Finns det nån annan?

Dags för Mikaeli och PerIkles i öltältet imorgon! Brukar bli bra covers att dansa till! Men favoriten just nu är PerIkles egen "Finns det nån annan?" med Anna Hertzman. Blir kanske sista låten?? Tryckaren som jag brukar fly.


 


Snuvad

Sitter och räknar och inser att jag blivit snuvad på en semesterdag i somras..Hrrrmmmmm... Ska ringa lönekontoret imorn och ta tillbaka den. Alla i kommunen fick en extra sem dag för att den 6:e juni brann inne då den hamnade på en lördag. Denna dagen skulle tas ut på sommaren och märkas speciellt. Men tydligen har de dragit den som en vanlig semesterdag. Inget att böla över men man e rädd om varenda dag. Jag är iaf då jag uppskattar min ledighet enormt mycket.

Ej läst sista Harry Potter-boken?? Läs ej inlägget då!

Har nu läst ut den sista Harry Potter-boken och är så glad över det lyckliga slutet!! Efter ett allvarsamt samtal vänner emellan kring Harry Potter-böckerna (nördar - jag vet!! Men vaddå då?) och speciellt den sista boken utanför Grandbiografen för nån månad sen så fick jag för mig att det slutade med att Harry Potter dog. Tydligen var jag den enda i sällskapet som ännu inte hade läst den sista avgörande boken och missförstod antydningarna. 

Och nu kom jag till skott och har suttit klistrad varje ledig minut med den tegelstenstjocka boken. Sååå spännande!! Men det trista var ju att han skulle dö på slutet... fast sånt är iofs skönt att veta innan så man inte blir besviken. Förberedde mig för snyft och tårar, ( Ja, jag är så mesig och sentimental även när det gäller barnböcker.. jag tillhör sorgligt nog dem som stortjöt till lejonkungen på bio ...), men tji fick jag och den onde dog såklart och Harry Potter levde lycklig i alla sina dagar! Vilket bra slut!!!Bläh!

Usch..dags för löparskorna.. Deprimerande tradigt men vad gör man inte för sin hälsa. Inser att visst har jag muskler men kondisen suger  då jag förträngt den sortens träning i typ ett halvår. Började smått förra veckan med att mjuka upp lite med några rundor i norra Trelleborg. Men nu är det dags på allvar. Ute regnar det..typiskt... men en sak har jag lärt mig. Inga ursäkter är goda utsäkter nog för att INTE ge sig ut. I så fall skulle man aldrig komma ut ju, för jag kan komma på hur många bra anledningar som helst för att slippa. Men jag BEHÖVER min kondition och man kan inte både ha kakan och äta den, eller hur?

Dagens överlevnadsfråga (2)

Svaret på fråga 1 kommer som en kommentar i samma inlägg om nån dag.

Fråga 2.


Du har hamnat i ett område fullt med huggorm
Vilket är det bästa sättet att undvika huggorm på?

A. Göra en massa oväsen med fötterna  när du går
B. Gå så mjukt och tyst du kan
C. Vänta tills det är mörkt och sedan gå
Överlevnad i vildmarken

Tycker att vi ska ha ett litet quis om överlevnadsfrågor i vildmarken så här passande när jag varit i fjällen och vandrat. Det är både intressant och kul och man kan lära sig lite samtidigt om man inte redan kan svaret på alla frågorna. Kan man redan alla svar så kan man glädja sig åt att ha det bra i vildmarken om i fall att man blir lite vilse.. :) 

Lite bakgrundsinfo för att sätta er in i det hela gällande vissa frågor:Du är i vildmarken under senhösten i ett område som är känt för sina snabba väderomslag.
Du har förlorat kontakten med dina kamrater och är långt ifrån civilisationen.
Du saknar karta och kompass och har endast ett minimum av utrustning.

Nu gäller personlig överlevnad.

Fråga 1

Du går i en tallskog utan stig och vet inte var gruppen är. Du har inga speciella signalmedel. 
Vilket är det bästa sättet och störst möjlighet att få kontakt med din grupp igen?

A. Skrika "Hjälp" högt men i en låg ton
B. Ryta och skrika så högt du kan
C. Vissla högt och gällt

Myrstack!!

Här är receptet som efterfrågats på den goda "Myrstacken" som jag lätt kan äta upp helt själv!! ;)

Underrede:
Saltiner

Myrstacken:
200 gram philadelphiaost
2 dl creme fraiche orginal
scharlottenlök (ungefär två små)

Topping:
svart kaviar 

Mmmmmmmmmm.....och lite mmmmmmm till!!Min söte..

Min lille Lurvas visade sig inte vara någon Lurvas utan en liten Lillys!! En liten tjej till!! Min lille älskling. Björn borde vara en lycklig man. Det är inte alla killar som kan skryta med att det ligger fyra tjejer i sängen när han ska gå och lägga sig!

Tyvärr kan jag inte behålla min lilla älskling.. Och det är jag så himla ledsen över. Men det var dealen när vi tog emot den, att det var tillfälligt fram tills den är 12 veckor och då är tillräckligt gammal att placeras ut i sin framtida familj. Vi har en trea och redan två katter varav redan det är en för mycket enligt sambon.. Vi hade möjlighet att lämna bort den till fosterfamilj efter en vecka hos oss men då skulle den få byta hem ytterligare en gång och den stressen ville jag inte låta den lille parveln genom gå när den redan haft det så tufft och var så klen och sjuk. Så jag bestämde mig för att behålla den tills 12 veckor fast jag visste att jag skulle bli SÅÅÅ fäst vid den. Och det har jag verkligen blivit, mer än jag kunde tro,  så det kommer att blir svårt.. har redan ångest. 

Det värsta är att det är den perfekta katten - precis en sådan jag ville ha. Så måste jag lämna bort den. Det känns inte rätt. Jag vet att jag kommer ångra mig. Men det kan inte hjälpas.. det är så det är.

Men jag har stenhårda krav på den som ska ta hand om min lille älskling sen. Jag vill veta vem det är. Och jag vill kunna se till henne då och då så jag vet att hon har det bra. Dessutom ska det finnas åtminstone en annan katt i den familjen han flyttar till så hon har sällskap och nån som fortsätter fostra henne. Och det ska vara nån som verkligen älskar katter och vill kela med henne för hon är så kelgosig och mysig.

Men jag vill sååå gärna behålla henne.. har försökt muta Björn med allt möjligt men det funkar inte.. Blir lite ledsen faktiskt. Men jag ska inte klandra honom för vi har redan "en för mycket" sen innan enligt honom och detta var dealen.. Men jag är ändå ledsen över det.Världens gosigaste lilla liv


Ett litet stenbrott mitt i Skåne

Idag började jag supertidigt och kunde sluta efter lunch och hålla lite  sommar till! Det blev en hojtur till det gamla stenbrottet vid knivsåsen. Där är helt underbart! Synd att där är fullt med folk bara.. annars hade det varit paradiset. Vägen hem blev över Häckeberga och Svaneholm med slingriga vägar och hög fart... Fy fy..


Jaha..

Så har man börjat jobba och såklart kommer sommaren då! Tur det är varmt sent på kvällarna så man kan nyttja solen och att allt går på halvfart på jobb så man orkar iväg. Träningen har jag inte kommit igång med denna veckan och låter nog bli faktiskt. Blir mest slöande i solen någonstans. Lite grillat och trädgårdsskötsel är aldrig fel. Inte en hojtur till Höllviken och bad i havet heller!!
Blåmärkessöndag

Dagen efter Yranfinalen fick vi gå upp 10.30 vilket var en rejäl anträngning och alla såg ut som Zombies. det stod paintball på schemat. Själv agerade jag mest fotograf där ute! Det var en enda bana med uppblåsbara hinder som används i paintballtävling. Det kallas speedballbana som kan vara himla kul (och smärtsamt..) men den såg rätt trist ut när man spelat i Saxtrorp med alla de fina skogs och kulissbanorna som finns där.. Men det hindrade inte skåningarna! 
Final!

Så var det sista dagen på storsjöyran lördagkväll och det bjöds på både Dead by April, Lena PH, Orup, Amy Macdonald, Thåström, Timbuktu och Lady Gaga. Och den där ladyn var nog så påtänd hon kunde vara och riktigt kass.. Likaså dead by April..inte att de var påtända men de var riktigt usla live. Iofs var det kanske utrustningen som gjorde ljudet kass.. fel utrustning till den sortens musik. Det var likadant när Opeth spelade på samma scen. 

Och precis som de andra dagarna så var vi inte i säng före det började ljusna.. 


Var é vargeeeen!


"Singing this is the life..."


Storsjöyran

Första kvällen på storsjöyran inleddes med kinabuffé - mums!! Därefter tittade vi på Sahara hotnights och Takida och däremellan en massa dans och flams i öltälten!! Vi avslutade med väldigt tung hårdroch - Opeth som mest brölade. Klockan fyra kom vi i säng efter att en snäll Sune (Johannas farsa)körde och hämtade oss mitt i natten och körde oss ut på Frösön. Vi bor på F4 Hundcenter som ägs av Johanna och Trulsson. Några av oss var inte människor dagen efter men jag har mått prima för jag nöjde mig med en halv cider som Ina smugglade ut ur öltältet mellan tuttarna när vi gick mot nästa koncert . Hade ju precis beställt en ny och 60:- häller man inte ut eller hur?

Idag sov vi läääänge såklart och har mest slappat. Det blev en promenad längs storsjön härifrån hundcentrat. I bakgrunden på ena bilden kan ni se Drommen som vi besteg. Sedan var vi inne och käkade i Östersund och tittade en stund på Bob Hund. Några stannade kvar och några (däribland jag) åkte tillbaka till Frösön för lite återhämtning inför morgondagen. Så ikväll blev det photoshop med Alex för hela slanten och sent i säng ändå!Del av StorsjönHär har jag varit!!

RSS 2.0