Cash is King!@ Cityterminalen

Jag har aldrig tyckt att jag har passat i uniform men fy fasen vad snygg jag är i ökenuniformen!! Tur man får äran att bära den ett halvt år framöver! På anhörigdagen hade vi bjudit våra nära och kära till Livgardet för att visa upp vårt förband. Min dag började med att bistå Travel på Cityterminalen för att lotsa anhöriga på rätt bussar.

Vi var där i god tid innna de anhöriga strömmade till och den första person vi stöter på inne på terminalen stegar direkt fram till mig och ifrågasätter min uppgift som soldat. Han undrade aggressivt om jag tyckte om att kriga. Jag blev paff! Vad svarar man på det? "JAAA JAG TYCKER OM ATT DÖDA!!". Jag fann mig dock rätt snabbt och sa som det var. Att jag föredrar att arbeta för fred och människors trygghet. Han fann det nog provocerande och började käfta. Jag klappade honom överlägset på axeln och sade lite myndigt men väldigt vänligt och lungt att det fick stå för honom, sedan gick jag därifrån. Inte lönt att diskutera med sådana människor... 
@ Cityterminalen
Vem bråkar med en sådan snygging??


S"A"S

Som krigsfånge får man vanligast utstå en eller flera tortyrmetoder. En av de mer lättsamma, dock ff torterande alternativen (om man nu får lyxen att välja..) är att höra samma propagandamusik spelas om och om igen. Har provat detta fenomen under en övning för länge sedan och när den ryska nationalsången började om igen för jag vet inte vilken gång i ordningen så infann sig en bisarr känsla. En känsla av enorm olidlig irritation och kryp i kroppen.. 

Idag, en hel del år senare får jag stå ut med samma sak. Denna gången är det SAS som står för övningen - VARENDA MÅNDAG OCH FREDAG!! SAS och deras jäkla säkerhetsgenomgång. Inte kan man undvika den heller då de skruvar upp högtalarna på max för att inte ens veteranerna ska få slippa höra. Det är deras sätt att ge igen på usla arbetsvillkor och frustration för att ingen vill ha dem längre när de passerat 30.. "Nu jävlar ska de få!" En säkerhetsgenomgång på så hög olym att den ekar kvar 2-3 dagar i form av nån bisarr tinnitus.

I vilket fall som helst så har jag noterat att när de kör igång den där jäkla speakerphonen så infinner sig samma känsla av iriitation och kryp i kroppen som vid fångmomentet.. Min slutsats är att SAS nog är sprunget ur nåt annan mer militärisk organisation med tanke på deras väluttänkta stridsteknik mot resenärerna. De har nog bara lagt till ett "A" mitt i för att inte röja sig.. det är vad jag tror.  

Se, di de dära taxichaffisarna

När man åker taxi fram och tillbaka till sturup och hit och dit i Stockholm vid tillfällen så blir det en del taxichaffisar man träffar. Det är rätt kul. Jag brukar sätta mig där fram och prata med dem. Jag undrar vad de är för några och hur deras liv ser ut. Det är det här mötet med männiksor jag tycker är så intressant. Andra kulturer och livsöden än man själv är van vid. Ofta är det ju invandrare och det är spännande att höra deras historia. Dock ska jag inte säga alla. Jag låter bli självmordschaffisarna från malmö - dvs de yngre, lite mer hetlevrade pågarna som får en att krypa ihop i baksätet av skräck och undra om man inte skulle tecknat en livföräkring tidigare..

Men de flesta chaffisarna har jag haft intressanta möten med. En svensk chaufför som kört mig ett par gånger har lärt mig allt om hur det fungerar som egen företagare på taxibolag. Intressant. Det visste jag inte och hade ingen koll på alls att det fungerade så. En annan chaufför som jag träffade i Stockholm kom från Grekland och berättade hur han kommit hit och hur hans familjs situation var nu. Det visade sig att han hade bott i Trelleborg under sin ungdomstid och visste mycket väl vart jag bodde och hur stan såg ut. Det var kul! Och han försökte med gott hjärta att få mig att välja Grekland nästa gång jag ska på semester.

En annan chaufför från sydamerika lärde mig allt om hur man skiljer ut olika spanska dialekter från varandra och hur de avslöjar från vilket spansktalande land man kommer ifrån. Han hade så mkt att berätta om viner och hur de geografiska förhållandena påverkar vinkvaliteten och om alla intressanta människor han träffat som chaufför så han körde i 60 hela vägen från Sturup till Trelleborg för att hinna berätta så mkt som möjligt. Det var kö bakom.. men det var rätt trevligt och jag hade ingen tid att passa så jag lät honom hållas.

Ytterligare en annan chaffis bröt på ryska och såg ut som en avdankad maffiasnubbe vid namn vladimir. Han vägrade säga ett ljud under hela resan och jag ville inte bli mördad på vägen så jag satt tyst och stilla och stirrade på samma punkt under hela resan.  Det var mindre trevligt.

Mannen jag åkte med sist var jättetrevlig och go, men jag kommer inte ihåg varifrån han var men han blev så glad över vårt samtal och rörd över att jag skulle åka iväg till Afghanistan att han tog mig i hand när han lämnade av mig och gav mig en tafatt kram. Jag var nog inte bara en anonym kund längre som skulle köras från punkt A till B, jag var en människa som också hade en historia. Precis som chaffisarna också är. Och människor gör mig nyfiken :)
Som sagt.. URdumma Stockholmare..

Ännu en ENORM bekräftelse på mina fördomar.. dags för dem att börja jobba för att bevisa morsatsen.
Skulle till Karlberg för testledarutbildning FM FysS. Då vi fick köra i ottan innan matslen öppnade, så åkte vi inom McDonalds någonstans i Stockholm för snabb (urdålig..) frukost i brist på annat. Jag väljer en egg McMuffinmeny bestående av:

1 st EggMcmuffin (nån bulle med ägg i)
1 st yoggi
1 st Tropicana juice
1 st kopp kaffe.
Kostnad 35 Kronor!

Men då jag inte dricker kaffe så säger jag att jag vill ha den menyn men att de kan behålla kaffet. Vettigast eller hur? MEN NÄÄÄÄ.. tydligen inte. Jag betalar och inser sedan att jag betalt 36:-. Gör absolut inget, men jag undrar om de skrivit fel på skylten där det står 35:-

Killen i kassan svarar att det inte längre är en meny jag har valt då jag inte vill ha kaffet utan att jag måste betala sakerna var för sig och det blir då 36 Kronor.. Jag svarar att jag visst vill ha menyn men det är slöseri att hälla upp kaffet då jag inte dricker det så de kan behålla det till nästa kund och således spara både kaffe och miljön.  Men NEJ.. se det gick inte. "För det är ju faktiskt ingen meny längre då jag inte tar kaffet" blir jag bestämt meddelad.

Jag ska inte berätta hur arg jag blev men han vägrade att ge sig. Tur för killen att där var en disk emellan. Visst 1 kronan är inget att bråka om men principen är värd allt bråk i världen tycker jag - helt otroligt vilket korkat resonemang! Sitter här och blir arg igen nu! VAFAN! Skulle jag ha beställt kaffet för att sedan hälla ut det?!  
RSS 2.0