Störd..

Har besökt ett av pedofilernas mecka idag.. Skånes djurpark. Tydligen ett billigt nöje för avskum i den kategorin. Man kan alltså köpa ett årskort för endast 200 riksdaler och sedan gå in där och ensam på en bänk sitta och glo på ungarna när de leker på lekplatsen under mörka solglasögon. Fem dagar i veckan, i ett helt år och ett antal skolklasser/dagisavdelningar per dag blir många barn att titta på. Sjukt.

Är väldigt medveten om att jag kanske drar förhastade slutsatser och den här mannen är kanske bara en oskyldig naturnjutare som tycker det är kul med ätandes och lekandes barn runtomkring sig i 1.5 timme och då ber jag om ursäkt. Det är också enda reservationen till att jag inte gick fram och gav honom en snyting.. Jävla äckel..


Balsam

Min favoritbok för tillfället har fått sällskap med posten idag :D
Just nu händer det oförskämt mkt så det är så skönt att ha en superspännande bok att sätta sig ner med en stund och bara "koppla ner".Peter Robinson


Konfirmation 22/5

Så igår var det dags för lillebrors konfirmation! Efter en behaglig och andaktlig men aning lång stund i kyrkan var det firande med god mat och ännu mer god efterrätt tillsammans. Vädret slog om lagom tills konfirmationsdags och gav lite sol och värme till oss. 

Antons presentbord såg lite annorlunda ut jämfört med vad jag och mina jämnåriga fick när vi konfirmerade oss. Dock känns det som att det ges mer "användbara" presenter idag vilket jag tycker är positivt. Jag vill inte ge pengar om jag inte vet att det ska gå till något särskilt. Att slösas bort som fickpengar är inte aktuellt utan det ska vara en rejäl sak som består ett tag åtminstone. Anton fick, som innan sagt, en klocka av oss syskon. Sedan fick han en HP laptop som släkten lagt ihop till, en whisky att öppna när han fyllt 21 :) och en del pengar. Tror nog han blev nöjd!
Lillbrorsan, lillsyrran, minstingbrorsan (konfirmanden) och storsyrran :)


Nova och Ninni leker!


Vi lyckades bli lika snygga på bild, hahaha!KAN SJÄLV!! - Yeah right...


Present

Årets konfirmationspresent är inhandlad. En supersnygg Levis-klocka från alla oss syskon. Hoppas den uppskattas bara. Dagens ungdom använder tydligen inte klockor då den informationen går att skaffa sig från mobilen i fickan istället. Dock anser vi - den lite äldre generationen ;) - att en klocka ska man ha. Om inte annat så kan den användas som snygg accessoar :) Klockan kanske uppskattas mer när lillkillen har blivit lite äldre! 


Änglavakt eller?

Stackars Björn blev påkörd av en bil när han cyklade till jobb häromdagen.. Det var en bil som körde ut från en infart och där kom Björn som åkte in med cykeln i bilen - tvärstopp såklart - och gjorde en flygandes färd över motorhuven på bilen och landade med huvudet före på andra sidan. Där kunde han resa sig upp och konstatera att han han bara hade några skrapsår och var i övrigt helt oskadd.

Nummerplåten på bilen lämnade han tillbaka till ägaren. Den hade lyckats lossna och hänga med Björn på flygturen.. Längs med den här cykelvägen finns det utskjutandes stentrappor till varje hus. Så det är bara att konstatera att vissa har änglatur. Björn funderar på om han egentligen är katt eller om han bara fick en andra chans så där rakt upp och ner. Cykelhjälm nästa gång kanske?


Wasabitortyr!

Hur dum får man vara?? Jag har käkat de här wasabinötterna med lite wasabipulver på och ibland har en mikroskopisk del av det där pulvert gått uppåt i näsan, bakvägen typ?! (fråga mig inte hur..) och fy satan vad ont det gör! Svider och får ögon och näsa att rinna nåt kopiöst. Så den här killen måste ju verkligen DÖ!! Men jäkligt kul att titta på!
Ett youtube-tips från Facebook


Personlig almanacka

Jag som endast överlever min vardag pga av min kalender har aldrig hittat den där ultimata kalendern.. Alltid nåt som saknas.. Och det är faktiskt dödsviktigt med en kalender som har allt det man behöver. Alla som lever med kalendern som sin bäste vän vet exakt vad jag talar om - ni andra tycker nog att jag är dum i huvudet.

Men för en som ständigt har 1000 järn i elden SAMTIDIGT och därmed blir en smula förvirrad och ditsrä hade gått under utan en bra och effektiv kalender. Nu har jag hittat meckat för att ro min vardag iland på www.personligalmanacka.se . Där kan man utforma sin egen kalender i form av storlek, utseénde, innehåll, rutor, skrivytor och andra dagliga grejor. Alltså perfekt redskap för att få exakt det man behöver - ÖVERLYCKLIG och en svindyr men perfekt kalender på väg i posten. Men, men - för en livboj kan man gärna betala lite.. eller hur?
Bilder från www.personligalmanacka.se
Bilder från www.personligalmanacka.se


En kvällsrunda

Kvällens löparrunda gick riktigt bra! Tredje gången gillt sedan min "fysvila" och distanslöpning i lagom behaglig takt. Det var faktisk riktigt skönt och det kändes som om jag hade kunnat fortsätta ett bra tag till. Men nu har jag fått ett upptrappningsschema av Magnus, en kollega som har full koll på det här med löpning. Så nu ska jag faktiskt följa det tänkte jag och inte ösa på i 150% så jag tröttnar och sliter ut mig. Kan jag dessutom göra rundan till en trevlig upplevelse så lär det ju bli bättre resultat i längden då det motiverar att fortsätta komma ut om kvällarna och bygga upp konditionen än att hoppa över och välja ett gympass ist.

Jag stannade efter 5 minuters löpning, efter Magnus direktiv, och stretchade kroppen vid koloniområdet Sommarfrid  och jag tror att det gjorde stor skillnad på den fortsatta löpningen. Det var underbart vackert vid rapsfälten där jag stannade till. Tog en lite suddig bild med mobilen men det ger ändå en fingervisning om hur härligt det faktiskt var på passet ikväll. Det verkar som om det faktiskt börjar lossna lite, det här med löpning, när jag drar ner prestationskraven lite ;)
Slutet på vecka 19

Helgen gick i terrängbils tecken. Smörjsprutor, smörjnipplar och andra vårdpunkter...

Men idag var det riktigt måndagssegt. Kändes som om jag skulle somna ståendes på jobb. När jag kom hem slog jag mig ner i fåtöljen på balkongen men det är ingen fåtölj att somna i. Så det slutade med att jag hasat ner på balkonggolvet och låg och snarkade där en timme tills jag vaknade av lite stel nacke och fann två nöjda kisar som låg bekvämt och nannade i fåtöjen jag lämnat. I vår familj är det lite tvärtom ;)

Balkongmys

Skönt med lite ledigt och en kort arbetsvecka. Synd att vädret inte varit så bra bara - mulet och ganska rått. Men det har inte hindrat mig och Topsen från att mysa på balkongen ändå. Tjock tröja och filt och en varm katt i knäet så blev det ett par timmar där i den friska luften med en bra bok jag precis har börjat läsa. Är det nåt vi kan, jag och Topsen, så är det att mysa på balkongen!! I ur & skur!
Topsen parkerad i mitt knä igår
Jag & Topsen förförra året (nyss hämtad)


Äntligen CS2 på min dator!

Lite lek med bilder från en sen kväll i kolonin tidigare i veckan :) 
Nu väntar jag bara på att allt ska blomma ut! Älskar trädgårdsarbete!! ♥

Hur man nästan lägger en pizza på löparbanan?

Jo man satsar 250% och fullt ös trots att man inte gjort någon som helst fysisk aktivitet på typ 4 veckor. Så typiskt mig och mina prestationskrav.. Kämpade som ett djur för att inte lägga upp middagen rakt över den nya löparbanan i östervångsparken efter ett par intervallpass. Fy fan...

Har inte tränat sedan jag muckade i Kvarn så jag får skylla mig själv. Men jag hade ju kunnat börja lite lungt vilket var planen men se det gick inte. Vilket jag också borde ha kunnat räkna ut med röven och en bit krita. T.o.m utan kritan! Kanske därför det har tagit ett tag för mig att motivera mig själv. Det brukar tyvärr bli allt eller inget när jag ska starta något, vilket faktiskt inte alltid är ett bra motto att följa. Nu har det tydligen varit "inget" alldeles för länge för mig att re ut "allt". Att jag aldrig lär mig. Jag är min egen motivationsdödare. 

Löpning är dessutom den motionsform som ligger längst ner på listan men så många alternativ med sabbade handleder finns det inte.. Så varje kväll när jag har tänkt ta tag i träningen igen (jag som normalt sett är träningsnarkoman - vad är detta liksom??) så har Ben & Jerry övertalat mig att stanna hemma istället. Sedan har jag iofs haft lite att ta igen hemmavid sedan jag kom hem så jag har inte gått sysslolös direkt. Men nu är det dags! Utan tvekan!! Men jag bör ju göra det utan att besudla den fina löparbanan med mindre trevliga saker ur mitt inre.
Daybreaker

Söndagskvällens förlustelse tillsammans med en mängd chillinötter, honungsrostade nötter, mörk choklad och givetsvis coca cola!
Riktigt bra låt i slutet av trailern..


Lördagsmys

Grillkväll med goaste vännerna stod på schemat igår! Fast det var kallt och rått ute så jag stod bara och värmde mig vid glöden en stund och lät sen karlarna ta över det "manliga" arbetet med att vända köttet på grillen. Måste slå ett slag för sådana där thailändska färdigmarinerade (Terakymarinerade) kycklingspett man bara kastar på grillen i tre minuter, vänder på två gånger och sedan är det klart och smakar mums!  Eftersom jag är kung på efterrätt och Magnus tjatat om min mintcheesecake ett flertal gånger så hade jag givetvis tagit med mig en sådan. Vi var 6 pers och lyckades klämma ner HELA!! :)Kolchef
En del roade sig med babygymmet.. 


Oj..

Klippte mig igår.. det blev lite kort. Kanske för kort?? Som vanligt när jag sitter där så låter jag frisören själv bestämma hur hon vill ha det i rätt stor utsträckning. Det är ju inte så noga egentligen - det är ju bara hår. Men dum som jag är så blir jag alltid en aning övermodig där i salongsstolen av någon oförklarlig anledning och jagar på frisören"" ja ta det med, det är lika bra!" Så det blir alltid mycket kortare än jag tänkt mig. Och denna gången blev det RIKTIGT kort. Björn sa att jag såg ut som en pojke :S

Men eftersom jag har en hel del militär verksamhet framför mig nu under våren och sommaren så tänkte jag att det är ju mest praktiskt med kort hår och det ska se ordentligt ut till fältmössan och kepsen. Då kan man inte ha en massa hår som sticker fram överallt. Men det är ingen risk nu iaf.. Ja, ja.. det rättar väl till sig om ett antal veckor - som sagt - det är ju bara hår. Det växer ju ut igen. Jag får se till att försöka vänja mig snabbt vid att "se ut som en pojke". 


Konsten att slösa bort en hel kväll..

Gjorde världens misstag när jag kom hem från jobb igår. Jag kastade mig i sängen utan anledning.. För att? Ja.. bara ligga ner en stund. INTE smart.. Var inte ens helt uppe i sängen utan benen hängde ut från kanten på sidan så där lagom obekvämt. Då somnar man ju inte. ELLER HUR! 

Vaknade klockan 20.00 med världens hemskaste humör - mer fräsandes för att vara exakt.. (!) Och med stickande fötter då sängkanten strypt allt blod ut till underbenen. Händerna låg under mig på exakt samma sätt som när jag somnade. Inte heller så mycket känsel i dem mer än en ömmande och malande känsla och konstiga märken efter klocka och kläder. Jag kan verkligen sova överallt och hur som helst. Jag vet bara inte om jag ska se det positivt eller negativt?

I Kvarn lyckades jag faktiskt ta en powernap på 20 min på badrumsgolvet under en lunch när jag ville vara lite ifred. Kinden fastklistrad i golvet och lite öm i kinden en stund efteråt men sov gott gjorde jag! Största anledningen till att städa ordentligt där varje morgon.. Hade nog kunnat käka frukost på det där golvet så det var inte så äckligt som det låter :)Under övning


Jag har tydligen en cannabiskatt..

På tal om att käka gräs så är jag riktigt orolig för min ena katt.. får nog ta och drogtesta henne eller nåt. Har alltid tyckt att hon är lite skum och udda och aldrig får man ha kroppskontakt med henne om inte hon vill en ytterst kort stund. Och i övrigt lite märkligt beteénde. Men häromdagen kommer B hem och stinker marijuana efter nåt stort tillslag i tjänsten. Lite sötsliskig tyngre doft. Och katten blir galen! Helt tokig, åmar sig, gnider sig, slickar och typ våldför sig på hans händer.. Sjukt! Så det här med att hon käkade upp allt gräs på balkongen har nu fått en helt ny innebörd. Finns det bahandlingshem för katter?!
HA! Bildbevis!!


Redo för balkongmys!

Fast Selma har sabbat det fina gräset på balkongen...suck.  Tog oss mödan att gräva upp gräs från kolonin för att plantera i en stor kruka på balkongen. Det blev ganska bra och när det växt till sig skulle det nog blivit riktigt snyggt. Om inte någon tyckte att det var dags att bryta sin torrfoderdiet.

Den kräsna katten ska aldrig äta nåt mer än sitt tradiga torrfoder, fast man lockar med allt möjligt. Men nog fan ska hon käka upp det fina zebragräset som skulle göra balkongen så fin. Hon har verkligen lyckats käka upp varenda topp på gräset och överlever det stympningen så är det ren tur! Sen tyckte hon dessutom att det var passande att spy upp allt söndertuggat gräs på parketten inne i lägenheten. Ja, ja.. hon kunde ju valt sängen för sitt ändamål så man ska väl vara glad för det lilla!For you

Har fått en låt på huvudet. Den är så bra! Johnnie Cash & Dave Matthews - For you.
ENJOY! RSS 2.0