Photoshopnight!

Igårkväll åkte Björn på polispass 17-04 så jag hade hemmakväll helt för mig själv! Iofs var det A9 Fridays men det kom jag på när jag gick och lade mig kl 03.30 lör morgon (!) Såg då ett sms från Nicklas som tipsade om god stämning i baren, Typiskt.

Men jag hade en trevlig kväll ändå! Jag satte på Twilightfilmen och njöt av den barnsliga tonårsfilmen med mycket kärlek och romantik! Antar att jag i det avseendet nog är som en helt vanlig typisk tjej :)

Men istället för att lägga mig när filmen var slut kl 24.00 som alla andra vettiga människor hade gjort så gjorde jag misstaget med att sätta mig framför datorn och öppna photoshop! Jag lärde mig en massa tips och trix genom internetguider så timmarna bara flöt iväg och när jag tittade nästa gång så var den över tre.. Oooops!

Men det blev en hel del kuliga bilder. Tog ett foto på Björn i somras som jag gjorde lite olika effekter på:


Det helt vanlig orginalet, en aning tradigt!


Samma bild med svart-vit kontrast.
Mycket fräckare och effektfullare, eller hur?


Svart-Vit


Svart-Vit med färgdetalj


Svart-Vit med färgdetalj 


Coolt va?

PHOTOSHOP RULES!!


Jobbigt värre..

Puh! Har provat spinning för första gången på typ 10 år. Shit vad jobbigt!! Riktigt mördande. Men precis vad min kondition behöver. Gjorde ju fystester för försvaret i måndags och jag behöver nog jobba lite till på kondisen :D
Är mör i benen nu men det var inget jämfört med på fystestet. Då gick det inte att gå av cyklen. Benen bar inte när jag försökte gå av så jag fick sitta kvar och cykla "ner" en lång stund. Jag gav ALLT!!

Jakriborg

I söndag  var vi i Jakriborg vid Hjärup utanför Lund. Björns lillebror David har flyttat dit och det är värt att köra dit och bara titta på området och gå en runda. Husen är så häftiga och tornar upp sig mitt ute på en åker med en egen "mur" runt omkring största delen av området. Inne på området får man dessutom inte köra bil och det är fullt med små gränder och färgglada gammeldags höga hus överallt. Det är som en egen lite stad i staden, med egen affär, pizzeria, solarium, bageri och restauranger mm.

Tyvärr är det ett riktigt fuskbygge och tittar man närmre så är det många brister. Vissa lägenheter har fortfarande inte gått igenom besiktningen eller ens blivit klara för besiktning och området "var klart" år 2000. Dessutom  är hyrorna skyhöga. För en 2:a i de enklaste husen får man betala 6000:- i KALLHYRA (!) MEN skithäftigt öch jättemysigt område att spatsera omkring i! Tyvärr var det disigt, fuktigt, regnigt och grått när vi var där så bilderna är lite mörka..











 

 


En av de sju dödssynderna..

Idag har jag haft en välförtjänt ätardag! Det började med den goaste frukosten någonsin och följde med en massa smaskigheter. Nu är jag så mätt att jag kan spricka och ska snart stupa i säng!! Under dagen har jag lyckats stoppa i mig:

FRUKOST
1 rostemacka med nutella
stekt bacon
1 glas juice
1 kopp varm oboy med vispgrädde

MELLANMÅL
1 cookie
1 vaniljbulle
fanta

MIDDAG
fläskfilé
klyftpotatis
beasås
cola

TVGOTT
Lösgodis
Chips med dippa
cola

Hittade ni NÅGOT nyttigt i den listan överhuvudtaget?? Nä just det! Därför det kallas ätardag, hahaha!!
Jag ska ju erkänna att jag inte mår så bra just nu som säkert går att gissa  från listan ovan :) Men jag får som sagt skylla mig själv. Had it coming!

Cybercat?

Undrar om Selma läser min blogg på dagarna när jag jobbar? För gissa vad som hände igårkväll? Jo katten hoppar upp i mitt knä och ligger där under hela avsnittet av Greys anatomy!! Sanslöst!! Jag som precis spytt galla på henne..

Eller så kände hon att hon var på gränsen till att bli ett uppstoppat muséedjur på bokhyllan..
I vilket fall som helst så passade jag på att mysa under den timmen för det dröjer väl 2-3 år tills nästa gång. Självklart ringde det mitt i programmet men det sket jag i för jag hade ju fått min katt i knäet!!




Oälskad..

Jag tror att min ena katt hatar mig. Hon är bara snäll, kelen och fjäskig när hon vill ha mat. Men hon vill ALDRIG ligga i mitt knä.. Sitter jag och Björn bredvid varandra i soffan går hon demonstrativ upp och lägger sig i Björns knä varenda gång. Jag har försökt på alla sätt att få henne att lägga sig i mitt knä och inte ens när Björn knuffar bort henne vill hon ligga i mitt.

Idag fick vi en gäst här hemma som bor långt härifrån och har aldrig varit här innan. Han hann bara sätta sig i soffan sedan hade han Selma i knäet!! Men JAG då!!?!  Kändes som att hon ville visa att jag inte var värd nåt - typ "jag ligger i vems som helst knä men inte ditt!" Jävla katt...

Men nock fan ska hon ligga på min sida av sängen på natten så jag inte kan röra benen. Och det bara för att Björn sprattlar hit och dit medans jag ligger stilla på samma sida hela natten. Då passar det minsann! JÄVLA katt.. Egentligen borde jag knuffa bort henne bara för att. Men jag är som en svag utnyttjad kvinna - tar det jag får!




Men söt är hon och jag tycker om henne ändå!


Svenska Hollywoodfruar ;) del 2

Här kommer fortsättningen på de "svenska" Hollywoodfruarna! Så jäkla rolig!!


Svenska Hollywoodfruar ;)

Det har varit många filmklipp på sistone och här kommer ett till! Men detta MÅSTE ses - helt PRICELESS!!!

En förutsättning för att fatta galoppen bör iofs vara att man har sett svenska hollywoodfruar på ett eller annat sätt och har koll på karaktärerna.



Fortsättning följer!!


Gortoz A Ran

Helt underbar sång av Danez Prigent och Lisa Gerrard sjungen på Breton. Vilket klockrent val av musik till filmen Black hawk down. Det var ett tag sedan jag såg den och efter att sett klippet här nedan tillsammans med den otroliga sången på Breton så känner jag att den måste ses SNART igen. Wow.. Titta själv så förstår ni vad jag menar!



Gortoz A Ran - I am waiting


Finally..

Ahhh! Igång med träningen igen :D

Longwalk

Jaha.. då har man testat gå hem ifrån Skegrie också. Skulle ta bussen men det gick ingen på ett bra tag. Nähä..då vart det bara till att börja gå, för vem vill slösa tiden med att vänta? Och när jag ändå var i farten så stannade jag till på oasen och körde ett ordentligt ryggpass med innan jag gick vidare hem.

Hittade också en frisör på vägen hem efter gympasset  som hade Drop-In och kände att håret var risigt och räligt och frågade om de hade tid att klippa mig. javisst! Bort med 1 dm sletet och räligt hår!! Så där satt jag svettig och blev fin i håret.. Skumt. Men vilken effektiv eftermiddag - jag sov gott på natten vill jag lova!



Riktigt sommarsletet hår..


 



Frustrerad..

Lite irriterad och frustrerad.. fystesterna närmar sig och jag har inte kunnat träna på två veckor då förkylningen inte vill ge sig. Hostar fortfarande och snyter mig ständigt. Men jag är hyffsat pigg i alla fall! Tänkte sätta igång på måndag oavsett och starta med styrketräning och "enkla" promenader så får jag se i mitten på veckan hur det känns.

Men så mycket tid man får över när man inte tränar bort all fritid. Har plötsligt haft tid att rensa bokhyllor och garderober och klädkammare. Det var länge sedan jag hade sån ordning på alla prylar och så mycket plats!

Är hälsoinspiratör på jobb och igår var det nätverksträff med "prova på" moment med stavgång. Tänkte först strunta i de där stavarna för det såg så töntigt ut och alla skrattade åt oss (vår utgångspunkt var gymnasiet i Trelleborg..) men de typ tvingade mig och i efterhand så är jag glad att jag provade (mötte ändå aldrig nån jag kände..).

Men snacka om att stavgång tar på armarna!! Mina triceps fick jobba. Sedan avslutade vi med utfall. En jättebra övning för lår och rumpa men jag undviker den oftast på gymmet då jag har så kass balans på den övningen. Men nu tog man stavarna till hjälp och jag kunde lätt göra hur många som helst. Så min rumpa ömmar ordentligt idag!!! HÄRLIGT!! Det är så jag vill känna i hela kroppen ju!

Men gå med stavar, det gör jag först när jag bor på landet och när det är riktigt mörkt ute så ingen ser mig. Annars är det ju bäddat för mobbing: Var har du skidorna va??




Fräck reklamlåt!

Har fastnat för Lindex reklammusik på TV, Puttin on the ritz, som är en uppdatering från en gammal  och hemskt dålig låt från 80-talet som i sin tur härstammar från Fred Astaires tid på 50(?)-talet. Men så här upp-poppad låter den riktigt bra tycker jag! 

Kul när sånt hänger med och kommer igen fast då så tidstypiskt för just den perioden. Lyssna och hör skillnaderna :D








  


En vanlig natt med kisarna i sängen...

Mina kisar har tagit väl hand om mig nu när jag har legat sjuk. Lite väl FÖR  bra hand om mig och lite för mycket "på". De brukar iofs vara så annars med men nu har det varit extremt! Vet inte om det är för att de typ känner av att jag har varit sjuk eller för att Björn har varit borta...

Men det är klart - det är inte alla som får lov att ha 9 kg kärlek på kroppen varje natt, så jag ska väl vara glad. Och visst.. mysigt är det! Fram tills jag inte får luft längre...



Här är jag när jag ligger i sängen




Här är kisarna som diskret lägger sig tätt intill på vars en sida av mig  så att jag inte kan röra mig medans jag slumrar lite..




Här är kisarna som passar på att byta ställning när de tror att jag är sover gott - bara LITE tungt än så länge..




Här är kisarna som testar gränsen i tron om att jag inte ska vakna - skönt med variation och åter lite blodflöde genom  armen..




Här är kisarna när de tror de kan göra som de vill - fortfarande lite mysigt fastän jag vaknat 8 gånger redan, och fram tills jag kvävs av 9 kilos tryck över bröst och mage





Här är jag när jag fått nog.. Detta funkar när Björn inte är hemma. Nä han ockuperar den "lediga" sidan av sängen, TJA.. då är det trångt!


Mallorca v 40

Det var denna vecka som vi egentligen skulle varit på Mallorca. Thank God att vi flyttade resan några veckor tidigare pga Björns tentor!! Vi hade strålande sol med 30-35 grader hela veckan och hade det helt underbart. Men det hade vi nog inte haft denna vecka enligt väderprognosen..



Väder för Mallorca, Spanien
21 °C
Aktuellt: Mestadels molnigt
Vind: Ö – 2 km/h
Luftfuktighet: 91 %
ons
Risk för storm
27 °C | 16 °C
tors
Risk för storm
25 °C | 15 °C
fre
Risk för storm
26 °C | 16 °C
lör
Risk för regn
23 °C | 16 °C

Rekommendationer ska väl aldrig följas..

Det är som med recept, de stämmer aldrig ändå. Det har jag bevis på sedan mitt lasagnemisslyckande. Och nu som det här med näsdroppar. På mina Otrivin står det att de ska tas 2-3 ggr dagligen. WHAT?!? Då hadejag varit död i bihålsinflammation vid detta laget. Snarare måste jag ta dem var 2-3 timme innan jag svullnar igen fullständigt och då drar jag ändå ut på det! 

Anar ju att detta lilla missbruk kan vara en faktor till mitt konstanta blodflöde ur näsan. Men vad väljer man utav två onda ting? Näsblod eller bihåleinflammaton?? Jag röstar definitivt på näsblod!!




Mentholen gör att det känns som man skjuter upp två Vicks blå i näsan,
 vilket bjuder på en intressant känsla faktiskt...


Blodbad

Usch så långlivat det här var då.. Febern håller sig på den lägre skalan och halsontet har visserligen börjat släppa lite men det var väl på tiden då det blir en vecka imorn sedan första symtom. Däremot så har jag en jobbig hosta pga bronkiten istället och världens party i bihålorna.  Det positiva är iaf att kroppen släpper ifrån sig lite av skiten åtminstone..

Det negativa är att jag numera snyter blod vilket sker var tionde minut vid varje nysning och blöder näsblod så fort jag tar i lite, vilket automatiskt får mig att börja tänka på hur det är att ha ebolaviruset. Inte för att det rinner blod ur ögonen eller andra håligheter men det är ett konstant flöde av tårar ur ögonen istället så det borde ju vara ungefär samma sak. Same, same..

NÄ jag vet.. klart det inte är. Försöker bara få lite fler "ÅHHH stackars dig" typ.. e lite less på detta nu.





RSS 2.0