Syndabekännelser...

Idag har jag varit på Entré två gånger för att se om där var nån som tyckte jag var snygg! ;)
Nä jag har faktiskt haft två ärender dit dag, nästan två i alla fall. Först hämtade jag bullarna jag beställde igår, sedan passerade jag förbi av en slump senare på eftermiddagen när jag var riktigt hungrig, vilket inte var nån bra idé, så det var av en mer syndig orsak som jag för andra gången stannade till på Entré.

Så jag har riktigt svinat idag! Jag köpte en semla! Till mig!! Och god var den, efter att jag hade opererat lite på den. Det går till så här:

1: Först tar man av locket.
2: Sedan skrapar man försiktigt av grädden och lägger den på asietten. Noga att ingen mandelmassa följer med!
3: Sedan tar man och skrapar av mandelmassan och lägger den i en seperat hög på assietten. Det är viktigt att ALL mandelmassa skrapas bort!
4: Sedan tar man och kladdar tillbaka grädden på Semlan och sist på med locket igen!

Voila! En god Semla. Det ser förvisso ut som om en femåring har gjort semlan men det gör inget för den har då nyss blivit förvandlad från en tjusig men äcklig semla till en ful men jävligt god en. Vilket tar man helst??

Den godaste semlan jag någonsin ätit fanns att köpa på AG´s - det var en vaniljsemla. Istället för mandelmassa fick man vaniljkräm under grädden. DET var höjden av lycka. Alla som känner mig väl vet att jag är fullkomligt tokig i vaniljkräm. Sådan som finns i vaniljbullar och prinsesstårtor. Men att köra ända till AG (nuvarande City Gross) för en semla är väl lite att ta i.. Dessutom vågar jag inte.. för har jag väl ätit en kanske jag blir helt tokig och vill äta många fler. Och det går inte ihop med min träning...

(Man vet att man är knäpp när man skriver ett helt inlägg om Semlor!?)




En fin semla före operation! Efter -bilden var så hemsk så den får inte vara med..

Och nu när jag ändå är igång och erkänner mitt hemska blodsockersabbande matintag idag så kan jag lika väl  också berätta att vi haft frukostkalas idag för alla släktingar, jag & Björn, och naturligtvis ätit av ALLT det goda vi serverade där med. Dvs småfranska, jättefranska och hemmagjord dajmtårta! Det var så det började idag, sedan har mitt blodsocker fixat resten av mina bra beslut! Fniss - det har varit som att gå runt med en sockerbit i munnen idag! Härligt ibland!! 

Ikväll ska jag fortsätta synda! Ska på 25-årsfest hos Helena P och fira Marcus! Han är kock så jag gissar på att maten kommer att smaka utsökt! Och idag ska jag faktiskt supa med! Men med måtta.. tänker inte vara bakis imorgon. Min plan är att träna på eftermiddagen imorgon men jag reserverar mig för eventuella ändringar!!


Flickan utan koordination

Ja sorgligt nog är det jag.. Därför går jag inte på några pass på oasen. Folk tror att jag överdriver när jag säger att jag är sämst. Men jag ÄR faktiskt det. Till och med Björn håller med om det nu, "utan tvekan sämst!" sa han. Björn försökte få mig att boxas/blocka och samtidigt huka mig upp och under ett gummiband. Och det funkade helt enkelt inte. Han asgarvade och jag förklarade igen att jag inte kan sånt. Envis som han är så tyckte han att vi skulle testa en ny grej de gör på polisen. "Det är jättelätt!"

Visst... Björn skulle ligga på golvet med benen i sär och jag stå jämfota emellan. På 3 skulle han föra ihop benen och jag hoppa isär med mina. Och det gick helt enkelt inte..och jag höll på att skada både honom och mig själv. Jag blir helt förvirrad av alla rörelser av andra och min hjärna får inte ihop rörelserna. Det låser sig helt.

På bollpasset på oasen sist (inga kordinationsövningar vad jag trodde..) så skulle vi göra några rörelser i rad med en viktstång. Jag fixade inte det såklart..och tydligen syntes det bra för hon som höll passet ställde sig rakt framför mig och försökte visa mig. Men ack nej - bara mer förvirring. Till sist rynkade hon pannan och sa "ja det är koordinationen" och så gick hon.. Och efter dagens hemmaträning med Björn så har jag fått lova honom att aldrig gå på nåt pass för min egen säkerhets skull och för att inte göra bort mig. Balans - inga problem! Isolerade rörelser - inga problem. Men flera olika rörelser och moment i rad = KORTSLUTNING! 


                     

Min födelsedag!

Det blidde ingen kise... men en mysig födelsedag i alla fall! Väckte Björn klockan 7 och frågade efter min present men han hade inte köpt nån än. Sen träffades vi i stan efter att jag stängt på jobb. Björn var och handlade födelsedagspresent i sista stund...men de hade inte det han hade tänkt sig, så det blev inget. Men vi gick och åt på A9 och hade det mysigt där! Jag tog kycklingburgaren med klyftpotatis - MUMS!!

Men när vi kom hem fick jag en liten present - doftolja till badkaret! Och medans Björn tappade upp vattnet så fick jag ryggmassage på sängen. Det var jätteskönt! En hel kvart!! Jag som försökt och försökt få honom att massera mig mer än 2 min flera gånger!! Och han kunde faktiskt! Sedan spenderade  vi en lång stund i badet tills vi var så varma att det pulserade i tinningarna. Så det blev en upplevelsepresent istället - och en jättemysig sådan!



Idag är det min födelsedag! Hurra, hurra, hurra!

Japp då har man blivit 27 år idag! Precis vad jag har längtat efter. På jobb hurrade de 27 gånger för mig och jag lovar att det tog tid. Kände mig lite "gammal" i det ögonblicket och undrade vad jag gjort av alla år... Och nu är det alltså ett helt år närmre 30. Jippi...

Men man kan passa på att önska sig saker vilket inte är helt fel! Mest av allt i hela världen önskar jag mig en katt till. En lite kattunge. Jag älskar min katter och de ger mig så mycket glädje så en till måste väl bara bli ännu mer underbart! Hade velat ha en riktigt riktigt kelen en!

Men det kan jag nog bara drömma om. Men drömma får man! Men igår tittade jag på blocket på kattungar och visade en suckandes Björn hela tiden och när vi gick och la oss till sängs så sa Björn att han behövde bilen idag för att de skulle plugga hos en skolkamrat...hmmm. Ska han kanske åka och köpa en kattunge  till mig??? Det sägs ju att hoppet är det sista som överger en...



Den här kattungen vill jag ha!! Lilla Madicken!

Freakshow!

Ibland så är jag rätt slarvig med att ha alla min kläder på, rätt ofta om jag ska vara ärlig.. I mitt hem så vill jag dessutom kunna gå utan kläder om jag nu önskar det. Särskilt på morgnarna innan man fått kläder på eller efter man duschat och torkat ordentligt.. eller på kvällen när man tagit av dagens kläder men BARA ska än det ena och än det andra innan man verkligen kommer i säng. Och kläder är faktiskt ganska obekväma - skaver och har sig!

Men nu är det så att vi ser rakt in till våra grannar på andra sidan gatan - med ljuset tänt och mörkt ute (och nu är det mörkt ganska många timmar om dygnet) så ser man verkligen allt!! Så nu har det gått upp för mig att det faktiskt måste vara samma sak för dem. Att de ser allt hos oss med. Särskilt när vi har fönster på hela söderväggen som går lååångt ner. Och de sitter ALLTID i sitt vardagsrum och tittar på TV, eller tittar på mig då, har jag förstått.

Frågan är nu om jag ska skita i det och bete mig precis som en Denise brukar göra. Eller om jag ska vara en ordentlig människa och se till att ha kläderna på för att inte vara den där galna nakna grannen mittemot??  (Kan inte låta bli att tänka på Vänner-avsnittet med deras nakna granne ju...)



Sigge vart ingen Sigge utan Tage!

Mamma och Hans har skaffat en liten hundvalp! De hämtade hem honom i eftermiddags! En söt liten 8 veckors Golden Retriever som skulle heta Sigge, vilket jag var så inställd på idag så det blev helkonstigt när det visade sig att de ändrat namnet till Tage. TAGE??? WTF!?!

Lilla Tage sov när vi kom och märkte inte ens att vi gick in genom dörren och klampade förbi honom på väg till soffan. Det lilla livet låg helt utslaget på vardasgrumsgolvet och sov så gott så gott. Sååå liten och fluffig! Till sist vakande han till liv en kort stund och busade runt lite med sin söta lilla svans. Helt orädd och kelsjuk tills han somnade om i Husses famn på golvet igen. Tydligen sover hundvalpar typ 19 timmar om dygnet när de är så små!







Brokeback mountain all over again...suck..

I love cheesecake!!

Har inte varit hungrig denna eftermiddag och kväll heller. Det är rätt svårt att käka när man inte är så sugen och så vet man att man måste annars sabbar man blodsockret. Min brist på matlust kan kanske bero på att jag åt kycklingtaco & ris för tre till lunch, med supergo vitlökssås gjord på A-fil.... Jättegott var det! Sen har jag inte tränat ordentligt på ett tag heller så jag behöver kanske inte så mycket som annars. Sen har jag fuskat lite till idag och ätit lite nybakad sockerkaka på jobb! Hade det inte luktat så förbannat gott!!! Fick jämna ut blodsockert med en riktigt grov fullkornsmacka med linfrö!

Men något jag har varit sugen på sedan jag blev sjuk är frusen cheesecake. Knäppt! Särskilt att ligga och tråna efter det när man är halvdöd i influensan. Men ibland är det som om jag får något på hjärnan och sedan kan jag inte släppa det förrän jag fått det, och oftas smakar det ändå inte så gott som jag inbillat mig fram tills jag äter det. Tänkte om jag skulle göra en till min födelsedag nästa vecka men Björn är inte så förtjust och ha en HEL cheesecake till bara mig i frysen är ingen bra idé.. Så jag ska strunta i det och görsa en cheesecake om en månad istället. Är jag duktig fram tills dess så ska jag det. Om inte, så blir det en månad till utan cheesecake. DET kallar jag bra motivation!


Seriöst myspass!

Så är allt tillbaka till det normala igen! Nästan i alla fall. Det blev lite mjukträning idag på gymmet men det kvittade för jag var nöjd bara jag fick träna. Var inte så hungrig före träningen men att träna utan mat i kroppen är helt meningslöst så jag gjorde husrannsakan i kylskåpet och tog det som fanns. Det blev en färdigstekt pannbiff och en advokado. Inte mycket men tillräckligt för en mjukträning. Körde axlar idag med hantlar, bara tre olika övningar men 6-7 set av varje. Körde låga vikter endast 75 % och fler repetitioner istället.

Så undvek jag att ta ut mig helt genom att träna lite mer uthållighet, och då blir jag förhoppningsvis inte dålig igen.. Men det bränner som fan iaf och utan att göra "skadat ont" så det är kanske så här jag ska träna axlarna i fortsättningen då jag har bry med den ena sidan efter vanlig axelträning. Efter mitt myspass på gymmet blev det en halv kycklingsallad framför TV´n! Mums!

Nu har jag försökt sysselsätta mig med olika saker och hålla ögonen öppna sen klockan nio. Nu ger jag upp (har varit uppe före Gud idag..) och kastar mig i bingen. Sov gott! För det ska jag göra!


Pre jobbdag!

Ja det blev inte så mycket vettigt av denna dagen heller. Tog en kort promenad med Björn i eftermiddags sedan stekte jag pannkakor. Tydligen slipper man inte hushållssysslorna längre...

Jag och Björn gick till den nya kosttillskottsaffären KOMiFORM som ligger i källaren på Forex. De hade en del grejor och man kan beställa det man vill ha från deras leverantörer om de inte har något inne. Träffade Jonas som är en av ägarna och han var jättetrevlig. Skitstor men jättetrevlig. De hade mycket bättre priser på dalblads proteinpulver än vad oasen eller gymgrosisten har så jag vet var jag ska handla nästa gång!



Sedan har jag faktiskt varit en riktig slöis och legat i sängen och tittat på serier och film på min lilla dator i snart 4 timmar.. Såg ett dubbelavsnitt av Legend of the seeker, sedan såg jag Twilight igen... - min favorittonårsfilm!! Nu ska jag avancera och gå ut i soffan och se vad där finns på TV istället. Läste faktiskt igår i Aftonbladet, tror jag, att det var en riktig varningsklocka i förhållandet om man tog laptopen med sig in i sängkammaren... Ooooops!




Finally!

Nu är jag äntligen frisk! Något så när i alla fall! Har inte haft feber sen i går eftermiddag och jag mår allmänt mycket bättre! Lite snörvlig och så men annars utvilad och på G. Hade kunnat gå till gymmet idag men det får jag inte. Det får jag inte imorn heller men om jag lovar att bara gå en stund på bandet så blir jag kanske iväg släppt. Nu är jag rastlös och det kliar i kroppen att få komma iväg och röra på sig och trycka musten ur en. Saknar den känslan nu efter 3 dagars sängliggande. Jag hade nog fått liggsår om jag hade legat sjuk längre! Har inte tränat sedan i torsdags... Huh...det blir en hel vecka ju....USCH! Och någon ordning och reda med maten har det inte varit.. Även om jag varit duktig och sett till att äta med jämna mellanrum hela tiden och dricka vatten så har det blivit både det ena och de andra..knappast fullkorn om jag säger så.

Jag är i varjefall glad att värken i mina ögon äntligen släppt.  Det gjorde fruktansvärt ont vid alla ögonrörelser, upp, ner och sidled. Nu känner jag bara av det lite grann. Googlade det igår men fick bara upp en massa resultat om MS och det får jag hoppas att jag inte har!! Frågade tantan på Previa och hon sa att vid feber var det vanligt med muskelvärk men även småmuskelvärk och ögat består av en massa små fina muskler så det var nog inget konstigt. Och nu känns det ju bättre! Har min feberfria hemmadag idag så imorgon ska jag till jobbet igen. Vet inte  riktigt vad jag ska göra bara... Kanske kan jag börja skriva packlista till Egypten, men det är 5 veckor dit så det är kanske lite overkill.



Hihihi...kolla inte rynkorna bara!! (Makron tar ALLA detaljer!!)

1 timme...

...Så lång tid tog det tills jag ångrade mig och tog mina sköna tabletter igen..
Det är härligt med viljestyrka!



Need SALT!!!

Har spenderat även denna dagen i sängen med min dator, mina kisar och en massa sömn. Tack vare min nya vän Ibumetin så har febern hållt sig borta under dagen och det har kännts bättre i kroppen. Men de säger ju att febern är bra och till för att få bort infektionen så därför har jag inte tagit nån mer tabletter och febern och värken är tillbaka. Men kan jag uthärda så försvinner den snabbare då feber är kroppens sätt att bekämpa viruset. Virus dör när det är för varmt. Men det var skönt med några feberfria timmar iaf även om jag sov mestadels av tiden.

Har faktiskt även tagit en promenad innan febern började härja igen. Kände ett enormt saltbehov och byltade på mig kläder och gick ner till valen innan de stängde - SKITSNYGG, måste skrämt ihjäl alla som såg mig - och handlade en massa smaksatt vatten och en påse djungelvrål som  jag krängde direkt, SAAALT JAAAA!  Emot alla principer då jag antagligen behöver vätska istället och inte salt även om det verkade så. Det var riktigt skönt med frisk luft och nu ska jag vara duktig och dricka allt mitt vatten för att kompensera allt salmiakintag. Min duktiga kosthållning gick i varje fall åt helvete men jag fick mitt "salt". Inte mycket hade kunnat stoppa mig där inte!



Ortomyxovirus Typ A

Och där kom den... influensan. , så min teori höll inte. Vaknade riktigt bakis utan att ha druckit en enda droppe dagen innan, mer än läsk och vatten förstås. Kändes som om nån kört på mitt huvud med ett ånglok, så jag gick aldrig upp ur sängen. Har sovit i princip hela dagen förutom när jag gick upp för att ta ett bad. Det var skönt men sövande - deckade där tills vattnet inte var lika skönt längre. Sen gick jag och lade mig igen. Hade lite huvudvärk redan igår så nu har jag för första gången använt den klassiska meningen "Tyvärr älskling... jag har huvudvärk" mot Björn. Men det var ju befogat. Har man huvudvärk så har man.

Har haft feber från lunchtid, ca 38.5 grader, så det är helt ok. Det är värre när den går över 40 för då får jag sådan smärta i njurarna att jag inte ens kan ligga i sängen. Det är fruktansvärt. Sist jag fick så hög feber trodde jag att jag skulle dö och låg på akuten hela natten på deras golv med benen upp längs väggen och vred mig...men de skickade bara hem mig igen. Så jag hoppas det håller sig så här, det kan jag leva med. Nu ska jag sova en stund igen. Min minidator håller mig sällskap här bredvid i sängen, och mina älskade kisar kommer nog snart och värmer mig!



Ätardag!

Vill bara tillägga till inlägget före att jag faktiskt har en ätardag i veckan, så att ni inte tycker jag hycklar om ni sett mig äta efterrätt eller lite godis! Beroende på helgens planer väljer jag en dag (fre, lör el sön), där jag faktiskt låter mig själv äta det jag blir bjuden på, tex pommes till en maträtt, eller att jag tar en bit efterrätt, eller käkar popcorn/nötter/lite choklad till kvällsfilmen.

Det betyder inte att jag stoppar i mig vad som helst hela dagen utan jag försöker ändå äta vettigt - dvs så att min kropp mår bra men att det där extra som tas bort mitt i veckan är ok i måttliga mängder. Man läser om de som har ätardag och fullständigt hetsäter allt skit de kommer över från morgon till kväll och det tror jag inte så mycket på. Det tror jag inte att man mår bra av, även om syftet är att chocka kroppen lite och få upp förbränningen. Lagom är bäst!

Som igår tillexempel! Då var jag och Helena på A9 hela kvällen. Jag tog en kycklingburgare med klyftpotatis och drack läsk (cola light iofs). Jag åt faktiskt hälften av klyftisarna och båda vitlöksbröden och coleslawen som var till. Vi tog även en bit tryffel till efterrätt. Sen att den inte var god och jag slände hälften är sin sak men hade den varit god hade jag slukat hela utan tvekan.




Synd om mig..snörvel...

Jag är förkyld...det känns som om nån petar med en fjäder i näsan på mig hela tiden. Det är faktiskt lite irriterande. Och eftersom alla är sjuka i den hemska influnsean på jobb så bestämde jag mig för att hoppa träningen idag. Vill inte ligga i feber och värk i kroppen en hel vecka som alla andra fått göra. Men det irriterar mig för jag verkligen ÄLSKAR att träna. Ser fram emot det hela dagen när jag jobbar och efteråt är det så skönt i hela kroppen. Även om jag blir totalt utslagen ca två timmar efter att jag kommit hem! Sen så är där så himla trevliga människor på Oasen med så man känner sig verkligen hemma där.

Så förutom när jag är dödsförkyld så går träningen bra. Dessutom så sköter jag och följer min Kost & träningsplan noga. Har inte märkt nåt på vikten än, mer än att jag har gått upp ännu mer.. :(  Men samtidigt känner jag en lite förändring i kroppen. Förhoppningsvis har det blivit lite omfördelning av fett vs muskler och lite uppstramning här och där. Hoppas att min kropp kan börja bränna lite lagrat fett med så jag inte bara blir större och större - dvs bygger muskler under allt fett. Ska göra en ny kroppsmätning i slutet på januari då jag får svart på vitt vad som hänt i kroppen sedan sist. Kan knappt vänta! Men ju längre jag väntar desstu bättre blir resultaten får jag hoppas.

Är jag fortfarande förkyld nästa vecka så ska jag bara träna på bandet, så håller jag fortfarande igång men undviker att ta ut mig eller utlösa den jäkla influensan. Eftersom jag ständigt är utsatt för bakterier så gissar jag på att min förkylningen är "min reaktion" på influnsan. Precis som när det går maginfluensa på jobb så blir man sällan sjuk men man kan bli småförkyld och vara orolig i magen istället. Mysigt jobb jag har. Riktigt bra för hälsan känner jag. Undrar hur ofta man är helt frisk egentligen från allt, för när jag tänker efter så är man mer eller mindre förkyld alltid när man jobbar. Hmmmm...



Lite att träna på...

Pyramidutgrävning i Kairo

Nu har vi bestämt oss var vi ska åka på semester! Det blev Egypten!! Dels för att det är solsäkrast och dels för att det antagligen är varmast bland de valmöjligheter som finns i slutet på februari. Där är inte så mycket att välja på vid denna årstiden,  typ kanarieöarna och där var vi förra året. Desutom är det lite exotiskt med Egypten: Öknen, Nilen, Röda havet, Kameler, Araber...mm. Fast det där med araber är kanske till nackdel? Har hört att de är ganska påträngande och sliter och dara i en. Tur att jag tränar så mycket då! Då har jag kanske användning för mina muskler.

Jag har faktiskt aldrig slått nån på käften och det är lite synd. Hade ju varit bra att veta hur det är ju om man skulle behöva det nån gång. Hur mycket man måste ta i och vilken effekt det får. Blir det bara en bitchslapp som varken gör från eller till,  eller något som känns? Jag satsar på det sista trots att jag är tjej - humöret gör mycket för styrkan! Men jag skulle faktiskt vilja veta. Måste även kännas rätt bra om det är nån som förtjänar det. Men det är kanske inte så lämpligt att göra mina försök i Egypten då de är just araber. Dvs majoriteten är muslimer. Visserligen räknas egypten som ett demokratiskt land som inte längre bygger på sharialagarna, vilket betyder att jag nog slipper att stenas. Men jag hade inte velat sitta på arresten där iaf. Då hade väl den lokala polisen sålt mig för några kameler eller nåt om jag har otur. Dessutom har de nog inte så god mat heller..

Nåja, tillbaka till Egyptenresan! Röda havet ska ju vara väldigt speciellt med kristallklart vatten och massor med snorkeläventyr, exotiska fiskar, och koraller! Dessutom hade de en del roliga utflykter om man åker till Egypten. Som tillexempel en 50 mil ökenresa till Kairo för att titta på och gå in i pyramiderna och konungagravarna och de fina sfinxarna. Man kunde även åka på jeepsafari i öknen och uppleva en solnedgång i öknen vid ett beduinläger. Säkert turistigt till tusen men vaddå?? Vem har en öknen i trädgården? Inte jag i alla fall! Jag har inte ens en trädgård...






Visdomsord från en Panda (eller sköldpadda??)

Såg kung Fu Panda häromdagen, en kul och gullig film. Sådär perfekt när man vill slappa lite och inte hänga med i nån seg handling. I filmen hade de nån slags guru - deras mästare i Kung Fu, och han sa så fint (på ett ungefär...inte ordagrant för det kommer jag inte ihåg):

Igår är historia, imorgon är framtiden och idag är nuet.

(Med andra ord: oroa dig inte för framtiden utan lev idag - min tolkning!)

Det tyckte jag var fint och det träffade mitt i prick. Jag är ett sådant kontrollfreak och planeringsmänniska ut i fingerspetsarna som måste ha koll på ALLT och som oroar mig för framtiden för jag inte vet hur den ser ut. Jag har behovet av att veta det och vilka beslut som är bäst och hur jag ska planera mitt liv för bästa möjliga succé. Men det går inte riktigt har jag förstått..eller försöker förstå snarare. Så jag lyssnade noga på de där visdomsorden för de verkade gälla mig. Det gäller nog en hel del andra med!






Jävla Tant!

Är lite arg på tanten som bor nedanför mig. Det har nu hänt vid tre olika tillfällen att jag har gått ner med min tvätt för att tvätta (såklart) på min, av mig, bokade tvättid. När jag har kommit ner så har jag varit struken från listan (mitt namn har klart och tydligt synts igenom) och över det är det skrivet ett nytt namn - kärringen i min trappa... Igår hände det igen och jag blev vansinnig och ringde på. Madamen kan inte många ord svenska så det var tur att hennes vuxna dotter var hemma som kunde tolka. Hon spelade oskyldig och menade på att mitt namn inte stod där när hon skrev upp sig... Men vad är odsen att någon annan har suddat ut mitt namn för att sedan samma person varenda gång ska ha tagit min "lediga" plats vid TRE olika tillfällen!

Dessutom försa hon sig.. hon sa: " nästa gång, skriv på båda". Därmed blev hon sig skyldig utan tvivel i mina ögon. Ska förklara:

Man kan tvätta från 13.30-22 och det är två rutor man skriver i för att boka dessa tider. Jag hade skrivit i endast en - den sista med anteckningen "från 16.30". För jag jobbar ju dagtid så vill nån  nyttja tiden innan, mellan 13.30-16.30 så är det fine. Alltså, har hon sett att jag var uppskriven! JÄVLA KÄRRING!! Igår ville jag slå henne på käften trots att hon är gammal men nu har jag lugnat mig lite. Jag funderar dock skarpt på att epoxylimma hennes dörrlås - nyckellåset då, så att hon och gubben inte kommer in när de har varit ute och handlat. Är det för elakt??






Utlandstjänstgöring 09/10

Nu är det snart dags att börja hålla tummarna för mig! Sökte mission till Afghanistan och Kosovo för många månader sedan och om några veckor kommer uttagningsbeskeden. Redan vecka 8-9 är det dags för FS18 (Afghanistan) och vecka 10-11 är det KS20 (Kosovo) vilket inte är så länge till slog det mig... PIRRIGT I MAGEN!! Det känns så avgörande  - vilken riktning mitt liv plötsligt tar om jag kommer med. Rotation ner sker i Oktober för Kososvo och Nov/Dec till Afghanistan.

Då jag allra främst  vill till Afghanistan är jag glad att uttagningarna ligger som de gör med att man först får besked till Afghanistan och därefter är det intervjuerna till Kosovo. På så sätt kan jag inte göra misstaget att tacka jag till Kosovo för att sedan kanske även få erbjudande om tjänst i Afghanistan och då inte kunna ta det.. det hade varit surt och jag hade grämt mig...

Tyvärr så har NBG fortfarande förtur till alla platser i utlandsstyrkan vilket gör att jag nog inte har så stora chanser att komma med denna gången heller. Men skam den som ger sig! Då är det  bara att söka om och hoppas på sommarmissionen istället! Men håll tummarna för mig så blir det kanske ett 7 månaders KALLT äventyr och förhoppningsvis välgörande jobb!



Björns Foto över Liberia från helikopter

Slappehelg!

Det blev en lugn lördag hemma framför datorn och TV´n. Vad skulle man göra utan datorn egentligen?? Hade jag tvingats välja mellan TV´n och datorn hade jag utan tvekan valt datorn. Är jag knäpp då? Varje dag så måste jag och min älskade dator ha lite egentid ihopa annars är det ingen bra dag... Börjar tro att jag kanske är lite beroende men å andra sidan vet jag hur många som hest som sitter bort timmarna framför TV`n istället och vad är skillnaden..?

Idag har vi varit i kolonin och klippt ner alla blommor och buskar som hunnit vissna och bli tråkigt bruna och risiga. Så växer det som sören sen när det börjar bli vår! Har gjort så många omplanteringar och flyttat buskar hit och dit hela sommaren så det ska bli spännande  att se hur det blir när allt har rotat sig och börja växa till våren & sommaren. Det har varit lite naket innan och när man flyttar på något så är det precis som om växten får sig en chock och stannar av hela tillväxten en säsong. Nu har vi bara stora äppleträdet kvar att klippa innan februari. Så får vi hoppas att vi klipper rätt denna vintern så att vi kan få några äpplen detta året. Förra vintern var jag så duktig och flitig att jag lyckades klippa bort alla fruktskotten med så vi fick inte en enda blomma och därmed heller inte ett ända äpple i somras.. Trist.



Lyssnar på musik i Björns hörselskydd med inbyggd radio! Inte snyggt men jäkligt skönt!



Fruset & bubbligt i vattentunnan!



 

Min karl ...

Min karl är rätt fin i uniform faktiskt!







Wii vad kul!!

Igår var det vila på träningsschemat! Men icke... det blev träningspass framför TV´n hemma hos Paul och Sofie i Svedala istället. De hade nintendo Wii Fit med en massa roliga aktivivteter, tävlingar och skojiga sporter! Det var första gången jag spelade och det var skitskoj, särskilt att se en som är gravid i 8.e månaden hoppa backhoppning! Starkt jobbat Sofie, som hoppade längst av alla. Måste berott på den extra tyngden i magen..eller för att du spelar 365 dagar om året!

Allra föst bowlade vi ihop, sedan följde flera våldsamma boxninghsmatcher på fullt allvar. Jag och Björn var nästan inne i TV´n när vi gick match mot varandra. Och så löjliga vi såg ut, slåendes i luften med kontroller i händerna.. hahaha!! Vi hade även tävling i att nicka bollar, balans i yogaställning, skidåkning och snowboardåkning. Aerobicen var klart roligast - så snyggt det så ut! jag kunde varken få ihop fötterna på rätt sida brädan, än mindre klappa i takt samtidigt!! Men fottakten var det inga problem med så jag vann mina poäng där och slog därmed Björne med hästlängder trots att han hade bättre koordination.

Tydligen är jag grym på balansövningar med och slog alla i yoga ställningen, som skulle vara stilla stilla stilla under viss tid. Se första övningen på bilden nedan. Men att jag hade bra balans visste jag redan innan. Trots att jag bevisligen är mycket klumpig så har alla spyor på alla flyg, båtar och bussar jag någonsin har åkt med vittnat om ett enormt balanssinne! 



Razz in the ass

Jag och Björn har lekt detektiver för att hitta ingredienserna till den goa drinken som serverades på Big Bowl under det fingerade namnet Sandras Christmas. Eller...ja, vi gjorde det lätt för oss. Jag övertalade Björn att ringa till Big Bowl och be dem gå till baren och läsa upp innehållsförteckningen! Groggen går under det mer spännande men icke rumsrena namnet Razz in the ass på nätet:  http://drinkar.nu/d/razz-in-the-ass . Dock ska det vara färsk lime till, vilket ej står i receptet.

Den hemliga ingrediensen var Midori... Har aldrig hört talas om det. Men nästa löning är det i alla fall raka vägen till systemet  för inhandling av diverse dricka så ska jag och Björne ha Razz in the ass hela helgen :)




Gårdagens träning!

Igår bytte jag ut dagens träning mot ett ridpass på Brosjödal! Björn följde med för att filma, fota, skratta åt mig och ta mig till akuten. Men det behövdes faktiskt inte - jag klarade mig! Även om jag vid nåt tillfälle när jag tyckte det var dags för hästen att öka farten som jag kände att jag levde farligt. Men jag satt kvar som tur är! Björn svor att han inte fick med det på bild - paniken i mina ögon och Carina och Rickard som satt bredvid och sa Åh..åhhh... Sist jag satt på en häst var i tredje klass tror jag, och då upptäckte jag ganska snabbt att det där med hästar inte var något för mig... stora starka grejor som sparkas och bits. Nätack! Men det var skoj när man fick rida snabbt och fritt vilket hände för sällan. Det är mitt minne i alla fall..

Men Björns moster Carina och hennes man Rickard har en häst på 155 cm i mankhöjd som heter Vincent och varför inte prova igen?Det var länge sedan sist - typ 17 år sedan och det är ju kul med lite fart!  Jag började skritta runt runt lite  i paddocken, men det var inte så kul så jag tyckte det var dags med trav. Det gick lite skumpigt och hästen i sin tur tyckte då att det var dags för gallop istället! Jag som i min iver att fara fort fram hade glömt ta reda på hur man får stopp på en galloperande häst!! Så jag for fram i hundranittio (kändes det som..) i verkligheten var det nog inte så snabbt alls :)

Har precis tittat igenom alla filmsnuttar Björn tog och undrar om den stackars hästen förstod när jag skällde på den och röt MEN LUGNA DIG DÅ! Inte så lätt att ha nån nybörjare på ryggen som vill en sak och signalerar en helt annan! Tack Carina och Rikard för att jag fick provköra er häst! Nästa gång hoppar vi hinder!


                   

Big Bowl!

Igår var vi och bowlade i malmö, jag, Björn, Magnus, Rasmus, Linda & Sebbe. Det var söta Linda som hade en fribiljett och bjöd oss på en timmes bowling! Det var ganska folktomt då vi bowlade tidigt så vi behövde inte trängas med så mycket folk och kunde bre oss ordentligt! Själva bowlandet gick inte så bra för min del men skoj hade vi!

Stackars Linda gjorde misstaget att få ut foten på banan och gjorde sedan en riktig "vädermulla", dvs ett riktigt nasty fall och låg sedan där en stund! Som Sebbe senare sa; "Alla satt stilla och stirrade på Linda där hon låg tills Denise reste sig och hjälpte henne upp. Därefter stirrade alla på mig (Sebbe) och undrade varför inte jag hade rest mig och hjälpt henne." Måste varit chocken tror jag! Alla stelnade till och bara stirrade tills vi såg att Linda skarattade med hela ansiktet!!

I vilket fall som helst (hihi!) så har jag smakat den goaste groggen någonsin! Den serverades på Big Bowl och var någon hemmagjord variant som hette Sandra´s Christmas. Den innehöll Bacardi rass, sprite, färsk lime och en sorts sprit till som började på M... har aldrig hört det innan. Jag brydde mig inte heller om att memorisera det då Björn fotade av innehållslistan. Men idag så såg jag att bilden blev suddig och det går verkligen inte att tyda vad det står...snyft! Den som var så go!

Efter bowlingen gick vi till restaurang El Patio och åt en god middag!  Det var en jättemysig restaurang med god mat: http://www.el-patio.se/








Viktigt!

Björn har läst min blogg och är nu lite sur över att jag har berättat om hans tapetäventyr... så nu har han tvingat mig att skriva och berätta att väggen faktiskt ser fin ut nu. Äntligen!

SÅ BJÖRN - ÄR DU NÖJD NU DÅ???


Det var mycket lättare när Björn inte läste bloggen...nu måste jag kanske börja censurera...

Peace of cake? My ass....

Då har det alltså tapetserats... det har med andra ord svurits, kladdats, tagits i sönder tapetvåder, surats, svurits, använts för lite tapetklister, andvänts för mycket tapetklister, kladdats lite till, svurits ännu mer.. gjorts hål i färdiguppsatt tapetvåd, svurits och surats ännu mer, för att till sist se det färdiga resultatet få fler och fler luftbubblor som blev större och större tills de likande landmassorna på en världskarta... GAAAAAAHHHHH!!!


Ytterligare en givande dag med andra ord!




Lördagsmys!

Idag följde Björn med till Oasen och tränade lite. Efteråt stod han och kromade sig i spegeln... (han är som jag som tror att jag är smalare efter en dags dietande och tycker att han har blivit mycket större efter ett enda träningspass!) Jag gick förbi och kromade mig lite jag med när han tittar på min mage och uttrycker: "Jag ser ju dina magrutor! De syns genom tröjan!" Och så räknade han "1, 2, 3, 4 rutor ju!" Lite smickrande men jag var tvungen och tala om den bistra sanningen för honom: "Älskling - det är inga magrutor...det är bilringar..." 

Efter träningen hade vi tänkt tapetsera om i vardagsrummet men vi orkade inte.. jag var så trött så jag lade mig och sov en stund istället. Jag blev bara glad att inte Björn heller kände för att tapetsera för det känns inte som att det kommer att gå så speciellt bra.. Som vissa av er vet så lutade sig en viss Björn "klumpedump" Toth på en hög ljusstake på nyår och spillde stearin längs väggen i vardagsrummet.

Sen skulle han ju "fixa det" dagen efter och det slutade med att väggen såg 10 gånger värre ut än den gjorde från början. Fläckarna växte i kvadrat av någon konstig anledning trots att Björn endast använde "välkända husmorsknep". Det ser förjäkligt ut så nu ska vi alltså tapetsera om på väggen istället och jag undrar hur det kommer att sluta. Massförstörelse av Trelleborgshems egendom gånger 100?

Foto: Linda Griffin  http://lindasdagar.blogg.se
Lånad bild av Linda Griffin

Träningsprogram för januari

Har ju lagt på mig några onödiga kilon och ska jag dessutom visa mig i bikini om två månader så tänkte jag ta i med hårdhandskarna nu i januari och se till att börja träna ordentligt och äta bra igen. Tänkte lägga till ett träningspass i veckan och få lite mer variation och satsa mer på kortare men explosiva styrkepass och lite längre och varierande fettförbränningspass. Har tänkt mig något i denna stilen för januari månad sedan är det dags för skifte:

Mån: Fettförbränning 1timme - promenad 6.4 km/h i lutning
          Styrketräning 1 timme - Rygg uppe & nere

Tis: Fettförbränning 1 timme- cykling 30 min + 30 min annat
        Styrketräning 1 timme -  Bröst & mage

Ons: CORE 1 timme
          Fettförbränning 30 min - cardiovaskulär träning (typ crosstrainern)

Tors: Fettförbränning 1 timme - 30 min cykling + 30 min annat
          Styrketräning 1 timme - Axlar, biceps & triceps

Fre: Vila

Lör: Fettförbränning 1 timme - promenad 6.4 km/h i lutning
        Styrketräning 45 min Ben & rumpa

Sön: Vila

Gällande maten så ska jag sikta på proteinrik mat och mera grönsaker och frukt. Jag ska även jobba på att äta mer långsamma kolhydrater för att få en jämn balans på blodsockernivån som jag är duktig på att låta gå i botten. Läsken ska reduceras till endast helg. Även om det är light så tror jag inte min kropp mår bra av det varje dag och min trandläkare kommer att bli överlycklig! Ska satsa mer på att äta stabilare och näringsrikare frukost dvs mer fullkorn!

Återkommer med matdagbok när jag väl är på G ordentligt. Ska bli spännande att se om jag går ner något på detta schemat! Min erfarenhet säger nej då min kropp är oerhört trög men jag ska prova. Har gjort en mätning på vatten/fett och muskelförhållanden i kroppen och det ska bli spännande att jämföra med en ny mätning efter 8 veckor på mitt nya schema! Tänkte även investera i en bok som ger lite tips på olika styrkeövningar då det lätt blir att man kör samma övningar alltid. Har läst boken nedan riktad till män vilken var mycket bra och såg nu att det finns en speciellt till kvinnor med av samma författare! Must have!!


Lagom är bäst!

Det är sååå skönt att vara ledig och lat och jag vill INTE tillbaka till jobbet. Hur ska jag orka det?? För när jag är ledig blir jag sådär riktigt lat och slö och kan inte tänka mig  att gå upp tidigt överhuvudtaget. Jag svänger på allt. Matrutinerna åker i sopsäcken och jag vet inte ens vad frukost är längre. Mina sovtider blir väldigt märkliga. Är tydligen nattmänniska och är jag ledig mer än tre dagar i rad  så ställer jag om nattklockan helt. Då går jag och lägger mig 03.00 varje natt och går inte upp förrän vid 11-11.30. Vilket gör att ett vanligt arbetsliv känns helt otänkbart.

Men samtidigt så längtar jag tillbaka till det vanliga livet med rutiner, känna fredagsglädje efter en arbetsvecka. Normala och regelbunda måltider och vanliga träningsstunder. Just nu är allt jag kan tänka på Gymmet och jag känner mig rastlös. Jag längtar efter mina vanliga träningsrutiner.. Så därför är det ändå skönt att ledigheten snart är över hur mycket jag än uppskattar den.

Dessutom ska jag och Björn resa iväg en vecka sista minuten runt v 9 har vi bestämt och då har vi något skönt att se fram emot i vintermörkret. Vi vill ha sol, bad och värme så det är väl canarieöarna som gäller. Sist var vi på Fuerte ventura och där var jättevackert och underbart skönt. Lite blåsigt dock men underbara monstervågor att leka i. Men nu vill vi prova något nytt. Någon som har nåt bra tips?


     

Nyårsafton 08/09!

Årets sista dag firades med god mat och dryck hemma hos igår! Det var ett glatt och blandat gäng som träffades och hade trevligt! På menyn hade vi fyllda tortillawraps, italienskt delikatessfat, frusen cheesecake och korv med bröd, också snacks och godis såklart! Tror ingen hann gå hungrig mellan varven... Vid tolv gick vi ut och beundrade de fina fyrverkerierna som lyste upp himlen och fortsatte sedan firandet där inne.

Vid tretiden beslöt sig de sista gästerna för att dra vidare till en efterfest några hundra meter från vårt. Jag och Björn stannade och röjde - inte skoj att ha ALLT kvar till morgonen när man vaknar lite trött och bakis dagen efter. Men det är helt otroligt att 14 pers kan svina  ner så mycket!! Och inte tala om all sprit som gått åt! Tre kassar med glasflaskor, en med ölburkar och ytterligare en med PET-flaskor! Wow! Ett bra bevis på en bra fest!

Men allt tömdes, sorterades och torkades rent och en halvtimme senare (Jag och Björn är rutinerade när det gäller fyllestädning!) så anslöt vi till efterfesten. Jag tror inte att någon av oss som var där vill kommentera den över huvudtaget så därför gör jag inte det heller...  Men klockan 06.00 så slöt jag och Björn ögonen och sov sedan läääänge!

Tack mina vänner för en mycket trevlig och minnesvärd Nyårsafton! Tack vare er så måste vi tapetsera om i vardagsrummet - men det var det värt!!   :)



Några bilder från kvällen här nedan (en har jag snott!). Klicka på dem för att se större bild. Min vän Linda har lite fler och bättre bilder på sin sida; http://lindasdagar.blogg.se/ . Också har jag en fråga till Mat-Tinas Sebbe; vad F*N har du runt halsen?!? Är inte det MIN??

                       


RSS 2.0