Caipirinha night!

Nyår imorgon med goa vänners sällskap! Det kan nästan inte bli bättre. Allt är inhandlat, lägenheten städad, borden uppslagna i vardagsrummet, medelhavsbuffén står i kylen, efterrätten står i frysen och bålen får gästerna göra när de kommer, haha! Not my cup of tea, det där!! Dock ska jag ge mig på att baka ett spanskt lantbröd till mina gäster imorgon eftermiddag. Skulle det sluta illa får det väl bli statoilbullar i panik eller nåt (!)

Imorgon ska jag dessutom äntligen få lära mig hur man gör riktiga Caipirinha´s - min favoritdrink! Trodde jag kunde det där och när vi hade den årliga mikaelifesten här hemma i somras så skulle jag givetvis briljera och blanda till mig en sådan där. Det blev inte så bra. Blev mest sprit faktiskt. Men efter den drinken (40 % rom) så hade jag jäkligt kul iaf!! 

Det är min goa vän Linda och hennes man Sebastian som ska lära mig tricket att få till det ;)Linda har redan tidigare fått en award av mig för bästa Caipirinhamaker. Så det känns naturligt att hon för över lite av sin kunskap till mig imorgon ;) För vad hjälper recept mot en som mig??




 

Caipirinha


6 cl Cachaça

Dela en halv lime i klyftor
Pressa dem i glaset tillsammans med 1-2 cl sockerlag
Häll i spriten och servera med krossad is

Cachaça är ett destillat som görs av sockerrör.

Gör man en Caipirinha på vodka kallas den för Caipirinoshka. Se recept.


Tipset från www.cocktailguiden.com
Annat recept finns här.

Meindl Performance

Jag fortsätter med att skämma bort mig själv med en massa dyra presenter! Mitt senatse förvärv är ett par Meindl Performance kängor från Naturkompaniet. Japp.. kängor igen.. Det var bara några veckor sedan jag handlade mina underbara Crispikängor. De är kortare, mjukare, en aning lägre, och väger inte lika mycket (och fulare!).

Därför blir mina nya Meindl ett utmärkt komplement som högre, tyngre, hårdare och stabilare sko i läder. Jag är mycket nöjd med mitt inköp och ångrar det inte en sekund. Har en hel del saker till på min lista jag skulle vilja ha men jag får ta och lägga band på mig tills jag är klar med utbildningen i Kvarn tror jag.. Ska framöver få en inkomst på 72:- per dag, vilket ger en månadsinkomst på ca 2000:- Sweeeeet!!





Kompismys

Idag var det "efterjulmys" i Staffanstorp hos Ina & Joakim. Vi skulle åkt dit förra söndagen men då var det snökaos på vägarna och vi fick skjuta på det tills idag istället. Vi träffades tidig eftermiddag och började med att fika goa lussebullar, coca cola och Joakims hemmagjorda kola och snackade en massa härlig skit i  flera timmar. Innan vi åkte hemmåt igen fyllde vi på med pizza från Mama Rosa. Fast det blev kyckling i pita för min del. 

Dagens nyttiga och helt träningsriktiga intag (!) jobbade jag bort när jag kom hem med en härlig joggingtur i Östervångsparken. Det blev en sen runda men det var helt ok för då vart jag för mig själv i parken med min Ipod och mitt flåsande som enda sällskap. 



Björns knä, Alex knä, Theres, Magnus & Joakim och Inas knä! 


Årets jul

Har haft en angenäm jul och hunnit göra alla julsaker jag tycker hör julen till utan attt stressa och i lugn och ro. Helt enkelt mycket mys. Det är första julen på mycket länge jag känner så och tänker fortsätta med detta. Ingen julstress, ingen julklappspanik eller görande för görandets skull. Bara en massa härligt julmys som att pilla in kryddnejlikor i apelsiner, baka lussekatter och pepparkakor för att det är mysigt. Bygga pepparkakshus och slå in paket för att jag vill och har tid och för att det hör julen till. Har dessutom hunnit få ordentligt med kvalitetstid med familjen och det är det som är det allra viktigaste. Jag är så nöjd!




Julafton hos Mamma & Hans



Prinsesslyx




Juldagen hos Kim & Marcus



Bästa julklappen kom givetvis från Moster & Morbror







Bad Romance

Lady Gagas Bad Romance är faktiskt riktigt bra - och videon är skitcool - helsjuk! Men vilken kropp hon ligger inne med! Hade jag varit lesbisk så vet jag vem jag hade siktat på iaf ;). Dock ska man nog höra studioversionen. Såg henne live i Östersund i somras som avslutning på Storsjöyran och det var ingen hit. En nerknarkad nästan helt naken Gaga som inte sjöng ett rätt eller höll någon slags ton alls.. MEN.. man kan ju inte ligga på topp alltid!


Julafton

Då vart kvällens skörd ihopsamlad. Lite roliga/lustiga julkalppar detta året. Kan inte låta bli att småskratta åt vissa av sakerna som jag fått med mig hem!


1 bit morotskaka
2 lånade böcker av Hans (Connelly & Lapidus)
1 chokladkartong.. redan öppnad så den går inte att ge bort, haha!
1 kapsylöppnare
1 chokladbok
1 bodylotion/peeling i travelsize
2 fotografier
1 nötknäckare
2 Björn Borg boxertrosor från svarta  marknaden i malmö. De gick upp till knäna. Antingen för anorektiker eller barn - jag är ingetdera.
Pengar - men det är inget at skratta åt! De kan jag ha nytta av!!


I övrigt sammanfattar jag dagen med god mat & gott sällskap - kan det bli bättre?



Eeeehh!

Min vän Linda har sammanfattat sitt år på sin hemsida med bilder och händelser och jag sitter nu här och försöker komma på vilka roliga/viktiga händelser och saker som skett under mitt 2009. Och det står helt still. Kommer bara på två saker :/. Tror jag ska ta en dusch och fundera över om mitt liv är jäkligt tradigt eller om jag bara lider av lite tillfällig demens. Hmmm..

Lite hungrig kanske??

Jaha, julbord imorgon. Jag önskade kalkon/kyckling, potatis, brunsås och rödkål men min mor ville inte lyssna. Det är sååååå gott!! Men det blir åtminstone en ordentlig proteinboost imorgon med ägg, sill, och köttbullar. Finns det revben också är jag hyffsat nöjd. Det får gärna vara ål med så blir det riktigt lyckat! Det är mums! Men sen är jag  nöjd. Tror jag måste börja införa lax på våra julbord för det är verkligen mumsigt det med. Inte gravad då utan ugnsbakad lax. Mmmmmmm... Därefter kommer vi till julfavoriten: Coca Cola och Rocky road!! Och syrran ska förhoppningsvis göra crisps av choklad och cornflakes. Ätes bara kring jul tack o lov! Jag kommer att ha sååå ont i magen imorgon, haha, men det är ju självförvållat!



Laila bakar: Rocky road

3 dl salta jordnötter
1 dl pistagenötter (skalade givetvis)
2 pkt Dumlekolor (klipp i mindre bitar)
2 dl marschmallows (klipp i bitar eller köp minivarianten)
500 gr mörk choklad (smält sakta)

Blanda allt när choklade är smält.  Bre ut i en form och låt svalna i kylen. Skär i bitar.




Men varför ser inte mina Rocky road ut sådär??


Tight sa pepparkakan..

Årets sexigaste bild på mig finns just nu i min mobil! Det har dragit ihop sig mot jullov i skolan och igår firade vi med julfest. Vi hade bestämt oss för att gå luciatåg för barnen som inledning. Thea var Lucia och Lisa var tomte och jag skulle vara pepparkaksgubbe.

Thea skulle fixa en dräkt till mig hemifrån som jag skulle låna - hennes man hade använt den sa hon. Men det blev nog lite fel... Nog för att jag är kort men så väldans liten är jag inte att barnstorlek 134 sitter snyggt om man säger så! Men men, har man bestämt sig för att gå i luciatåget som pepparkaksgubbe så har man! LIIIIIDE TAAAJT som man säger här i Trelleborg!!!



Ny vecka igen

Kände mig riktigt utvilad och stark idag! Inte nu längre då av förklarliga skäl! Det blev 20 min crosstrainer som uppvärmning, nästan en timmes bröstpass. Skulle tagit mage med men ett telefonsamtal från jobb kom emellan. Sedan var det dags för spinning 60 min med Micke. Så nu känns det härligt i benen!! Tänkte presentera nya träningsschemat idag men glömde kalendern på jobb där jag har pappert från Micke och alla anteckningar.

Har fått en uppdaterad kostschablon med. Spännande att se vad som händer med det. Lyckades hyffsat idag förutom på lunchen som bjöd på risgrynsgröt :/. Jag kompenserade med 2 skivor skinka ovanpå och en frukt. Min middag bestod av lite hopplock - trevligast så!

Frukost:
1 Ryvita
2 äggvitor
fruktsallad på 1/2 banan, 1/2 äpple, 1/2 apelsin.
2 omega 3
1 kalciumtillskott

Middag:
1/2 omelett på 1 ägg, 2 äggvitor, 1 äpple och salladslök.
Stekt kycklingfilé
Kokt broccoli
Färska morötter
1 Omega 3

Resten av omeletten och kycklingen med lite grönsaker blev god kvällsmat efter träningen!




Snöfys

Idag har jag kommit på en ny rolig fysisk aktivitet som  jag inte har provat förr. Snölöpning kallar jag det för! I Albäck finns en öppen plan vid monumentet söder om 1:a sjön. Det låg helt orört och gnistrande idag. Innan de mörka molnen gjorde allt väldigt grått och dystert. Men men.. Mina 2 hjärnhalvor fick i alla fall ihop att det är jobbigare att ta sig fram i orörd snö än redan spårad snö. Och eftersom jag var ute i fyssyfte så kom jag på den bra idéen att intervallträna över det lilla fältet.

Det var nog bara 50-60 meter långt så jag kutade allt jag kunde rakt över fältet i en rak linje och tillbaka precis bredvid mitt nygjorda spår. Sedan några sekunders vila och så om igen precis bredvid det föregående spåret. Efter ett antal sådana vändor såg fältet inte alltför roligt ut och jag kan tänka mig att de som kom efter mig undrade vad fan man gjort där! Det var sjukt jobbigt, pulsen gick i 190 och jag jag var svettig som en turk i bastun! Så enkel lösning på köldproblemen som alla gnällt över de senaste dagarna - rör dig!

Hade mina nya kängor på mig för att se vad de gick för. Och trots att det var varmt och skönt på insidan förblev de torra och fina på utsidan med trots ett snödjup som gick långt över kängans kant. Måste ju promota Goretex och vibramsula!!

Provade att ta några bilder med mobilkameran och det blir faktiskt hyffsade bilder. Trodde aldrig att jag skulle säga det men det är rätt kul att kunna fota med telefonen..












Mitt än så länge orörda löparfält i bakgrunden :)


Clas Ohlson is da shit!

Var hos svärmor och svärfar och firade jul igår tillsammans med Ronny som var hemma över helgen. Som vanligt ingår den traditionella julklapsleken under en sådan kväll. Och det är är himla kul men jag tycker det är jättesvårt att handla paket till det. Jag tycker i och för sig alltid själv att det blir bra presenter men det tycker aldrig de som får dem.. Ska sikta på att ta mina egna nästa gång istället :)

Denna gång hade jag köpt kingsize marchaller! Superfint att ha på balkongen eller utanför dörren i vintermörkret när man ska få besök eller bara mysa. Tycker jag. Det var jag tydligen ensam om att tycka. Sen hade jag köpt en nödfilt av reflekterande film som var liten som en plånbok när den var ihopvikt. Skitbra att ha i bilen om man skulle fastna i snön någonstans eller om man kommer till en olycka. Filmen i filten reflekterar den egna kroppsvärmen varvid värmeeffekten. Men det var ingen som tyckte det heller var en bra present mer än Ronny. Så han fick den. Jag förstår inte? Vaddå jättetradig present?? Det var väl en jättebra sak! Tycker jag.



Jag och teknik..nja...

De sista nätterna har Trelleborgshem av förklarliga skäl skottat vår baksida med alla garageinfarter med snöplog flera gånger per natt. Nattsömnen har blvit lite störd då sovrumsfönsterna ligger åt samma håll men det gör inget. Inatt tog de dock paus från sitt ihärdiga plogande men det blev inte bättre för det.

Köpte ett tidtagarur tidigare på dagen som jag satt och pillade med sen på eftermiddagen. Tydligen kunde man ställa larm på den med. Lite mer pillande och sen var det bra med det. Tills den började ringa mitt i natten. Jag fick Björn att gå upp och stänga av den med motivationen att han pillade sist!

Så! Puh! Somna om igen!! Men sen börjar den jäkeln ringa igen och igen. Inte direkt läge att försöka läsa instruktionshäftet yrvaken och mitt i natten.. Björn hotade sen med att slå sönder den om den ringde  en gång till och jag tror den hörde det ;) för den ringde inte fler gånger sen!! Får nog lär mig hur den fungerar ordentligt idag om den ska överleva!



Filmtips!

The Hurt Locker

Såg en jättebra film för några dagar sedan om några utposterade soldater i krigets kaos i Irak. Det är en nervbitande action filmad i dokumentär stil. Den handlar om en iskall, något vårdslös bombdesarmerare och gruppen som ska skydda honom ute på uppdrag och man får följa deras arbete i en stad där allt och alla kan vara fienden. Ger lite att tänka på gällande den aktuella debatten om USA´s krig i Irak. Och det som samtidigt sker i Afghanistan. Tänkvärt. 

Jag hade kunnat se filmen direkt igen och tycker verkligenden den är till att rekommendera. Den "stannar kvar". Filmen är nominerad till och belönad med flera priser. Men smaken är som baken..




Underbara Smultron!

Mitt årsvikariat i förskoleklassen har nu övergått till en fast tjänst inom skolan vilket betyder att jag inte kommer tillbaka till förskolan nåt mer. Kommer att sakna smultrongården och mina gamla alldeles underbara arbetskolleger. Men det känns bra då det var detta jag studerade till och har velat göra nu ett tag. Dock har jag förlorat min processledartjänst iom övergången till annan verksamhet vilket är synd då det var en ganska givande, utmanande och lärorik tjänst. Dock är det superskönt att faktiskt vara helt ledig när man kör hem från jobb. Det var jag aldrig innan kändes det som. Men jag har säkerligen fler utmaningar framför mig om jag känner mig själv rätt!

Så nu en dag utanför vårt klassrum stod plötsligt hela smultrongården med alla barn och sjöng för mig och lämnade ett avskedspaket. Ett jättefint pärlhalsband från SNÖ of Sweden. Vad ska man säga?? Underbara Smultron!! *LER*





Body Butter

Så, nu har jag googlat vad Body butter är för något. Hade delvis rätt. 
Infon kommer ifrån Sofis mode, Aftonbladet. Tillförlitligt?? Ingen aning!

Vad är body butter?
· Body butter är fastare, tyngre och fetare än bodylotion och kräm
· Det innehåller välgörande oljor, fasta fetter (smör) och vax.
· Många body butter-sorter är baserade helt på naturliga ämnen och är inte djurtestade

Skrubba alltid huden först!
· Förbered huden genom en varm dusch
· En noggrann kroppspeeling gör huden extra mottaglig för body butterns välgörande ämnen
· Massera in body buttern. Vissa produkter absorberas snabbt, andra kräver mer arbete
· Smörj antingen hela kroppen, eller bara extra torra partier såsom armbågar, knän & fötter

Ja peeling och sånt har jag inte tid med men jag ska prova mitt Body Butter och se om det är nån skillnad mot vanlig lotion. Om inget annat så lär jag ju lukta ljuvligt gott. Mangogott!

Redan julafton?

Denna vecka har jag fått så många fina saker som jag har blivit jätteglad för! Av alla barnen och föräldrar på jobb fick jag en mangodoftande duschcreme och en bodybutter från Emperor Akbar, Kings & Queens. De luktade jättegott! Dock måste jag kolla upp vad bodybutter är för något.. Lotion eller nån annan slags tvål?? Gissar på lotion men jag får väl googla. De luktade helt underbart iaf!

Fick även en korg med lite mysiga och goa julsaker i, bl.a en härlig thémugg och med ett himmelskt väldoftande thé till (kärleksthé). Vet inte om just detta är kärleksthé men det luktar och ser ut som det. Välkomna hem på thémys!





Tillägnat Björn

Björn har gnällt över att jag är så egocentrisk i mitt bloggskrivande och bara skriver om mig själv hela tiden, jag, jag, jag och vad jag gör och inte nämner honom särskilt ofta. Så därför tänkte jag dedikera ett helt avsnitt till Björn så at han inte känner sig utanför i MIN blogg.

Det här är Björn (se bilden nedan). Min sambo. Han blir 27 år några dagar efter jul och är snart färdig polis. Björn gillar kexchoklad, köra fort på motorcykel, tala om för Denise hur hon ska göra och massvis med ketchup till all lagad mat. Björns favoritnöje är att sitta uppe sent på kvällarna och spela sitt PS3 tillsammans med andra PS3 nördar. Björn gillar även att spela fotboll och spenderar helgerna och några vardagskvällar till den konditionsgivande sport under sommarhalvåret när han inte är skadad. Men när det är vinter och dåligt väder så är det PS3 som gäller och förståelsen för sportsliga aktiviteter är som bortblåst.

Björns starka sidor är att han tar ansvar för sig själv och sitt liv, har humor, är social, trevlig och snygg. Björns svaga sidor är det gräsliga humöret, brist på förståelse för sin sambo och mer egocentriska självbild. Björn har även två stycken barn (katter) tillsammans med Denise, som i övrigt är den som sköter barnuppfostran. Björn är dock bra på att skälla på katterna vilket är bra. Särkilt lång stund efter att de gjort nåt fel så att de verkligen förstår innebörden av sitt handlande. Dock är han inte långsint utan allt är bra och som vanligt ganska snabbt igen. Björn är också ganska smart och duktig men det ska poängteras att Denise faktiskt är ännu bättre, vilket gissningsvis ger en hyffsat samhällsbidragande avkomma  ;)



Mera julkänslor!

Nu är det riktigt julmysigt hemma! Synd att man aldrig är hemma bara känns det som.. Ska njuta ordentligt nu hela helgen åtminstone, när världens härligaste Ronny kommer hem efter 7 månader i Afghanistan. Inte för att jag tror att han uppskattar "julpyntet" men det gör jag tillräckligt för 10 så det kvittar! Jag har absolut inte en massa julpynt då jag avskyr prydnadssaker utan ett par ordentliga julsaker som kostat lite mer faktiskt. En ordentlig tjusig gran är en sådan sak jag gärna lägger lite mer pengar på, det är det värt. Årets gran för 190:- är "by far" den billigaste gran jag någonsin köpt.

Och vår lilla gran dricker vatten som jag på ett spinningpass och jag fick fylla upp hela foten med vatten igen efter bara ett dygn. SKITBRA! Nu får jag bara hoppas att den får stå ifred för katterna. Förra julen så låg det en julkula eller två på golvet var dag efter jobb. Eftersom alla kulor nederst på granen satt kvar tänkte jag att då kunde det inte vara katterna utan att de måste ha trillat av på nåt sätt högre upp från granen.

Varje dag var det detsamma, kulor som  ramlat ner från toppen. Tills jag passerade ingången till vardagsrummet vid ett tillfälle och skymtade en rörelse högt uppe i granen och fann mig stirrandes på en förstenad katt som i sitt stilla sinne nog hoppades på att jag inte hade sett! När hon insåg att jag visst sett henne och antagligen såg mordlysten ut så svingade hon sig från granen så pass att  hela granen gungade och höll på att välta. Nu förstod jag hur de översta kulorna hamnat på golvet åtminstone. Varför välja de lättillgängliga kulorna när det finns kulor längst upp i granen?? Det är inte kul med en för lätt utmaning tydligen...




Den tjusiga lilla granen med sparsamt pynt: slinga och julkulor!



Julkänslor

Kvällens sista energi gick åt till att ta upp granen från källaren. När den väl stod på plats så insåg jag vilken minigran jag köpt! Den minsta granen jag haft faktiskt. Men rätt söt! När granen var färdigklädd så tittade jag ut och såg all snö som kommit! Så underbart - kan det bli mer perfekt? Tänkte dra på mig kängorna och ut och gå men klockan var redan 23, och mindre sömn än så funkar inte med torsdagens träningspass. Sorgligt men sant..



Lågt blodsocker kanske??

Nu komar jag ihop känns det som..rejält. Har tränat hela eftermiddagen och ingen mat hemma alls såg jag precis! Så jag måste iväg och handla, men innan dess måste jag duscha, leta upp ett telefonnummer på nätet, lägga i en maskin tvätt, och få ihop handlelistan. Behöver maaaaaat! Varför tog jag ingen banan på gymmet innan jag körde därifrån - hade köpt mig en timme minst! Jag kommer att vara världens otrevligaste ikväll...

190 spänn och hållbarhet till mars!

Så trött på att köpa dyra halvdöda granar varje år som barrar ihjäl efter en vecka inom hus. Så detta året bestämde jag mig för att hugga en själv. Men sen kom jag på att det nog var lättare att såga än att hugga även om min yxa är relativt ny. Brukar tyvärr ha en förmåga att skada mig själv, så det bidrog också till mitt val av verktyg. Sågen är nog mildare än yxan vid händelse av klantighet. Det blir inte så "avhugget" med såg! Har dock fortfarande ett ärr längs tummen sen förförra julen när jag skulle såga sönder granen och kasta ut den. Sågade längs med tummen istället men tyckte inte det var så farligt först tills jag märkte att det var blod lite överallt! Glömde bort den här förseningsprocessen ( typ chockade kapilärer) vid skärsår. Mindre lyckat! Och en jäkla massa merjobb..

Men årets gran blev sågad utan några incidenter. Naturligtvis hittade jag den perfekta granen längst bort på fältet och längst bort från bilen. Men har man hittat den perfekta granen så har man, så det var bara att släpa. Visste inte hur jag skulle bära för den stacks som bara den.  Så jag fick kasta upp den på axeln och vingla fram  3 meter hög! Naturligtvis såg jag hur många fina granar som helst från bilen på väg ut när min gran låg plastad och betald i skuffen. På ett behagligare avstånd än det jag fick släpa på - typ 10 meter från vägen.. Men, men, min är säkert bättre!




Fler som misstar sig på mitt kön??

Varje dag får jag mail med förfrågan om att köpa viagra och penisförstorande piller. Lite tröttsamt då jag inte känner nåt direkt behov av detta som kvinna. Antingen är det nån ettrig jäkel som tvivlar på vilket kön jag tillhör eller nån som tror att jag kan tvinga i någon annan en massa hokuspokuspiller. Visst jag har alltid varit lite grabbig men jag måste säga att jag har skärpt till mig de senaste åren och vårdat min kvinnliga sida lite mer. Så att misstas för man är ett problem som inte borde föreligga här - tycker jag. I am all woman!!

Min andra teori är att någon förutsätter att Björn inte har den storlek han borde ha för att göra mig nöjd. Men varför inte vända sig direkt till källan och fråga den som de antar har problem? Nu finns inget sådant problem vill jag tillägga men om det nu skulle vara så att någon har lite svårt att vara "tillräcklig" så kan det knappast hjälpa psykiskt om tjejen kommer springandes med en massa blå piller eller undermedel för större storlek. Vilken självförtroendeknäck... Ansvarig marknadsförare för de här blå pillerna bör ta sig en funderare kring vilken konsumentgrupp man riktar sig till anser jag. Jag är iaf måttligt trött på denna bilden nedan som dagligen återkommer i mailen under olika avsändarnamn:



Kalla och blöta kilometrar :)

Veckans värsta fyspass är över! Torsdagen innefattade intervallträning: löpning 3 min och PW 3 min under två timmar. Det var två långa timmar i kallt regn men det gick rätt bra ändå. Trodde det skulle vara jobbigare men det var bara 3 minuter i stöten så det gick hyffsat bra. Det var sista kvarten som stegen kändes rejält tunga, hårda och kalla. Idag känns det värre kan jag lova! Härligt!!

Mätte på Eniros karttjänst hur lång sträcka jag tog mig igår och enligt den kartan blev det 2 mil. Men det tycker jag verkar lite förlångt på endast 2 timmar när hälften var PW. Nästa torsdag ska jag välja en sträcka som går att mäta upp med bil, så får jag rätt antal kilometrar - mest av nyfikenhet. Men jag funderar på att dra upp det ett snäpp nästa gång: löpning 4 min, PW 2 min. Får se hurdan ork jag har och hur mycket Micke driver på. Känner mig faktiskt rätt sleten just nu och kräver massor med sömn. Sover som en komapatient!!



Alternativ träning

Annars har jag hört att man kan strippa sig i form, men jag tror jag kör efter Mickes rekommendationer istället faktiskt! Gillar ju kläder ;)





Dags att rulla upp skjortärmarna!

Så med anledning av tjänstgöringen om endast 6 veckor, så kan jag slopa mitt gamla träningsschema som jag nyligen gjorde upp. Nu blir det ingen mysträning längre om jag ska vara iform om 6 veckor. Så här framöver finns det nog inte så mycket utrymme till mer än träning under veckodagarna. Helgen ser lite lugnare ut. 

Världens snällaste Michael på Oasen har hjälpt mig sätta ihop ett personligt och enligt mig ganska häftigt träningsschema och räknat på mitt kostintag i samband med träningen. Är så tacksam för hjälpen - det kommer att göra susen!! Men om jag inte hör av mig under dessa veckorna så beror det nog på att jag antagligen är helt död!


Vecka 1+2/6

Måndag 18.00:   
Styrketräning: Rygg+Biceps
Kondition: 90 min spinning/60 min spinning


Tisdag 14.00:
Kondition: 30 min Rodd/Crosstrainer/Löpning
Styrketräning: Bröst, Axlar, Triceps
Kondition: 20 min Rodd/Crosstrainer/Löpning

Onsdag 18.15:
Kondition: Spinning 60 min
Styrketräning: Mage

Torsdag:
Kondition: 120 min Jogg+ Powerwalk (4 min+2min x20)

Fredag 12.30:
Styrketräning: Ben

Lördag/
Söndag 9.30:
Kondition: Powerwalk 30 min x2





Får nog börja gå med packning på efterhand.. och jag ska försöka se lika glad ut som
när vi (Alex, Magnus och jag) besteg Drommen i somras..


Kyligt värre

Fick ett telefonsamtal från P7 med ett väldigt spännande meddelande från rekryteringsansvarige för lite mer än en vecka sedan. Inryck på Helikopterflottiljen på Malmen, Linköping/Kvarn, 18 januari och 14 veckor fram. Dvs om endast 6 veckor!! Jag representerar Skåne i Sverige - ett stort ansvar för spridning av den skånska kulturen och inte minst den charmiga dialekten :) 

Jag kommer att räkna mig som bosatt där uppe under denna period och endast komma hem nån gång i månaden. Jag ska alltså bli norrlänning! Vilken utmaning!!!




Tomten kan bidra med gott sällskap istället

Visst är det kul att få saker, men då ska det vara för nån särskild anledning som att någon hittar något som passar just mig av en slump och vill ge mig detta. Om så det bara handlar om en struntsak så är det  ngt som betyder något och det är långt mycket viktigare. Inte bara för att  det är jul och att man ska hitta något passande.

Så jag har kommit fram till att jag faktiskt inte tycker om julklappar. Julklappar som man måste köpa för att det SKA köpas till den 24.e december. Julklappar som måste kosta en viss summa för att det är bestämt så. Julklappar som ska matcha de man fått i kreativitet och värde. Dyra julklappar för att man inte ska verka snål. Julklappar som man ska oroa sig för att de inte ska uppfattas fel. Prestationsångest. Julklappar för att det är ett måste. För att man ska. 

Julen är min favorithögtid så det handlar inte om det. Ingen längtar mer än jag efter att få spela "O helga natt" med Tommy Körberg och sjunga med högt 10 gånger i rad. Ingen längtar mer än jag efter alla underbara ljusstakar och julstjärnor i alla fönster den 1.a advent och efter att affärerna julpyntar så det står härliga till och glittrar överallt. Ingen längtar som jag efter att ta bilen och bara köra runt, runt och runt i rondellerna och titta på granarna och juleljusen för att det är underbart vackert helt enkelt.

Att träffa sina goda vänner på lussefika, att baka knäck och peppparkakor. Att träffas och julbaka med syskonen och bygga pepparkakshus. Att kunna träffa hela familjen på en och samma gång och bara njuta tillsammans med god mat och julstämning. DET är jul för mig. Julen är den tiden då alla tar sig tid att samlas för att göra just detta tillsammans. Julklapparna hör inte hemma i denna stämning. Jag vill inte ha några.




Noll koll

Känner mig lite ute när det gäller TV-program som alla tittar på. Som det här med Idol. Blev tillfrågad om vem jag tyckte var bäst! Eeehh!? Vet inte ens vem som är med. För att inte verka helt dum så sa jag att jag visste vem Darrin var åtminstone! Och han vann väl idol förra året? Att döma av skratten som följde så gjorde hann nog inte det.. Och jag bestämde att jag aldrig mer ska prata idol. Kommer det upp igen så byter jag smidigt samtalsämne till Bear Grylls på Discovery istället! Han antar överlevnadsutmaningar i olika extrema miljöer - DET är grejor det! Och det är samma kille som vinner varje gång!!








Big in Japan

Så cool! Jag blir så danssugen - MÅSTE ut nästa helg!!
Har snart dansat sönder golvet här hemma..
Älskar att dansa, synd att alla skaffar ungar och inte vill dansa längre.




GUANO APES - BIG IN JAPAN


Eftermiddagsvila

Jag tycker om MYS!!


Sömnmedel..

Bara jag som tycker det är sjukt trist att gå till frissan? Jag var där idag och fyllde i lite slingor. Men jag hade glömt bort den tråkiga och segsega evighetsväntan... Hur farao kan det ta 2 timmar och 15 min att fylla på lite slingor?!? 

Det är ju jättebra att de är noga men så noga får det ju att krypa i kroppen på mig. "Vill du ha det så? Eller så? eller så?" Jag ser ingen skillnad!!Bara klipp för guds skull!! Och när de fönar så fönar de småbitar hela tiden och det ju en mindre evighet det med. Det är ju bara att föna på högsta speeden, allt på en gång-rufs-rufs-klart på 1 minut!

Sen har dom oftast inget vettigt att säga heller under hela den tiden utan det känns som de kör sina standardfraser mest för att de inte ska vara knäpptyst och för att de lärt sig det i skolan; "Usch vilket trist väder det är ute" "Nu är det bara 3 veckor till jul" "har du handlat julklapparna än?". Jag var frestad att ta upp min iPod men jag ville inte vara otrevlig utan log snällt och talade om för fröken att jag minsann inte handlat en enda men istället bakat lussefiskar. Hon fattade inte.. 

Vad hände med det givande samtalet alla tjatar om i möte med andra människor, haha!! Resultatet blev iaf att Denise blev synnerligen uttråkad och kämpade för att inte somna i stolen. Värre än en trist föreläsning ju.. MEN: jag blev i alla fall fin i håret, långt om länge :)


RSS 2.0