SIB

Efter pistolskyttet blev det övningar på PF-banorna (PersonligFärdighet) med AK5:an. Det var tre olika banor där man på tid och snabb hastighet skulle röra sig och utföra olika uppgifter i en följd. På en av banorna - den lätta, skulle man springa fram en viss sträcka och bekämpa ett sab mål (plåtfigurer som faller när de träffas). Springa vidare och göra samma knästående, vidare och liggandes vid nästa punkt. Därefter fram till en vägg, kasta handgranat för att vidare igen och bekämpa sista målet. Detta med för få skott givetvis så att man vid lämpligt tillfälle skulle tvingas göra magasinsbyte.

På andra banan skulle man dessutom krypa under låga hinder några meter och ta sig över en mur! Och på tredje banan var där moment där man tvingades växla snabbt med att skjuta från "fel" axel med "fel" hand, fram och tillbaka vid olika hinder. Svårt men skitkul och välbehövlig färdighetsträning!!

Vi har även haft SIB (strid i bebyggelse) för att sedan avsluta med en storövning i Sib med skademoment och släpande av skadad. Helt sjukt vad folk väger med plattorna i. Har fått ut de keramiska övningsplattorna till skyddsvästen som ska ta kulorna för oss i Afghanistan. Men det är as till att väga. Förutom de 25 kg man redan bär så blir det 15 kg till med plattorna. Så en 90 kg tung kille (inte ovanligt i staben om jag säger så..) väger helt plötsligt 40 kg mer och att lilla jag ska släpa bort 130 kg är ganska tuff utmaning. JAg slet, och drog och svor och skällde och kom ingenstans..Till sist sa (skrek?) jag i frustration nåt i stil med; BANTA ELLER DÖ DIN JÄVEL!!!

 
 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0