Snopp önskas??

Ibland är det en aning småjobbigt att vara tjej faktiskt. Inte så ofta alls men ibland. Som när man blir kissignödig. Då önskar man ibland att man hade något att "hala ut".. Mina kamrater har funderat och funderat och tipsat om allehanda trattar och eventuella hjälpmedel till mig men jag hittade inget som lät bra.. :S 

Nä här är det ner med byxorna och uppvisning av skär skånsk rumpa! Och det låter ju hyffsat enkelt men eftersom det är en hel del snö så måste man först trampa runt och göra ett lite område man kan huka sig ner på utan att stoppa hela rumpan i snön. Sedan är det först av med vapen och stridsväst för att komma åt att ta av snöblusen med blöjknäppningen för att kunna ta av snöbyxorna . Sedan ner med fältbyxorna och långkalsningarna och frysa rumpan av sig ett antal minusgrader. Funkar men ibland känns det jäkligt bökigt. Särskilt när det är bråttom vilket verkar vara nyckelordet i svenska försvaret. Och det är inte lönt att vara blyg i alla fall utan man kissar där det funkar, kamrater eller inte, runt omkring.

Nu drar vi iaf ut på fältvecka och jag ska lysa upp övningsfältet med min skära lilla rumpa. Eller lilla och lilla.. Ses om en vecka.


Explosives

Idag hade vi sprängtjänst! SKITCOOOOOLT!!! Jag har sprängt en stor krater i snön, och en liten björk och två stenar fick också vika hädan idag  tack vare en trevlig Löjtnant och Kapten! Har hittat min nya hobby nu, innefattandes krutstubin, Penthyl och sprängdeg!!
 


Skodilemma!!

Hmmmm.. står här och väljer mellan två onda ting inför vår fältvecka Tisdag-Tisdag. Kalla kängor eller alldeles förstora kängor??

Har fortfarande inte lyckats få rätt storlek på mina vinterkängor (90-kängorna) utan de är alldeles förstora. Att det ska vara så förbannat svårt att få kängor till små fötter..  Även om jag har 3 par strumpor är de alldeles förstora och foten glider för mycket för att fixa långmarch utan uppkomst av ytterst otrevlig skoskav. Det slutar även med att strumporna glider fram och korvar sig under och framme vid foten. Det tar ca 2 veckor till innan jag kan vänta mig rätt kängor.

Har ju mina egna supersköna Meindlkängor i RÄTT storlek. Men de är i Goretex och blir lätt kalla i det klimat som infinner sig i Kvarn - ISTIDEN mao. Och kalla fötter ger kall kropp och kall kropp ger oduglig soldat. Dessutom så vet jag också att om Goretexen bli våta igenom så är de svåra att få torra i rimlig tid. Dessutom kan jag inte få plats med de tjocka vita yllesockarna i mina egna kängor utan bara ett par tunna fuktavledande + stålgrå. Tillräckligt? Hmmmmm...

Undrar så vilket som är bäst. Antar att vi kommer att röra på oss en hel del under fältveckan och långmarscha och då håller man ju värmen. But still.. blir det för kallt så är det ju kört! Och får jag skoskav direkt är det kört! Aaaaaaaaaahhhh! Vad ska jag göra?

Meindl Performance


Titulerar mig numera Plutonsförare

Sådärja! Då var Terrängbil 20 kortet avklarat!! Det var ett antal år sedan jag körde överhuvudtaget, typ 6?? Men fick alltså chansen att förnya det under denna utbildning (Tackar Kaptenerna i Kvarn). Fick köra 13-bilen en gång en vecka innan och sedan uppkörning 20-bil direkt i slutet på denna vecka. Tanken var att jag skulle få övningsköra åtninstone en halvdag åt gången ett par gånger med 20-bilen, men det blev inget med det utan uppkörning direkt. Tack o lov så gick det sketabra och jag klarade alla momenten som ingick i uppkörningen, inklusive trång och glashal körning i uppförsbacke och nedförsbacke i charmiga Borensberg (Göta Kanal). Sedan att växelspaken lossande två gånger och flög iväg i hytten så jag fick stanna och skruva fast den igen var ju knappast mitt fel. Härliga fordon, de där terrängbilarna! :D


 

 


Fyyys!

Igår blev det extra Crav Maga för oss som ville finslipa teknikerna. Det var på vår lediga tid så vi blev bara 4 (!) Perfekt!! Ensamrätt på instruktör är aldrig fel - kan ju inte bli bättre inlärningssituation!

Och idag fortsatte vi med fys hela förmiddagen. Vi började med ett pass i gympasalen där vi gick runt på stationer och hade styrkeövningar. Vi brottades på mattor, knäböj med cattlebells och olika tacklings och dra varandra åt sidan lekar. Jobbigt men kul såklart! Fick en kille lite närmre mig i storlek än min stridsparskamrat och jag hade bättre chans att kamma hem poäng.

Därefter vart det löpning 5 km. Inga problem tänkte jag! Men såklart tänkte jag inte på att det naturligtvis låg ett tjockt lager snö på löpspåret vilket ger  samma effekt som att springa i sand. Asjobbiga kilometrar med andra ord. Men jag tänkte såhär: att löpning är definitivt inte min grej men har man nu sprungit i jobbig snö och tagit sig runt utan att dö och inom given tid så kommer det ju att kännas superlätt när man väl ska springa på "skottad gata". Typ: Det som var jobbigt innan är inte lika jobbigt om man gör nåt som är värre. Make sense??
Best of Dildar!

*Fänriken gör ett muntligt förhör om olika sskador och åtgärder under sjukvårdsutbildningen.

Fänrik K: Jaha, och vad gör vi om vi har en öppen bukskada med tarmarna utanpå?
Dildar - helt seriös och på världens sämsta svenska: Vi måste skära lite me kniven!
Fänrik K: Eeeehhhh...nästa!*Under värdegrundsutbildningen visas en bild på ett lesbiskt par:

Dildar utbrister helt seriös även denna gång: Jag ta dem båda två och de inte är lesbiska mer. Jag bota dem!HAHAHAHAHAAH!!! Fast man måste kanske vara där och dessutom känna Dildar för att tycka det är roligt..


Snöstrid & skoskav

Nu har vi övat strid i 2 hela dagar. Och det är kul. Om det inte vore för all JÄVLA SNÖ! Snö i munnen och snö i ögonen och snö i nacken och 2 kg snö på vapnet. Prova den här: Tex efterhandsförfarandet. Första steget kastar man sig i skydd vid påskjutning. Därefter rullar man åt sidan (för att sedan gå upp i sittande skjutställning). Hur tror ni det fungerar att rulla i ett antal decimeter snö? Jo man faller rakt igenom snön och ligger på botten med fullt av snö runtomkring och kommer ingenstans. Weheeey!!

Vi har även marchtränat denna vecka och åtgången på plåster ur plutonsapoteket har varit stort. Har lite småskav men det beror på att jag ff inte fått kängor i rätt storlek. Specialbeställde ett par men när de kom var de fel strlk iaf.. Suck. Ska ta mina egna så fort det blir varmare klimat här uppe. Dvs i juni då antagligen med tanke på all denna snö.

Usch känner mig lite gnällig nu. Men sanningen är den att jag har väldigt kul ändå. Så många skratt som jag får här varje dag kommer jag inte i närheten av hemma! Och gruppen börjar bli grupp och vi hittar våra roller, samtidigt som det märks att vi börjar känna varandra mkt bättre nu efter en månad tätt inpå och vet vad vi går för lite mer och kan skämta på ett helt annat sätt med varandra. Dock märks det i hela plutonen att det är någonstans i konfliktfasen vi ligger nu. Trötta och gnälliga och lättretliga som få!

Jag blev oundvikligt morsa här i vår grupp i alla fall då jag delar logement med lite yngre grabbar. Och nu har smekmånadsfasen passerat med buller och brak och vi är som vi är mot varandra. Jag håller grabbarna i örat och skäller ut dem efter noter här för tillfället när de slänger sina kläder och utrustning på golvet. Och imorn ska jag tvinga upp alla tidigt och fördela städuppgifter så det blir ordentligt gjort. Jag kör alltså över veckans gruppchef totalt men är man inte chef nog får man skylla sig själv. Så det så.Japp -  det är snö upp till midjan. Där satt jag ju bra!


ISVAKSÄVENTYR!

Äntligen fickjag prova bada isvak!! Igår när vi kom hit efter helgpermis stod det marchträning på schemat. Men vi skulle även ha med extra skor och motoroverallen och extra vantar.. hmmmm... I min lilla hjärna blev det snabbt = ISVAK!! Och visst hade jag rätt! Jag spred mina funderingar och idag frågade ngn orolig själ(som inte alls ville bada isvak) Kaptenen på lunchen och Kaptenen sa att vi inte alls skulle bada nån isvak varvid jag blev jättebesviken. Men sedan vart nästa marchmål Kjällesjön och hoppet  kom tillbaka. Har alltid velat testa hur det är och se hur kroppen reagerar. Spännande!! 

Ca 2-3 grader i vattnet och lufttemp på runt 7 minus. Torr och fin luft. En säkerhetslina på, isdubbar på och en korrekt anhållan om att få hoppa i isvaken, sedan vart det fritt fram. Lite svårt att komma fram till kanten bara då det var hal is med vatten ovanpå och när jag steg frammåt ett steg så gled jag tillbaka dubbelt så många så till sist fick Fänriken ta en kvast och knuffa fram mig i rumpan, hahaha!

Tog några sekunder på mig sedan ett kliv ut. Första sekunden kändes absolut INGENTING. Sedan kom reaktionen i hjärnan. Total chock och hyperventilering. Intressant. Sedan vart det bara att lägga resurserna på att hålla sig flytande i lugn och fin takt och att få kontroll på andningen så att jag korrekt kunde anhålla om att få stiga ur isvaken. Typ: Fänrik! SSsssssssoldat Zzzzahn anhåller om att få ssssstiga  upp ur isssvaken. För att göra det lite roligare tyckte fänriken att anhållan skulle ske på Östgötska men det blev inget av det - kunde inte blivit på mer klockren skånska! Sedan vart det bara att koppla loss dubbarna och ta sig upp. Gled upp och fram som en liten säl!

Sedan kom det jobbiga. Sprang upp till ombytesplatsen mässandes FY FAN, FY FAN, FY FAN, FY FAN... Och det var nog ganska så exakt FY FAN!! Vid detta laget så började kroppen domna bort totalt och fingrar, hud och tår började värka nåt enormt. Av med alla blöta kläder vilket inte var helt lätt då kroppen inte fungerade, allra minst händerna, och kläderna verkade "sitta fast" på kroppen. Torka snabbt, snabbt med handduk och sedan på med uniformen och värmejackan för att springa mig varm igen. Helt ok. Men fy satan vad ont det gjorde..Lilla jag som för 3:e ggn frågar om jag får hoppa i - glömde säga FÄNRIK först..Lilla jag på väg att få en intressant köldchock
Joakims 30-årskalas!

Lördag spenderades på Onoff där jag äntligen fick köpt min kamera! En skitsnygg liten Canon Ixus 100 IS. Sedan var det dags för supergoa vänners sällskap i Staffanstorp hemma hos Ina och Joakim där vi firade hans 30-årsdag med goa tilltugg. Himmelskt gott efter att ätit Kvarnmat ett tag. Det bjöds på hemmabakade piroger, räkfyllda små mojjar, nybakat foccaciabröd, morötter, gurkstavar, dippa, kladdkaka med grädde och en massa chips. En liten caipirinha slank också ner! Jättetrevlig kväll!

Hemmahelg utan "hemma"

En snabb visit hemma denna helgen! Hann inte ens täffa min familj och nu dröjer det ett tag tills nästa hemresa ser det ut som. Men jag känner att jag kan inte flyga runt och träffa "alla" när jag väl är hemma. Dels så blir det stressigt och sedan så känner jag att jag gärna vill vila lite och ta det lungt när man väl är ledig för ovanligheternas skull. Så därför fick det bli så denna gången.

Denna helgen prioriterades snyggot Magnus Betnér och hans show Livets ord i konserthuset malmö. Han är så frispråkig, liberal och grym. Riktigt råa kommetarer. Det gillar jag :D, rå humor!! Sara på jobb hade fixat biljetter men då jag kom försent pga snöförsenade tåg från Linköping fick jag sitta lite bredvid men längst fram ändå (handikappsplatserna) med gott om plats att röra mig! Så många garv det blev - rekomenderas! Men man får vara beredd på frispråkighet och många fula ord och en hel del sex. Men vem gillar inte det??


Bild: Sara Ollesdotter, facebook


What comes around goes around... :)

Crav Maga Block A avslutades med en heldags slagsmål med stridsutrustning och vapen :), mycket kul!! Eventuellt blir det några extrapass för de som vill finslipa teknikerna lite mer och jag har givetvis annmält mitt intresse!

Tänkte ju testa min ena goda kamrat Svensson och hoppade på honom i matkön (ISO utomhus) när inga befäl syntes till så det blev våldsam brottning och Eriksson anslöt. Det såg nog lite roligt ut för Svensson var på ena sidan med mig fastklistrad och Eriksson tryckte mot mig från andra sidan så det slutade med att jag var klämd emellan dem och kunde veva med armar och ben som en sprattelgubbe utan att ramla ner. Sedan tog nån annan över och jag kunde ställa mig fint i matkön lagom tills befälen kom ut hehe och grabbarna låg ner och brottades på för fullt haha!!

Men som sagt.. man får igen. Klockan 24.oo dag in permis  är jag nyduschad, nästintill barfota och iförd pyjamas på väg till sängen. Från ingenstans kommer svensson och slönger upp mig på axlarna (har ju gått ner en del i vikt..) och rusar ut och slänger mig i en snödriva hahaha!! Men under färden dit lyckades jag iaf dra ner byxorna på honom så han utförde sitt dåd med rumpan bar, hehe! 
Kvarn en solig fin dag!


Kvarn v 5

Denna vecka har spenderats en hel del på skjutbanan med nya skjutställningar enligt nya PEKen som är mer stridsinriktad. Vi har tränat eldavbrott och snabba vändningar 45-90 grader med snabb avfyrning. Det har faktiskt gått superbra och jag har blivit nöjd med mina träffar och det känns som skyttet börjar lossna, även riktningsskjutningen (där siktet inte används alls) som jag hade bry med. Torrövade med rödpunktssiktet som "kontrollant" efter uttagen riktning medans jag väntade på min tur och jag fick in bättre och bättre riktning och började träffa tavlan mer och mer.


1:a permissionen!

Hade ju min första permission i helgen förresten! Ganska nice att komma hem och mysa med familj och vänner. Det blev tårtkalas hos morsan där jag fick en massa pengar av alla att handla ny kamera för. Nu hade jag tagit ut saken i förskott och redan handlat en som stod prydligt på bordet. En Pantax som skulle gå att dyka 4 m med, tappa på stenar 1-5 meters höjd, sandblästra och tåla 10 minusgrader. Skitnöjd var jag tills jag tog första bilden. Gryning och förjävlig!! Så ut som ett foto taget med webcam. Den åkte direkt tillbaka till affären. Så nu har jag ff ingen kamera. På lördagskväll blev jag bjuden på födelsedagsmiddag på A9 av alla supergoa vännerna! Riktigt mysigt!!

Resan upp till Kvarn på söndagen höll dock på att sluta katastrofiskt om det inte vore för mina resekamrater. Vi hade ju lite utspridda platser och de andra  3 samlade sig i resturangvagnen medans jag satt kvar och sov som en stock på min plats. Brukar däcka som en fjortis på rohypnol när jag reser - särskilt med x2000 som brukar ha en förmåga att framkalla maginfluensasymtom om jag håller mig vaken. Så jag sov.. tills Karlsson ruskar på mig och meddelar att vi ska av! Tåget har stannat i Linköping!! PUH! Och tåget var dessutom 45 min försenat och jag hade INGEN KOLL ALLS! De andra trodde att jag var på väg ut själv men beslöt sig i sista stund att kolla en extra gång och det var nog en jäkla tur annars hade jag väl vaknat upp i Stockholm som var enddestinationen. Hur hade jag förklarat det för Kaptenen? Hmmm.. måste nog hitta en bra rutin på det där.


MJÖLKSYRA!!

Igår pulsade jag och kröp och asade mig och ålade mig i 60 centimerters snö i ett antal minusgrader en hel dag med en trevlig AK4.a i handen. Fram och tillbaka, fram och tillbaka på ett snöfyllt nästan orört snöfält, dvs förflyttning i strid. Mina kängor var blöta på insidan när vi packade av på kasern på kvällen och mina handskar var dyngsura. Så mina fingrar var jättetjusiga - helt skrynkliga som små russin, haha! Vet ju bättre än att ha blöta saker på i kylan. Dock svårt att hinna byta då en argsint fänrik jagade på med blåslampa. Sjukt jobbigt var det iaf!! Och vad är det med den här snön?!? Ska det inte sluta snöa nån gång? Är som inbiten skåning van vid typ 3 snödagar per år om man har tur. Men här känns det som om det är nån slags sibirisk åretruntvinter..

Är dagelev (A.K.A = CHEF) denna vecka vilket betyder att jag inte bara ska ha koll på mig själv utan även övriga 40 pers i plutonen. Kul när bara hälften har lärt sig komma i tid.. Känner mig som en riktig bitch som skällt ut dem efter noter hela dagen. Dock har jag varit liiite smart och inte gjort det inför befälen. Vill ju inte få nån diciplinåtgärder pga brutala svordomar ju - känns en smula onödigt :D


RSS 2.0