Hmmmm...

Den här timmen senare...

Det blev varken eller... Det var två tävlingar som tog ut varsin finalist. Ellenor vann överraskande den första.. Hon har verkat så svag och mjäkig och stannat kvar för att hon inte ansågs vara ett hot sedan vinner hon de två sista tävlingarna?? Andra deltävlingen vann Jarmo med Anna i hasorna. Sedan skulle de 7 deltagare som blev utröstade sist göra en sista röstning - vem av Ellenor och Jarmo som skulle vinna. 3 röster på Jarmo, 4 på Ellenor. Jaja..de vet väl bäst, de som "överlevt" med dem än vi som bara har medias ihopklipp att gå efter.




Nu ska jag fortsätta kvällen med filmen The Illusionist



Vem?

Hmmm... så här innan robinsonfinalen sätter igång på allvar så måste jag kanske säga att jag möjligen röstar på Anna som Robinsonvinnare med! Hon eller Jarmo! Vi får se om ca en timme!!! SPÄNNANDE!!!

Fullspäckad weekend!

Idag var vi på dop i Svedala. Det var Sofie & Pauls lilla Tindra som fick sitt namn officiellt. Hon fick ytterligare två namn som prästen talade om men jag hörde knappt och det lät som att de sa Tindra, Emelie, Ali. Det hörde jag två gånger och började undra hur farao man kan döpa sin flickunge till Ali?! Okej för humor men ungstackaren ska ju inte lida för det! Men jag tjuvkikade i fadderbrevet sedan och såg till min lättnad att det skulle vara Aylin.

Nu ska jag spendera kvällen hemma i min ensamhet och kika på Robinson med min Pepsiflaska (sköööönt!). Vi var på A9 igår ett helt gäng och hade jättetrevligt och åt go mat och drack ännu godare drinkar. Men när man jobbar mån-fre så vill jag gärna ha en av ledighetskvällarna hemma så man känner att man varit riktigt ledig innan det är måndag igen. Särskilt när man sedan far runt på dagarna på dop och kalas och den ena med det fjärde. Inte för att det inte är trevligt för det är det - supertrevligt. Men just att man har haft lite "hemmatid" i lugn och ro! Så Björn fick sticka iväg själv till Snarringe för att spela PS3.

Imorgon ska vi till kolonin en runda och mysa i det fina sommarvädret och sedan till Nova på 1-årskalas lite senare på dagen!




Korten jag gjorde till Tindra & Nova som jag liftat av min vän Lindas layout!

"Madatävling"

Hade tänkt ge mig på att laga lasagne för första gången i min världshistoria. Säkert inte så svårt alls men jag har laddat hela veckan. Björn fullkomligt avgudar sin mors lasagne så ribban ligger jäkligt högt om man säger så. Och vem vill bli slagen av sin svärmor? Så idag tänkte jag ta tjuren vid hornen men så upptäckte vi att Björn skulle iväg och se match hos en kompis ikväll.. typiskt.. Nu ligger den här lasagnen kvar på min prestationslista och retas med mig. Vill bara ha det överstöat ju! Undrar samtidigt hur frisk man är när man låter lasagne spela så stor roll... :)

Själv får jag väl äta en portion currygratäng som jag tog med hem från jobb. Resterna alltså.. tycker det är så synd att kasta mat om där blir nåt över, så även om jag säger nej så slutar det med att jag ändå tar det med mig hem. Känner mig ibland som värsta soptunnan på jobb. Hon som lever på rester, haha!





Bilder

Jag har photoshopat lite och det är så kul! Gillar att ha ett svartvitt foto men att behålla någon av detaljerna i färg. Det blir så effektfullt! Här är två av bilderna (från kolonin):

 







Robinson 2009

I förrgår kväll låg vi utslagna i soffan och tittade på Robinson och käkade popcorn. Hääärligt! Jag brukar sällan se sådana dokussåpor och jag är aldrig med från början, men si sådär halvvägs in i programmet när media gjort sitt och alla reklamsnuttar väckt ens nyfikenhet så brukar jag se en repris eller så, och sedan är det kört. Då måste jag naturligtvis se alla restrerande avsnitt! Nu är det bara 4 deltagare kvar och riktigt spännande. Ser fram emot nästa lördag. Brukar inte heller ha nån favorit som jag vill ska vinna men detta året gillar jag nog Jarmo bäst av de som är kvar. Men jag är inte säker, har ju bara sett de sista avsnitten :) Vad som verkar säkert är att de har de skittufft i år! Men så ska det vara!



Allt om Robinson HÄR!



4-dagarsledigt!

Vilken skön ledighet jag har haft!! Har inte gjort något sådär speciellt mer än igår då vi var i kolonin hela dagen och slet! Fast det var inte så farligt. Jag lastade av en kubikmeter jord som vi hämtat i Anderslöv men det gick kvickt för jorden var så fin och porrös. Lite kass väder bara på förmiddagen, men sedan tittade solen fram lite senare på dagen medans jag rensade ogräs för fulla muggar. Nu när det regnat har det växt som bara den men det är då det är perfekt att ta bort det. Det lossnar med en gång och rötterna glider med när jorden är blöt. Passade på att rensa bort lite vårlökar och avvissnade tulpaner med. Det blev så fint i alla rabatterna! 

På morgonen hade jag tagit fram köttfärs som jag kryddat till med ägg, lök och kryddor, och format till burgare. Dessa grillade vi sedan och hade Holiday dipsås till och kokt potatis som värmdes över grillen. Supergott, särskilt när man är ute och jobbar i trädgården!




Här är vår härliga vallmoplanta mitt i gräset som har börjat blomma!
Någon som vill ha några fröer?

Balkongmys i åskvädret

Sitter på balkongen med en filt på och lyssnar på regnet och det helt underbara åskvädret. Sist det åskade var jag för trött för att vakna ordentligt (04.30 tidigare i veckan..). Men denna gången kan jag sitta i lugn och ro och mysa. Här är lite trångt bara för jag har alla mina krukväxter från lägenheten på SPA ute på balkongen. Björn muttrade nåt om att det såg ut som en djungel här ute.. Men alla växter behöver ordentlig med sol då och då och jag passar på nu när jag är långledig. Fast så klart kom regn och åska istället men det gör inget, blir nog mer sol imorgon igen :) Så härligt med åskmuller, som dånar så man känner tryckvågorna i kroppen. COOLT! Det är vädrets makter det! Fascinerande...



Ny träning, nya mål!

Är så trött o i kroppen så det ska bli riktigt skönt med en vilodag imorn. Har haft två tunga träningspass på raken. Igår körde jag en massa helt nya ryggövningar som idag ordentligt talar om att de tog! På dagens program var ben och rumpa och jag brukar inte träna direkta benövningar så ofta för jag tycker att jag får det i all cardioträning. Så imorgon tror jag att jag behöver massor med VILA. Ska dock cykla till och från jobb men jag ska göra mitt bästa för att inte cykla så fort utan ta det lungt. Det lär bli segt oavsett tror jag.

Har fått en massa nya tips på träning och jag som var lite trött på det och tänkte tagga ner lite har nu fått nytändning. Men jag ska inte köra slut på mig utan träna med måtta och se till att få min vila utan att ha dåligt samveteså jag inte sliter på kroppen. Vill inte träna för att få motsatt effekt direkt. Ska fortsätta dela träningen och ha enbart styrketräning (+ promenad dit, löpning hem) ena veckan och sedan cardioträning den andra veckan. Så får kroppen återhämta sig lite mer tror jag. Måste dock ha upp konditionen känner jag så när jag har cardiovecka ska jag nog lägga in lite intervallträning/löpträning i parken. Löpning är INTE min straka sida. Det är så fruktansvärt TUUUUUNGT... och hur roligt är det då?



Dream on

Ja, visst ska man väl följa sina drömmar?


Första stegen!

Min söta lilla systerdotter har börjat gå! Det är så underbart att se de där första stapplande stegen. Åkte ut igår och mös lite med henne och hejjade på när hon gick! Idag ville Björn också se så vi tog en runda till och det blev några fler steg men mest bus. Den 1:a juni fyller hon 1 år och blir stora tösen. Hon är så underbart söt så att man smälter.. tror hon kommer få allt hon vill av en svag moster sen när hon blir lite äldre... :)



Min lilla älskling Nova!

Animaliska pussar!

Varje morgon när jag vaknar så kommer min lilla kise upp till mig och gosar och jag får en massa blöta pussar på näsan. Det är så mysigt på hegen när man har tid att ligga kvar och mysa lite! Det är INTE lika mysigt på vardagarna för då vaknar katterna extra tidigt och ska leka och hoppa på en redan 04.30 - slår aldrig fel. Då får jag gå upp och kasta ut dem ur sovrummet. Men Selma, den äldste katten har lärt sig det nu och kryper in under sängen, så jag har lite att jobba med varje morgon. Kanske därför jag alltid är så trött på jobb, haha! 

Jag skulle kunna slänga ut dem redan innan jag somnar på kvällen men det har jag inte hjärta till! När jag hoppar i säng kommer båda två och gosar in sig hos mig och det är så mysigt! Ligger de inte på mig så ligger de kloss intill vid benen så jag har inte så mycket plats kvar att röra mig på. Men jag ligger ganska still så de har det väl bra där! Fram tills 04.30 iaf.. Jag är nog rätt knäpp som tycker om mina kisar så mycket men har man inga barn så!





Sångfågel på cykel

När jag cyklar till och från Skegrie så pluggar jag i min MP3 sedan sjuger jag högt hela vägen till och från Trelleborg. Det är så skönt!! Ingen hör ju! Fast man får kolla bak då och då så ingen annan galen cyklist har kommit ikapp en. Men det har aldrig hänt. Bara bilar och de varken ser eller hör en så det är bara att sjunga på.

Det låter nog för jävligt.. lite sång och allra mest stånk, stön och flås. Men det är ju skönt att man kan få utlopp för sina föga imponerande sångkunskaper någonstans. Det är kanske inte så lämligt på gymmet direkt bland en massa folk. Man vill ju inte bli tvångsomhändertagen, så det är bara att lägga band på sig och vänta tills man sitter på cykeln. När jag kommer vid Entré och folk börjar titta sig om så vet man att det är dags att börja sluta sjunga!




Tjusigt stöldgods!

Och så här fint blev det på balkongen med alla stenarna jag plockade i smyge! Riktigt fint i krukorna ju!! Varje sten blir tittad på varje dag och uppmärksammad. Det är mer än vad de hade blivit om de legat kvar på stranden.. Och knackar nån på dörren och vill att jag lägger tillbaka dem så får jag väl göra det! Eller så smäller jag igen dörren och skiter i vilket!! :)






Tjyvazahn

Jag har stulit!! Med berått mod!!! Jag och Björn var i smyge igår och käkade glass. Men mitt egentliga ärende var en tur till stranden vid smygehotellet för att sno klappstenar att ha i krukorna på balkongen (!). Björn ville inte ingå i tjyveriet och lade sig ner i sanden och tog en tupplur istället medans jag sprang runt som en unge på julafton och letade upp fina stenar och stoppade ner i ryggsäcken.

Man får ju inte plocka sten så, men jag tänkte att de uppskattas ju bättre på min balkong där det inte finns några stenar än på stranden där de inte syns så bra för alla miljontals stenar som ligger huller om buller ju! Ibland går det inte att se skogen för alla träden ju! Det blåste lite på stranden så jag fick vira min schal runt huvudet för att slippa få håret i ögonen hela tiden. Björn tyckte att jag såg ut som en turk. En tjyvaktig turk! Men det struntade jag i för jag plockade fina stenar och var hur lycklig som helst!






EN GLAD TURK I ALLA FALL!

Aj aj aj

Var i smyge idag och skulle ta en premiärglass i smygekiosken. Som vanligt massor med hojar ute i det fina vädret. När vi stod i kö så hörde jag en sporthoj långt borta men den syntes inte till än. Jag ställde mig stilla närmre vägen och tittade mot kurvan strax före smygekiosken om man kommer från Trelleborg. Väntade mig värsta vrålåket med de ljusresurserna! Och visst var det det!! Killen låg ner i kurvan i hög fart och med den snyggaste hojen i stan - en Repsol Honda! Wow! Snygg - kolla bilden nedan:





Men som jag sa så kom han way too fast och det är svårt för bilar att uppskatta en hojs hastighet överhuvudtaget och särskilt när de kör dubbelt så fort än vad skyltarna säger, så det gick inte så bra. Det var massor med bilar på väg ut från hamnen och på väg in, som det är en söndag i smyge, och en av bilarna på väg ut missade hojen. Killen på hojen hade saktat ner innan och jag såg och hörde hur han växlade ner och hur han sedan fick vrålbromsa. En hoj stannar mycket snabbare än en bil och när man hårdbromsar så bromsas det rätt bra på få antal mneter och det syntes att killen fick BROMSA. Ett buskage gjorde att jag inte såg smällen men den hördes. Det skrapande ljudet kände jag igen tyvärr. Men som tur var så tog det inte så hårt på föraren som reste sig direkt och gick in till kanten. Alla frågade hur det gick  och som den hojåkare han var så svarade han nedstämt att det var bra med honom men sämre med hojen. Och det får man säga.

Han hade lagt den ner innan smällen och tagit i sidan på personbilen så det blev åtminstone bara en smäll. Värre om man kör rakt in i bilen och får den första impactsmällen och sedan flyger iväg över bilen och får ta nästa smäll. Föraren hade tur idag och även om det var synd på hojen så är det bara en "sak". Dock är jag övertygad om att det är hojåkarens fel även om gubben i bilen skulle lämna företräde. Du kan inte köra på det sättet och så fort i en sådan korsning - i den hastigheten efter en skymmande kurva har bilarna ingen chans att se dig ordentligt. Helt livsfarligt och vanvettigt. Hoppas han lär sig av sitt misstag och inte anser att personbilen har allt fel i det. Men det var otäckt ändå och jag blev skakig i  kroppen. Kommer ihåg när jag kasade iväg med min hoj. Det skrapljudet hade jag hoppats slippa höra igen!
 

 

Mission 2010

Nu har jag exakt 2 dagar på mig att söka utlandstjänstgöring för mission våren 2010. Denna gång har inte NBG förtur till alla platser vilket ökar mina chanser en smula! Hoppas, hoppas! Har plockat ut fyra tjänster jag ska söka, två i Kosovo och två i Afghanistan och den tjänst jag sätter störst värde på är som Personalvårdsassistent i Afghanistan. Verkar roligast och passa mig bäst. Men vi får se - är glad om jag kommer med över huvud taget...

Rotation ner till Kosovo sker i så fall v 12-13, 2010 och till Afghanistan inte förrän vecka 20-22 vilket är ett helt år från nu. Snacka om att man måste ha god framförhållning! Men det betyder en svettig sommarmission - men hellre värme till kokningsgränsen än afghansk vinter på dödligt många minusgrader...

Förra sommaren gick jag en väldigt teoretisk internationell preparandkurs i Falsterbo och nu har jag sökt samma kurs igen då den ska vara helt praktisk denna gången och äga rum i Revinge. Och Revingehed känner man ju till och har bara fina minnen ifrån! Får se  om jag kommer med - "3-årsreglen" med att man inte får söka samma kurs inom  3 år kan sätta käppar i hjulet dock...

Men oavsett sommarkurs eller inte så håll tummarna för mig nu!




LA 05

Härliga Nova!

Körde förbi Kim & Marcus för att ge Nova en ny spargris som jag köpte i måndags på vellingeblomman. Fick köpa en ny då tjuvarna slog sönder hennes när de hade inbrott. Det var en vit porslinsgris med en guldkrona på ena örat som hon fick av mig och Björn i doppresent. Var glad att de fanns kvar på vellingeblomman så här långt senare! Där fanns två ex så jag hade tur! Tyvärr kunde jag inte ge hela innehållet tillbaka..

Kim och Nova var ute i trädgården och mös och Nova skulle klättra lite här och där tills Kim frågade om de skulle bada och hon fick fart in istället! Hon är så härlig - hela familjens lilla gullunge!!






Naaaw! Lite sol i ögonen!!

En bra måndag är en ledig måndag

Brukar inte tycka om måndagar men igår var en härlig sådan. För jag var ledig! Jag tog en ledig dag så där bara och hade inga planer alls men det slutade med att jag handlade upp hela lönen på vellingeblommantillsammans med mamma! Nä, så farligt var det inte men det blev DYRT ändå..

Till mig själv köpte jag ett runt klot i silvernyans med ruff yta att ha på balkongen. Brukar inte köpa "ting" då jag är allergisk mot utsmycknader och "prydnadssaker" men det var tredje gången igår, som jag tittade på det för det var så fint! Så varför inte? lön igen om 3 veckor ju! Köpte även en massa blommor att ha i krukorna i kolonin. Har en massa megastorsa krukor att fylla ut här och var. likaså på balkongen hemma. Dags att göra det blommigt och fint i de tomma krukorna nu när klematisen snart börjar blomma!



Lila stjärnöga (osteospermum) till kolonin framför vår ljusblå stuga!



Rostbeige stjärnöga (osteospermum) och en lite blekgulare variant med 
att ha i krukor på balkongen vid rött tegel
 

Blåkrage (brachyscome) att ha i i kruka på balkongen,
bredvis en lila Jackmanii klematis


Förstår inte varför de heter blåkrage när de är lila?!?



Och en revande smultronplanta (fragaria vesca) till kolonin såklart,
som ska bli många fler med lite kärlek!!

Its raining men!

Det har regnat nästan halva dagen idag! Så HÄÄÄRLIGT!! Det var på tiden, det blev lite torrt nu på slutet.. Men nu fick vi regn och allt grönt och färgglatt kommer att växa så det knakar!!

Är man bara varm så tycker jag det är härligt att vara ute när det regnar, höra ljudet och känna doften - särskilt när man vet hur gott det gör! Om det inte regnar för ofta, för då blir man bara hängig och nere av mörkret och fukten. Men annars är jag som plantorna i kolonin - jag behöver massor med sol men även en ordentlig dos regn då och då för att må bra!




GRATTTTIS!!!

Stort GRATTIS till HELENA A på födelsedagen idag! Det är inte varje dag man fyller 29 år  ;) så passa på och njut! 
Massor med kramar!!


Golvad :)

Idag har jag blivit överfallen. Av en hund hihi! Som vanligt var jag klumpeduns och ställde till det för mig. Åkte hem till mamma och deras hund blev superglad att se mig och skulle såklart hälsa på mig med besked. Jag satte mig på huk innanför dörren för att han skulle kunna hälsa ordentligt och inte jhoppa upp. Men han blev lite ivrig och min balans som inte är den bästa sattes ur rpel. Så jag föll sittandes bak mot dörren som jag tydligen inte hade stängt ordentligt bakom mig vilket resulterade i att dörren flög upp och ut flög denise och landade på rygg utanför.

Tage tog givetvis det som en invit för lek och tykte det var jättekul att kunna hälsa på mig uppifrån. Han pussades och slabbade och stod mer eller mindre ovanpå mig och hoppade medans jag fäktades för liver för att undvika hunddreggel och för att ta mig upp. Men det gick inte med en tung och vild jycke ovanpå! Jag både skrek och skrattade så tårarna sprutade och Hans kom springandes och undrade vad fan vi höll på med! Hahaha! Till sist fick morsan dra bort Tage och jag kunde smutsig och slabbig ställa mig upp. Tur jag har tvättid på onsdag!


Tage som liten valp - och då endast två skitar hög!

Färdigt och klart!

Så här FiiiiNT blev vårt nya förråd när det blev färdigt!! Vi har inrett det och har nu ordning och reda och massor med plats i storstugan. Så mycket att det känns som en helt ny stuga trots att den murknar sönder utanför. Ska skura utsidan med ättika så får vi se om den kan bli lite fräshar. Förstugan fick sitt fönster på södersidan och är nu hem för alla mina misshandlade tomatplantor! Jippi! Äntligen har jag ett "drivhus". Och varmt är det där, sedan vi skurade plasttaket och solen går igenom uppifrån med. Förväntar mig jäkligt goa tomater!







RSS 2.0