Bloggpaus!

Det blir blogpaus åtminstone en vecka till! Ryckte in på P7 i söndags för internationell preparandkurs. Superkul med grönklädd aktivitet igen men ingen möjlighet att handhava ngn dator här inte trodde jag! Lite fel hade jag och fick tillgång till internet! PUH!!

Men allt bloggskrivandet får jag ta när jag kommer tillbaka tror jag. Här blir det istället hopp och lek med liten AK5:a och en mängd övningar från morgon till kväll! Hade hoppats på lite roliga fordon att leka med men det blev WW-bussar tyvärr! En Galt hade ju inte varit helt fel.. :)

"Galten" som jag fann en tidig morgon på P4, i Skövde

Photo by Dildar Yusuf ;)
Midsommar


SOMMARMYS
Det blev en härlig midsommar hos Alex i hans fina nyrenoverade hus på Öster. Det var fint väder och lagom varmt så eftermiddagen och kvällen kunde spenderas ute i sann sommaranda. Passade på att ligga lite i hans hängmatta som var placerad i en lummig trädgårdshörna perfekt för lata sommardagar.. Underbart!!

Så en massa gott sällskap, go mat och lite babymys gav ytterligare en mysig midsommar att minnas!

If you could read my mind..
Bröllopet alla tjatar om..

Vilket jäkla tjat om det här bröllopet.. och jag fortsätter lite till! Tur man inte tittade på TV för då hade man väl fastnat där som hypnotiserad i ett halvt dygn som resten av svenska folket och kollat in stela leende och strama vinkningar tills ögonen gick i kors. Jag är mer tidseffektiv - jag körde aftonbladets variant igårkväll: Hela bröllopet på 6 minuter!! Skitbra! Och jag tror inte att jag missat nåt viktigt på de där 6 minutrarna som de hade klippt ihop! Som sagt - det gäller att vara tidseffektiv!

Vad jag kom fram till har jag summerat i ett par punkter nedan:

* Victoria måste ha köpt olagliga bantningspiller på internet före bröllopet med tanke på hur mkt hon bantat ner sig till den stora dagen. Har förstått att det är ngt alla brudar verkar eftersträva men man behöver ju inte gå till överdrift. Stackaren riskerar att svälla upp 10 kg på smekmånaden nu ju och hur kul är det på en skala? 

* Om man inte vill kunna klara sig själv utan tycker om att vara hjälplös och hindrad så ska man välja att ha 5 meter släp på brudklänningen så att man måste ha med två till tre välklädda assistenter för att kunna ta sig någonstans eller röra sig på ngt håll utan att trassla in sig och snubbla. Skumt val det där.. MEN i övrigt var det en mycket vacker klänning och hon var mycket fin i den!

* Daniel som jag alltid tyckt ser läskig ut i sina glasögon (faktiskt ger han mig seriemördarkänsla.. men det kan vara jag som är känslig...) är ju faktiskt rätt trevlig verkar det som och ska ha stort credit för ha kunnat ge ett sådnat tal han faktiskt gav trots den enorma press han hade på sig. Inte nog med att tala inför sin brud och familj och lyckas få allt rätt men här var det hela sveriges överklass, vår kung och drottning, kungahus från fjärran länder och inte minst HELA JÄKLA sverige! Imponerande!! Men han ser fortfarande ut som en seriemördare.. 

* De såg faktiskt ärligt lyckliga och älskande ut mot varandra. Det är ändå det viktigaste och det känns skönt att det är de premisserna som även våra kungabarn kan utgå ifrån när det gäller val av partner. Det gör mig glad. Ingen ska förunnas riktig kärlek..Bild lånad från www.aftonbladet.se


Sprängtjänst i Södra Sandby!

Ja som alla säkert också tycker ;) så är det ju skitskoj att spränga saker! Under GSU´n i Kvarn hade vi tyvärr bara en dags sprängtjänst där vi fick prova på att leka med lite penthylstubin, krutstubin och sprängdeg. Dock var det en ytterst liten omfattning och maxvolymen på sprängdegen var på runt 125 gram typ.. vilket ger en VÄLDIGT liten men ack så trevlig effekt!

Tur man har en farsa som jobbar med spräng då och kan plocka fram de riktiga grejorna! Tog och följde med honom på jobbet en dag i stenbrottet i Södra Sandby för att göra slag i saken och spränga bort en bit av ett berg!! 3000 ton (och det var en liten laddning tydligen..) sprängmedel var nerpumpat i borrhål i bergrunden och kopplat med stubiner med olika fördröjningar för styrd explosion.

Med en intryckt säkring så slog jag till uppe på utlösaren och upplevde en enormt cool känsla när marken vibrerade satan, småstenar haglade över oss i luften (vilket det inte ska göra när allt går rätt till - lite av sprängeffekten gick upp ur ett borrhål..) och berget gav vika för att rasa sönder och samman! ASCOOOOOOLT!!!  Såg naturligtvis till att få allt väldigt noga dokumenterat med min egen digitalkamera och av min far som var utrustad med sin systemkamera och lyckades ta en hel del fräcka bilder på avstånd!
Ballast Stenbrott
Sista kontrollen och utrymmning av fordon
Spräng kommer!!
Ras!! Och stensprut över Denise :D
Rök!!
Storslaget!
Efterkontroll och besiktning av förrödelsen!
Nöjd


Är jag såå gammal??

Ungar är roliga ibland. Speciellt när deras funderingar kommer rakt ut och man inser att de faktiskt funderat kring saker som är så självklara för en annan men verkligen satt griller i huvudet på dem och de får ett plus ett att bli tre. Och ibland undrar man hur de faktiskt uppfattar en. Ibland har man turen (oturen?) att få en ärlig och uppriktig hint om det.

Som häromdagen så vart det en flicka på jobb som tittade på mig under mellanmålet och frågade lite försiktigt: Duuuu... Denise..... (Ja min vän..) ......Kommer du från förr i tiden?

Jaha..där satt den. Hur svarar man på det? Jag försökte förklara att det beror på hur man ser det. Allt från igår är ju på ett sätt förr i tiden. Så visst kan man säga att jag är från förr i tiden. (Prova förklara den så pedagogiska det går utan att asgarva rakt ut. Mjölken satt i halsen sedan längesedan iaf!)

Men ungen nöjde sig inte med det utan frågade sedan: Men fanns det bilar då? Då i förr i tiden när du levde??


Vad i helvete!!Humor ska uppskattas!

Det är så kul att skoja & kiva med folk! Men det krävs att motparten har lite humor annars är det bortslösad tid. Men när det går hem är det sååååå roligt!! Jag räknas nog till den skaran som har dålig & torr humor och oftast sådan under bältet. But thats me! Och skojar man med mig får man vara beredd att jag skojar tillbaka! Men man blir glad av ett gott skratt, eller hur?Carros Studentdag!

Få dagar om året är folkfest i Trelleborg som Palmfestivalen och som Studentdagen! Hela Trelleborg är ute och glädjs! Det är nåt visst med studenten och en härlig känsla infinner sig. Blir allt lite tårögd när man står där och ser de glädjesprutande studenterna gå ut på trappan till sång och musik!

Tyvärr har vädret inte varit med oss de sista gångerna och förra året var det storm med kulingvarning (!) vilket vi som tur var slapp denna gång. Men i år så öppnade himlen sig fullständigt istället och släppte ner nederbörd tillräckligt för att täcka vattenbehovet i ett mindre u-land alldeles lagom tills studenterna stod på flaken och skulle åka kortege genom staden. Stackars Carro blev genomblöt! Men hon såg faktiskt lika lycklig ut för det!! 
Jag & Carro :)

Nöjd & glad innan himlen öppnade sig!

Från insidan av ett fönster


Lilla Kajsa har blivit stor!

Igår tog Kajsa studenten i Vellinge och firades i Fuglie församlingshem. Det bjöds på supergo mat och en massa efterrätter till min förtjusning. Först färska jordgubbar med riktigt gräddig vaniljglass och efter det var det kaffe med prinsesstårta. Kan det bli mycket bättre?? Jo om man inte mår illa efteråt..

Hoppas du hade en superkul dag Kajsa och att det blev en fin avslutning på studentdagen med massor av dans på strandbaden!
Allas vår Astrid Lindgren!

Jag är en obotlig Astrid Lindgren sucker, som den småskollärare jag är, och skulle vilja ha alla hennes filmer på DVD. Där är ju en del så man borde börja samla. Men jag kan aldrig bestämma mig för vilken jag ska börja med och har därför inte så många alls. Jag har dessutom tänkt att det säkert kommer ut boxar eller nåt så man kan "samköpa" ett par stycken. Precis som pippifilmerna (tv-serierna). Den boxen står fint i bokhyllan. Vem vill inte ha pippiavsnitten hemma liksom? Det är ju Pippi!! 

Men nu finns det en Astrid Lindgrenbox ute!!! Problemet, eller hur man nu ska se det.. är att det är en box för typ nästan alla hennes filmer. Superbra iofs, men det kostar därefter... 2500:- riksdaler!  Men vill ha det vill jag!!

Fick en syrlig kommentar om att "Vad fan ska du med det - du har ju inga ungar ju" (Underbyggt: så jäkla onödigt och tramsigt..). Men OCH??!


Innehåll:

Alla vi barn i Bullerbyn
Mer om oss barn i Bullerbyn
Bröderna Lejonhjärta
Emil i Lönneberga
Emil och griseknoen
Nya hyss av Emil i Lönneberga
Kalle Blomkvist - Mästerdetektiven lever farligt
Kalle Blomkvist och Rasmus
Karlsson på taket
Lotta på Bråkmakargatan
Lotta flyttar hemifrån
Madicken på Junibacken
Du är inte klok Madicken
Nils Karlsson pyssling
Peter och Petra
Pippi Långstrump på de sju haven
På rymmen med Pippi Långstrump
Rasmus på luffen
Ronja Rövardotter - Den långa versionen
Skrållan, Ruskprick & Knorrhane
Tjorven, Båtsman och Moses
Tjorven och Mysak
Tjorven och Skrållan
Astrid Lindgrens Jul
+ bonusdisk - Astrid Lindgrens visor & skillingtryckVILL HA!!!!


Hayao Miyazaki

Jag som inte är så överförtjust i att se film - jag har gått och köpt mig en filmbox!! :)
Den innehåller 4 st av Hayao Miyazaki underbara filmer, däribland Spirited away! Ser fram emot att se även de andra! Vissa filmer är värda att se och de vill jag ha!Sjuuuuuk..

IGEN.. suck. När jag var i Kvarn var jag inte sjuk en enda gång mer än en tvådagarsförkylning där det gick att vara på benen och med i verksamheten ändå. Nu är det andra gången sedan jag kom hem som jag är hemma från jobb! Otroligt.. Jäkla ungar och deras bakterier..

Har halsfluss och har fått ut penicillin.. men dock visade inte halsprovet på nåt (?) Men efter en titt i min hals (som för övrigt ser ut som ett slakteri..) så sa den trevlige doktorn att det onekligen var halsfluss. Men jag har ingen feber vilket är skitskumt.. Har jag halsfluss så brukar jag vara halvt döendes med över 40 graders feber, så det här är nytt. Har gjort ett svalgprov som ska skickas till Lund och analyseras så på fredag får jag väl reda på vad som är fel.

Det går ju lite skumma saker på jobb bland barnen för tillfälligt - scharlakansfeber och annat smått och gott. Hörde att det var bakterier besläktade med just streptokocker. Så fast jag inte ligger däckad i sängen så ska jag vara isolerad i 2 dygn eftersom jag antagligen är en smitthärd! Men det är trots allt skönt med lite vila ändå eftersom jag faktiskt har jobbigt ont i halsen. Tror jag måste trösta mig med lite chokladglass eller nåt..
Ungdomsövning P7

Förra helgen spenderades i Revinge, tillsammans med Karlsson, en 20-bil och ett gäng Försvarsungdomar från Trelleborg. Vi hade begränsat med övningsfält och en mycket improviserad övningsplan med bara 2(!) instruktörer, men det blev himla bra när jag fick gnuggat hjärnhalvorna en halvtimme i bilen och både vi och ungdomarna var nöjda med en kul och händelserik övning. Spaningsuppdrag, innästling, förevisning av HV-hundar, fritagande av fånge, upprättande av bivack och lite annat kul.

Jag som inte fått ut nån utrustning från insats än hade lånat ensamma vargen, knäppetältet, men aldrig använt det så efter att äntligen få sova efter 24 timmars full rulle så vart där ingen ork till att fundera ut hur det skulle sättas upp. Det blev ett liggunderlag på terrängbilsflaket med ett patienttäcke ovanpå. Sov som en prinsessa! Karlsson efter en natt på flaket ;)
Förläggningsplats
I SIB-byn - som jag gör
Väntan.. och tillfälligt finbesök från Trelleborg!
Förevisning i det gröna


RSS 2.0