Klockren

Björn sa: Vi kan inte ha en massa skit överallt!
Jag sa: Och vad fan gör DU här då??

Bad humor...

Snart...

En vecka kvar tills semestern och det blir en buissy vecka! Den ska tillbringas i Revinge i grönkäder! Sen ska jag bara lata mig och ha det gött i 3 hela veckor innan jag rycker in och gästspelar på jobb en vecka för att sedan ha ytterligare en sem vecka! Därefter har jag bara 1 enda vecka kvar att jobba på smultrongården för jag har fått ett års vikariat i förskoleklassen och börjar där vecka 33.

Med blandade känslor är det alltså som jag går på ledigt... Men jag ser såååå fram emot semester nu. Behöver rensa undan i skallen ordentligt och ta en del viktiga beslut och det funkar inte så länge allt är fart och fläng i vardagen. Väntar dessutom ett besked till som känns så avgörande.. hatar när allt är så löst - vill bara kräkas istället. Vi får se hur det blir. Vem sa att livet var lätt..


Tomt i bloggen..

Har lite mycket att stå i för tillfället och huvudet fullt, så det blir inte så mycket skrivet för tillfället, tyvärr.. Men jag är strax på fötter igen och med massor av ny energi till en massa nya inlägg om alla knasigheter runt omkring mig!!
Nästan återhämtad!

Full rulle på träningen igen! Igår var det dags för bänkpressen igen och det är så kuuul! Hade Weber till hjälp och han  är så himla duktig med allt vad träning är så man lär sig nåt nytt varje gång! Dessutom är det rätt bra att ha någon som pushar en det där lilla extra och som hjälper till lite på de sista sega jäklarna. Är rätt nöjd med gårdagens resultat även om det var lite sämre än förra gången men jag har ff kvar lite av förkylningen i kroppen och det påverkar. Idag känns det grymt i överkroppen och imorn lär jag undra om det var värt det! Men absolut, utan tvekan haha!!
Dags för gröna kläder!

Nu är det snart dags för kursvecka i Revinge! Det är den internationella praparandkurasen för utlandstjänstgöring som jag gick förra sdommaren som går i ny tappning. Denna gång är det nästan bara praktiska moment som gäller! Vi ska lära oss det dagliga arbetet vid en fredsfrämjande operation och upprätta och betjäna OP (observationspost), CP/VCP (Checkpoint, Vehicle checkpoint), genomföra eskort och patrullverksamhet, också ska vi få truppföra under tillämpade moment. Det ska finnas en del överraskningsmoment som vi ska agera efter och vad jag hört så blir det AK5C att släpa på. Det roligaste av allt är att vi ska bedriva ett fältdygn - vilket säkert betyder total utmattning haha! Men det gör ingenting för det är i Revinge ju! ÄLSKAR ju Revinge! Nästan hela tonårsperioden infann sig där känns det som!

Var först lite tveksam till om jag skulle gå kursen då den verkar lite för avancerad för de baskunskaper jag sitter. På deltagarlistan verkade det också som att det bara är en massa heffakillar från hela sverige - jägare mm. Hmmm och där kommer lilla jag som inte ens kommer ihåg gradbeteckningar eller vet hur man pillar sär en AK5:a. Fast isär går de alltid, värre när de ska ihop igen. Får önska att jag får en AK4:a istället, de har jag koll på iaf!  :)

Lär bli minorietet om man ska räkna efter hur många som har boppar (jag bara!...) och sedan såg det dessutom ut som att jag var den enda skåningen... suck man lär sticka ut. Och det är det sista jag vill här då jag med stor sannolikhet kommer att vara sämst ändå, haha! Men nån ska vara det och denna gången blir det antagligen jag! men det gör inget för befälen vet läget och jag kan bara göra så gott jag kan. Dessutom måste jag samtidigt vara den som lär bäst om jag kan minst från början. Så pannben på och kör hårt! Men först ska det firas midsommar...

En sak är säker - datorn ska med iaf!!! Thank good för mitt mobila internet!!!!
Internationella preparandkursen 2008


Sommarvila på kursgården!

Damien Rice - 9 Crime

Vilken fin låt, håller med, the saddest song ever written and the most beautiful.Tvåveckorssingel!

Nu är jag gräsänka i två veckor! Men jag är inte så needy så det e lungt! Jag är alltid så fullbokad så tiden flyger iväg, och dessutom kan jag träna lite längre pass när ingen väntar på mig hemma. Ibland är det skönt att ha en tidspaus - när man inte behöver anpassa sin tid efter någon annan än sig själv. Men det är lite ensamt på helgen när man är van vid att ha nån vid sin sida..katterna ger liksom inte samma närhet.. tur att jag är inbokad hela lördagen då med något otroligt spännande!
 
Och när Björn kommer hem är det midsommar! Då ska vi ett helt gäng till Alex hus och fira att det är sommarens höjdpunkt och alla dagar från och med då går mot höst och mörker.. Vad deprimerande egentligen. Börjar undra varför vi firar midsommar överhuvudtaget..

Ett elakt virus

Förkyld är min nya status. Täppt i näsan och trött i kroppen. I måndags var det riktight surt. Kunde inte öppna ögonen utan att det forsade ner..skumt. Gick och lade mig igen efter 1 1/2 timmes försök att se nåt vettigt. Förutom lite störande telefonsamtal så sov jag ända tills 15 då jag ringde jobb sen sov jag en halvtimme till. Ögonen fungerade märkbart bättre när jag vaknade vid tre, även om de fortfarande var rinniga, så jag kunde meddela jobb att jag kom idag tisdag. Skönt! Och idag har det knappt varit något alls. Mycket märkligt!

Men ingen träning...snyft... är så inställd på det på vardagarna så när den brinner  inne känner jag en inre rastlöshet och stress, lite småjobbigt faktiskt. Men jag ska inte vara korkad utan vila. Så det blev vila både igår och idag. Även trotsatt jag vid ngt tillfälle idag fick för mig att jag kanske kunde ta  en lite lugn runda på gymmet bara? Men nä, förnuftet vann! Åka dit halvkass, så orkar man ändå inget, allt blir segt och jobbigt bara. Inte kul och till ingen nytta alls. Behöver vila lite och har passat på att göra lite viktigt papperarbete hemma istället.


Prinsessan!

Igår passade jag och Björn lilla Nova! Hon gol i högan sky när mamma och pappa gick sen vande hon sig snabbt vid sina nya tillfälliga föräldrar! Hon var helt överförtjust i katterna men de däremot höll sig undan  då de inte kunde förstå vad de var för en konstig minimänniska som sprang efter dem hela tiden. Då blev Nova frustrerad och gnällde när hon inte kunde trycka sig in under sängen och få tag på kisarna. Så vi gick ner till stan istället!  När vi satt Nova i vagnen skulle jag ta tag i styret och börja köra, då knuffar Björn mer eller mindre bort mig och tar vagnen och börjar gå.. Jaha..okej...? du får köra då..

När vi var i parken och skulle mata ankorna så kom ett helt gäng måsar och anföll oss, det var nästan så det var läskigt. Sen kom vi på knepet - måsar är fegare än ankor! Så Björn fick stå och väsa och flaxa som en fågelskrämma medans Nova och jag matade ankorna! Funkade faktiskt rätt bra! Sedan gick vi till lekplatsen och hade kul! Så nu tror alla att jag och Björn fått barn och kliar sig i huvudet och undrar hur det missat att jag varit gravid, haha! Jag lovar - det är inget nån kommer att missa - lär bli stor som ett hus!

Jävla lasagne...

Har ätit den mest misslyckade lasagnen någonsin... suck..  Två dagar dessutom, för kasta mat gör man inte. Stod och slavade i nästan två timmar för att få rätt på det så blev det bara skit. Blev lite småsur faktiskt... eller snarare besviken. Björn ville inte äta den alls men jag tvingade honom.

Som vanligt stämmer inte de här recepten på paketen utan man måste tydligen göra på känn för att få det bra och alltid ha dubbelt med fyllning än vad som står i receptet. Följde till punkt och pricka men sedan så räckte såklart inte köttfärsen eller såsen till den mängd plattor man skulle ha så det blev GANSKA glest med kött och sås. Det gjorde att  plattorna inte blev mjuka utan snarare hårda och brunbrända. I mitteln var den väl iofs ok även om den var lite seg. Det positiva är ju att det blev en diet-lasagne typ och nu har jag ätit ungsgrillad okokt pasta för första gången - alltid spännande att prova nåt nytt!

Och jag måste säga att smaken var faktiskt god trots tuggmotståndet så jag får väl bara göra om det igen och ta mindre antal plattor. Får kanske gå i skola hos svärmor först!Kolla kanterna..sånt mög alltså..

Istället för väckarklocka!

Min stackars Björn har inhalerat en katt-tunga! Japp! Hur man nu kan lyckas med det??
Fast jag har svaret till den frågan. Björn låg och sov väldigt gott i sängen och sov för ovanligheternas skull med munnen stängd. Dessutom var han täppt i ena näsborren och hade således bara en enda näsborre som skötte lufttillförseln. Sen har vi en liten ligist vid namn Topsen som har fått en ovana att hoppa upp och försöka slicka oss på näsan på morgonen när hon tycker det är dags att vakna. Mindre skönt och en smula äckligt, jag vet..

Denna morgon skulle Topsen såklart väcka Björn med samma behandling och hoppade upp på Björns bröst. Samtidigt som Björn tar ett djupt andetag så tar sig Topsen en slick under näsan denna gång, varvid Björn suger in en halvblöt och sliskig tunga i näsborren och vaknar på ett mycket bryskt och otrevligt sätt! HAHAHAHA... jag dööör!

HMMMMMM..... Jag vet inte riktigt vem det är mest synd om; Björn som fick en katt-tunga i näsa eller den stackars katten som fastnade i Björns näsa...
Men de tycker om varandra!!
(En sovandes Tops i Björns knä)

En helt vanlig morgon...

Så här har jag det VARJE morgon, förutom det där med slagträet.. Så jäkla roligt klipp detta! Hittade det på nätet för ungefär ett år sedan men sedan försvann det igen och jag har letat och letat... Helt plötsligt dök det upp igen (Björns förtjänst) och jag måste ju såklart visa det! Det här är verkligen hemma hos mig det,  - Jag skrattar ihjäl!!!
Simons Cat


En lagom söndag!

Vi började dagen med en god bullfrukost i kolonin och mös i solen och under ett stort parasoll i gräset flera timmar. Helt underbart väder! Men det kan bli för mycket med så stark och het sol innan man vant sig, så det blev ett skönt avbrott att åka iväg till Kvistvägen på eftermiddagen och äta tårta!

Det var 1-års kalas för min lilla älskling Nova Nissen! Hon fick massor av fina paket och en helt egen tårta! Tack o lov fick vi gäster äta av en annan tårta!! Nova blev så kladdig att ingen av föräldrarna syntes till när det var dags för tvättning.. Så gissa vem som fick ta det! Japp - jag! Inte bara tvättning utan vi fick byta kläder helt och hållet och sedan var mina kläder helt indränkta i tårta.. :)

Nova fick en dockvagn som hon körde med i gräset fram och tillbaka! Fast hon höll den bakochfram. Det blev inte så högt att hålla då och dessutom kunde hon titta på sin fina nalle som satt i vagnen samtidigt! Ett barns logik är oftast mer logiskt än en vuxens!!


RSS 2.0