Solen på min himmel, trots allt regn..


En Nova kallas en stjärna,

En Supernova är en exploderande stjärna

Den närmaste stjärnan sett från jorden är solen, vilken är källan till den allra största delen av energin på jorden.

WIKIPEDIA
Sommaren i bilder!

Internationella Preparandkursen i Revinge, P7
Juni/Juli


Vehicle checkpoint med trädgårdsmöbler i
avsaknad av spanska ryttare, haha!Vännermys


FamiljemysStugmys

Monsunregn i farsans trädgårdVad hände med all tid?

Har aldrig varit så mycket och så länge ledig ändå har jag haft att göra HELA tiden känns det som. Hur är det möjligt?? Alltid nåt på programmet vilket är ganska sanslöst egentligen. Skulle ha hunnit med så mycket och inte ens det som var planerat har hunnits med. Inte ens bloggandet har jag hunnit med i sommar vilket inte säger lite..

Dock har jag njutit av ledigheten ändå.. trots att den bara försvunnit i det blå! Lite obligatoriskt strandbesök har jag hunnit med i sommarhettan - det är ingen sommar utan strandbesök! Nu går min sista lediga vecka mot sitt slut och nästa vecka väntar en veckas jobb i skegrie innan en danmarkshelg före inryck på Livgardet i Stockholm. Ska försöka hinna med allt viktigt jag borde gjort i somras innan inrycket så det lär blir en hektisk vecka :)

Har som sagt en egen ledighetsdygnsrytm som inte stämmer överrens med normalbilden men jag har släppt på det och låtit naturen ha sin gång utan att skämmas :) Vilket betyder nattdags mellan 02 och 9-10.00. Hehe.. Men nu är det dags att vända tillbaka dygnet om jag inte vill dö på livgardet där jag antar att klockan ringer 05.45!!Hahaha! En Denise!!!


Mördarlöpning

Som jag tjatat om innan så är löpning inte min grej.. Prova då i medelhavsklimatet som befann sig i Trelleborg i början på semesterperioden med luft tjock nog att kvävas utan att man sprang och flåsade och kippade efter syre.. Fick planera om och ändra till sen kvälls/nattlöpning istället. Det var lite bättre åtminstone. Ska ju villigt erkänna att jag inte hade gjort det här frivilligt men kände att det fanns ett visst behov.. som sedan stagnerat lite.. till typ helledigt de sista 3veckorna.

Efter de mardrömslika löpturerna hamnade jag svimfärdig i barnbassängen i Östervångsparken med fötterna och händerna i vattnet och det var såå skönt och svalkande. Så skönt att jag inte orkat bry mig om hur många som har kissat i vattnet.. Men nu har jag inte vädret att skylla min träningstorka på så jag tänkte göra ett nytt ryck i parken och på gymmet nu innan inryck på livgardet om 3 veckor. 


Bild från www.trelleborg.se


Stjärntecknet Vattumannens egenskaper

Dagenshoroskop.nu

Vattumannen är ofta före sin tid och väljer att gå sina egna vägar. En egensinnig nytänkare som eftersträvar frihet och oberoende. Vattumannen är självständig och har ett stort frihetsbehov. Vattumannen ogillar inblandning från andra. Lyssnar gärna på råd, men gör i slutändan allting på sitt speciella sätt. Ofta mot strömmen, djärv, företagsam och idérik.

Vattumannen är en stor humanist som gärna engagerar sig i sociala frågor. En vid och framförallt brokig bekantskapskrets är kännetecknande. Vattumannen blir lätt uttråkad av det vanliga, monotona vardagslivet. Den som är präglad av detta lufttecken föredrar omväxling och har en dragning till udda, kreativa människor som har förmåga att leva efter sina egna normer.

Vattumannen har ofta annorlunda intressen och okonventionella åsikter och kan vara bestämd och oberäknelig. Vattumannen följer sina impulser och kan upplevas en smula nyckfull och rastlös. Många upprorsmakare, rebeller och trendsättare är präglade av detta tecken. En djärv och företagsam läggning är kännetecknande.

Planeten Uranus är tecknets härskare. Den enda planet i solsystemet som inte följer ett givet mönster utan har sina egna astronomiska regler! Det oväntade, originella sättet att förhålla sig till omvärlden är kännetecknande för Vattumannen. Envis och bestämd, hopplös att påverka och styra, men härligt uppfriskande med sin ungdomliga rebellanda och företagsamhet!

Anna Granberg, astrolog och författareSounds a bit like me.. fast jag är nog varken rebell eller
upprorsmakerska och definitivt ingen trensättare, haha!!
 


RSS 2.0