Kristall!

En ful rulle dag idag!! Har precis kommit hem från scrapmaran i Tommarp och bytat om till lite festligare kläder. Sitter och väntar på Helena som är på väg i taxi sedan ska vi till Sandra och ha lite kul! Sedan ska vi ha ännu mer kul på Kristall där vi ska dansa natten lång!! WHEEEEEEY nu ringer hon!!



Utmaning 2

Detta är också en utmaning jag hittade på Lindas sida. Men jag tyckte inte att jag fick så bra resultat...

UTMANING NR.2

Gör så här:

1) Gå in på google.se (bildsök)
2) Sök på datumet du fyller år (t.ex. 28 mars)
3) Ta andra bilden och ladda upp!
4) Bilden du ser är din framtid



EHHHHHH????? Detta blev min bild på den 27:e januari.... Vill knappt visa den, för tydligen ska jag bli porrstjärna eller nåt... och en hatad sådan...... WTF!!!!



Utmaning 1

Detta är en utmaning som Linda hade på sin blogg som jag tyckte verkade kul!


UTMANING NR 1


Det här är svårare än du tror! Kopiera detta till din blogg, utmana 5 personer och berätta det för dom. Varje svar måste börja med första bokstaven i ditt namn! Alla svar måste vara riktiga, hitta inte på ord! Om personen som utmanade dig har ett namn som börjar med samma ord som ditt får du inte ge samma svar som han/hon gjort. Du får heller inte skriva samma svar två gånger eller skriva ditt eget namn som svar! Lycka till!


1. Vad heter du?: Denise
2. Ett ord på fyra bokstäver: Däck
3. Flicknamn: Doris & knäckebröderna
4. Pojknamn: David
5. Yrke: Dietist
6. Färg: Dark Brown
7. Klädesplagg: Denim jeans
8. Mat: Dumlekolor
9. Sak i badrummet: Deodorant 
10. Plats/stad: Disneyland
11. En orsak att vara sen: Disk
12. Något man skriker: Dö!
13. Film:  Dödsskallegänget
14. Något man dricker: Drinkar
15. Band: D.A.D
16. Djur: Drake
17. Gatunamn: Danska vägen
18. Bil: Daimler
19. Sång: Dance with somebody, (Mando Diao)


Jag säger som Linda - Jag utmanar alla som vill och har lust!!



By the way..

...så orkade jag inte äta av min tradiga kycklingsallad igår. Jag köpte en kycklingsallad på Casa Blanca istället! :) Den var mycket goare!!

Fredags-Slik!

Då var det fredag idag. Det tycker jag är trevligt, särskilt när jag slutar tidigt!! Lovade Selma i morse när jag steg upp klockan fem att idag skulle vi vila en stund på sängen UTAN att bli törda av telefonen så det ska vi prova alldeles strax! Har varit en runda i stan då Björn skulle köpa sitt PS3. Killen i kassan på Gamestore var totalt dum i huvudet så jag flippade ut och blev arg och la mig i. Sen fick jag gå ut för att lugna ner mig. Det var ingen big deal men är man dum i huvudet ska man kanske inte stå bakom disken och sälja saker till kunder. Hmmm...undrar om jag har PMS??Själv handlade jag lite sprit och magsjuketabletter till resan på apoteket istället. Idag är det ju exakt en vecka tills vi landar i Egypten för en skön, varm och mysig vecka!

Igår på gymmet blev det bröst och mage- det var ett kul pass och allt kändes bra! Kom dit lite senare och då var det inte så mycket folk. I tisdags var det ju helt sjukt - ALLT var upptaget!! Jag hade ju ingen bil igår så jag passade på att ta cardion på vägen dit genom att spring till oasen, och det var rätt skönt - uppvärmd och klar när man kom dit. Tänkte även jogga hem men Helena erbjöd mig skjuts och då vädret var som det var, så var jag inte särskilt svårövertalad..

Vi stannade till på videomix för att Helena skulle köpa med "Slik" till sina danska arbetskolleger. Det kändes väldigt ironiskt, där stod vi fortfarande svettiga från gympasset och med träningskläder på och köpte godis för typ 200 spänn! När vi kom till kassan kände vi oss tvungna att berätta för kassören att "det är faktiskt inte till oss"... Hon flinade mest. Den hade hon nog inte hört förut...




Måttligt irriterande...

Det ringer aldrig annars, men nock fan ska det alltid ringa när man ligger och sover. En gång från jobb för att tala om att jag glömt mobilen där - Ja, det visste jag redan. Snällt, men det slår aldrig fel, varenda gång jag sover är det telesamtal från jobb...  Hoppade ner i sängen igen och hann precis börja somna om. Sedan ringde det en snubbe från nåt elbolag och innan jag hann säga INTE INTRESSERAD så körde han hela sitt program som de brukar läsa upp där man inte har chansen att avbryta.

Det blev HELA  föreläsningen där de avslutar med att: så, då kör vi på detta..? Där man känner sig urdum när man ska säga NEJ TACK efter att ha lyssnat på hela skiten i fem minuter. Och där de blir arga och sura och ifrågasätter: "varför inte?" Och "men vill du inte ha billigare räkning då??"  Innan försökte jag avbryta medans de snackade för att slippa det där och för att inte ödsla deras tid, men nu känns det som skitsamma - kan de ödsla min tid så kan de gott få snacka sig trötta för att sedan snopet bli av med kunden.

Men idag gjorde jag det väldigt lätt för mig efter att ha lagt på luren till den skitsure elgubben. Jag ringde NIX där man spärrar sin fasta telefon mot all slags försäljning och insamling. Så hamnar man i ett spärregister där fösäljare INTE får ringa till en om man står med. Smidigt!!

Just insamlingar är så hemskt när de ringer om man känner sig som världens största skit när man inte vill skänka hela sin inkomst till cancerdrabbade barn eller svältoffer i Afrika när man själv har det så jäkla bra här hemma. Men man kan inte hjälpa alla och man ska själv få välja. Alla kan kanske inte ha en massa fadderbarn men köper kanske getter till nån by i Ghana i ett annat långsiktigt projekt istället.. Blir så arg när de ska "tvinga" på en genom att ge dåligt samvete. Det är värre än vanlig telefonförsäljning faktiskt. Men nu slipper jag det!



Powernap

Sov förresten jättegott inatt på den sköna kudden.. kunde knappt tro det var sant när klockan ringde 05.00. Gick som en zombie till busshållplatsen - har ingen bil idag. Och nu är klockan snart två på eftermiddagen och jag är redan trött så jag tänkte passa på att gå och sova en liten stund så jag orkar träna ikväll. Annars blir jag bara vrång och vresig, och träning på det, så blir jag den ultimata bitchen sedan. INTE KUL. Därför går jag med gott samvete in till min sköna kudde!! Bara en liten stund...



Kycklingsallad till förbannelse..

I söndags skulle jag vara duktig och göra storkok så jag hade färdig middag hela veckan. Perfekt efter träningen ju - färdigt och allt! Bestämde mig för kycklingsallad eftersom det är en av favoriterna och jag tänkte att om jag gjorde den själv så skulle jag göra den lite nyttigare och matigare. Kokade massor med fullkornspasta, köpte en paket fetaost, en burk soltorkade tomater, oliver, paprika, majs, lök, sallad och massor med ruccolasallad (min favorit!) och en hel grillad kyckling. Öste i allt i en balja men var inte medveten om att det skulle bli så mycket!! 2.5 kilo (!) kycklingsallad med fullkornspasta blev det! Ojdå!!

Så nu har jag ätit kyckling i måndags, kyckling i tisdags, kyckling i onsdags och det får väl blir kycklingsallad ikväll med med för baljan är knappt halvtom.. Och jag som inte kan slänga mat...  men jag orkar verkligen inte äta det på fredag med. Dessutom har jag ingen aning om hur länge kyckling håller men på fredag är det väl salmonellavarning eller nåt. Så imorn får det antingen vara kycklingsallad från CasaBlanca eller lax & nypotatis!!






Dun VS Polyester

Nu är jag så trött så ögonen går i kors.. tror jag ligger inne med lite virus i kroppen. Blodsockret är upp och ner och träningen går segt och jag är trött som F*A*N. Och nyser lite hit och dit! Jäkla ungar på jobb, man får aldrig vara frisk..

Men inatt är det min tur att ha den bra kudden! Jag och Björn köpte vars två dunkuddar från IKEA för ett halvår sedan men de var så stora och plattar till sig så konstigt att vi fick ont i nacken båda två, så nu har vi gett bort två till farsan som utfyllnad. Han behövde fylla upp sin säng så det är intee meningen att han ska sova på dem.

Så var vi på Ica Maxi i helgen jag och Björn och hittade en ny kudde. För att inte göra samma misstag som innan med att köpa massor av nåt som sen inte var så bra så köpte vi endast 1 st kudde för att testa. Och det visade sig att den var skitgo att sova på! Så nu är det slagsmål om den ursköna kudden. Men för att inte bli ovänner så turas vi om och tar varannan natt tills vi får tummarna loss och åker och köper en till. Och inatt är det min tur så jag ska faktiskt genast krypa ner i sängen och sova gott på MIN kudde! Natti natti!


Kak-kalas och flygplanssjuka!

Idag har jag varit hos min mormor och morfar. Dit ska man alltid komma hungrig för man går inte därifrån utan att ha ätit en massa, oavsett om man vill eller inte. Kanske därför jag inte hälsar på så ofta. Idag blev det kakor..typiskt. Men jag tog en halv här och en liten bit av den där och försökte mygla bort det tills mormor förfärat utbrister:  "Titta morfar! Nu har hon lämnat halvor i hela kakfatet - hon gör ALLTID så!"  BUSTED... Vad ska man säga?? Jag föreslog att morfar kunde ha dem ikväll till TV´n men det godtogs inte riktigt. Jag fick i alla fall inte med dem hem i en påse åtminstone..

Men jag fick sådana åksjukeplåster man sätter bakom örat. Har ju det problemet med att bli oerhört åksjuk och spy lite överallt. Särskilt på båt och flygplan.. Sist jag var iväg var i höstas när processledarna skulle på konferens i Tyskland och vi skulle lära känna vår nya rektor som inte tillträtt än. Allt gick bra fram tills vi började segla ur hamn. Då satt denna damen och njöt av sista pannkakan vid frukostbuffén. Och plötsligt kom den - känslan av obehag, kallsvettningar, och ett huvud som plötsligt blivit tungt som sten.

Jag fann mig snabbt och övergav sällskapet illa kvickt, rusade till informationen och greppade ett antal spypåsar. Sedan upp i konferens rummet där jag genast blev av med den goa frukosten. När rektorerna och resten av processledarna kom så låg jag utslagen och raklång på golvet. Så låg jag hela resan till Tyskland. Förutom vid ett tillfälle, det var när jag i bakgrunden hörde hur alla började presentera sig med små berättelser och sedan blev det plötsligt helt tyst. Insåg att det nog var min tur och drog mig upp över bordskanten och sa typ: Denise! Processledare Smultrongården! Åksjuk!! Sedan la jag mig på golvet igen tills vi kom fram i Sassnitz. Mycket bra första intryck!

Lärdom av det? Åk inte båt!! Och inte flyg heller. Men jag vill ju resa och nästa fredag är det dags för Egypten ju! Sist vi flög till kanarieöarna spydde jag hela vägen dit - ett 7 timmars långt helvete.. Man undrar kanske varför jag inte löser problemet med en enkel åksjuketablett. Problemet är att jag inte tåler dem, antingen funkar de inte och jag spyr ändå, eller så blir jag nerdrogad och däckar helt - typ rohypnoleffekt fast jag tyvärr minns allt fram tills jag däckar. MEN min mormor har sådan åksjukeplåster man sätter bakom örat som utsöndrar nåt skumt i blodet och det funkar faktiskt - jag varken spyr eller däckar!

Vad det är i dem vet jag inte men jag vet att har man dem på länge nog så slutar pupillerna i ögonen att  reagera på ljus i alla fall, det har jag testat en gång när jag glömde ta av plåstret. Men nu har jag iaf hämtat hem en hel kartong hos mormor idag (De är receptbelagda!) så kan jag åka flygplan och buss helt obesvärat nästa fredag - ska bara komma ihåg att ta av dem också när jag rest färdigt!




PS3

Björn har tjatat om ett PS3 nu i ett år känns det som.. Jag har varit stor motståndare till TV-spel över huvudtaget för jag tycker det är sjukt mycket pengar för just ett TV-spel. Hade det varit ett konstverk, en ny cykel eller ny TV så OK, men 4-5000:- för ett TV-spel?? Nja..då plockar jag hellre fram mitt gamla Nintendo 8-bitars med Supermario Bros, som är gratis.

Så var vi hemma hos ett par bekanta på  middag en kväll och de hade Nintendo Wii Fit  som vi givetvis kom till att prova - och gud vad KUL!!! Så jag blev lite omvänd och tänkte "kanske" för TV-spel men ett Wii i så fall.. Men så hade Björn en jobbig tenta som höll på att riskera att vår resa tiill Egypten blev inställd. Så han lovade sig själv ett PS3 om han klarade det och jag ville ju resa så det tyckte väl jag var rimligt. Ibland måste man ju dessutom kunna skämma bort sig själv lite och fixade han tentan så tyckte även jag att han förtjänade sitt PS3. Och idag kom det positiva beskedet! Björn klarade tentan!! Så nu ska han köpa ett PS3 och vi kommer iväg på vår resa till Egypten som planerat! Puh!!

Så idag var jag en snäll flickvän och körde och handlade en "grattis till tentan" present till honom efter jobb. Han fick Guitar Hero III, Legends of Rock. Så nu ska det spelas gitarr som satan så fort han fått hem sitt PS3.



Sulten stackare

Jag är hungrig!! Fastän jag precis ätit... det tar en timme sedan kan jag äta en hel måltid till och jag är ständigt sötsugen fastän jag ätit nyss och ätit fullkorn och annat som ska stabilisera blodsockret.. Nu tror alla nog att det handlar om en bulle i ugnen men det gör det inte så spara mig kommentarerna :) . Tror det är för att jag tränat så mycket de sista veckorna. Förbränningen har gått upp och musklerna behöver bränsle. Det är grymt jobbigt iaf, jag kastar mig i maten och märker att jag inte ens tuggar allt ibland. Dessutom känns det som att jag kan äta HUR mycket som helst.

Och på jobb finns det ständigt en massa sötsaker; godisskålar, mjuk peppparkaka, semlor och min absoluta favorit - illgrön PÄRONKAKA!! Inte bra.. Inte bra... Undrar om det är så här det känns att vara gravid?? Men jag vill klargöra att jag INTE är det.. och INTE vill bli det heller på några år.



Fy fan för IKEA-möbler..

Farsan flyttade till sin lägenhet idag och vi ungar hjälpte till. Pågarna tog de sista tunga grejorna medan syrran och jag tog oss an att montera ihop sängen.. Tänkte berätta hur det gick, för det gick inte så bra. Tror inte farsan läser min blogg så det är nog relativt säkert med en bekännelse här!

I början gick det hyffsat bra och delarna började bli en säng. Men snacka om att farsan lyckats välja en av de mer komplicerade sängarna i Ikeas utbud, med femton gavlar och krusiduller.. Karlar... Men syrran och jag fick långt om länge ihop skiten. Så hade vi mittbalken kvar och de metallstänger som gå mellan balken och sidogavlarna. Vi skruvade skruv efter skruv och blev klara att stoppa i de tunga madrasserna. Naturligtvis så stämde inte höjden på sidoskenorna med mittbalken och den grymt tunga madrassen låg snett. Så vi lyfte av den igen. Och OJ!!! Stängerna hade vi tydligen satt upp och ner och de var nu helt tillböjda som bananer av madrassens tyngd..

Shit vad vi fick brått innan pågarna kom tillbaka.. lossa allt, böja till för kung & fosterland och vända, och skruva loss mittbalken och justera höjden. Puh! Klart!! Nytt tag om madrassen som vi tydligen råkat luta mot ett spik på väggen och oj...REVA i farsans nya  madrass.. Ahh vad FAAAN!! Kan det bli värre?? Jaja om vi var tillräckligt snabba och la bäddmadrassen ovanpå och bädda till honom skulle han aldrig märka nåt. Så återigen är vi på väg med madrassen och då uppmärksammar Kim att huvudgaveln ser "skum" ut.. Ska skruvhålen verkligen synas på insidan  av sängen?? NÄ... just det..

Och hur fan bytar man sida på 3 olika bitar huvudgavel när sängen är helt färdigmonterad?? Jag tänker INTE berätta hur det gick till, men det gick med mycket möda och jävligt stort besvär. Och när farsan kom tillbaka till lägenheten så satt hans två töser och såg mycket söta och oskyldiga ut! Så hoppas vi bara att sängen håller för farsan när han premiärligger i den i natt, om jag säger så... Då kommer vi kanske undan med det, hihi!


Egypten here we come!

Om exakt två veckor sitter jag i Egypten, färdigäten och med en drink i handen! Gissar på att jag har kortärmad klänning  eller kjol och kvällen fortfarande är varm från dagens soltimmar. Bör ha varit en 28-29 grader i skuggan mitt på dagen! :) Vi ska bo på Hotel Le Pacha Resort i Hurgharda med All Inclusive!

De skulle ha mycket fräscha grönsaker, sallader och frukter på hotellet, och lite olika proteinkällor som kött, fisk  och kyckling. Även mycket grytor skulle serveras, men det är det värsta jag vet i matväg.. Men jag klarar mig långt på grillspett och goa grönsaker - mer lagom. Solmogna frukter dagarna i ända är inte helt fel det heller!! Oavsett så ska det bli jätteskönt att komma ifrån kylan och åka ner till värmen och havet en vecka. Det ska vara mycket speciellt att snorkla i röda havet då det är kristallklart och fullt med koraller och färgsprakande fiskar, så det blir väl första inköpet: badskor och snorkelutrustning!

Någon träning hade jag inte tänkt utföra under hela veckan faktiskt. Skulle jag bli rastlös så får jag väl simma lite till då! Tror min kropp skulle må bra av en veckas fullständig vila och värme! Ska packa med en massa böcker och bara ligga i en solstol och slappa och äta frukt!!



                               


                            


Glader!

Jag är så glad!! Ibland går det faktiskt framåt!!!

När det gäller träning så finns det vissa saker som man helt enkelt inte är skapt för att göra... Nästan så hela kroppen skriker NEEEEEEJ!! och det tar emot direkt i alla muskler. SÅ har jag kännt inför både cykling och löpning och flera gånger har jag börjat med det för jag har tänkt att det kanske ger sig till slut när kroppen vant sig. Men icke.. har kunnat stå en timme på crosstrainern men INTE springa 500 m utan att kräkas.

Men januaris och februaris träning och muskeltillbyggnad i benen måste ha gjort under. Först och främst har jag tvingat mig på cyklen hela februari och det HAR släppt och blivit bättre och bättre och lättare och lättare. Så häromdan tog jag tjuren vid hornen och gav mig  på min kräksport: löpning... Inte så långt och inte så fort - bara 1 km i stöten, men döm av min förvåning att det faktiskt gick skapligt och UTAN att kräkas. I alla fall första gången.. efter andra kände jag kräkreflexerna i mage/hals. Undrar om jag spänner mig på nåt konstigt vis när jag springer??

Fösta km hade jag en tid som var bättre än någonsin (jämfört med mig själv - urkass i jämförelse med tex Björne..) så nu ska jag fortsätta med detta så jag kan nå mina mål inför en eventuell utlandstjänstgöring. Där måste jag klara 1 km med full utrustning (ca 12-14 kg!) på 6 min eller 6.30 beroende på vilken tjänst jag får.. PUH! Men det är bra att ha ett mål! Och jag måste ju klara polisens tider för 2 km.. Det är ett måste!!




MARS-träning

Nu blir det tvärändring i träningsprogrammet igen.. allt för att noga kolla vilken skillnad i resultat som det blir. Har ju pratat med min kostrådgivare som för övrigt tycker att jag borde laga min mat och inte köpa färdig kycklingsallad då det inte är så mkt näringsämnen i sådan sallad. Och hon har ju rätt. Isbergssallad består ju bara av vatten nästintill. Så jag ska anstränga mig att laga lite mer mat själv. Också ska jag inte förstöra allt genom att kränga semlor eller päronkaka på jobb. Vi hade fastlagsbak på jobbet och jag kunde inte låta bli en! Fast jag var iaf smart nog att ta den direkt efter träningen istället - då gör den minst skada!! Och ibland så måste man helt enkelt ha det lilla extra!

Så igår när jag kom hem från träningen så följde jag råden och ställde jag mig och stekte Findus grönsaker (efter att jag krängt min semla) och kastade in en laxbit i ugnen istället för att köpa sallad. Supergott var det! Men med mitt nya program så tror jag att jag får lite mindre träningstid och kan då förhoppningsvis lägga den tiden på matlagning.. IBLAND i alla fall! Reserverar mig för ändringar tror jag :)

Men jag har nu satt ihop ett nytt program som passar mig lite bättre än det kostrådgivaren föreslog. Vill ju inte sluta helt med styrketräningen - det är ju det som är det roliga! Så jag ska inte bygga denna perioden men försöka hålla musklerna istället och förhoppningsvis minska lite i fett. Börjar med detta på måndag och ny mätning blir den 16:e April. Så spännande!!


 

Måndag:
Cardio 75-90 min

Tisdag:
Syrketräning bröst, mage
Cardio 30 min

Onsdag:
Cardio 75-90 min

Torsdag:
Styrketräning rygg uppe, nere, axlar

Fredag:
Cardio 75-90 min

Lör eller söndag:
Styrketräning biceps, triceps, ben & rumpa
Cardio 30 min

Lör eller söndag:
Helvila!

Och jag kommer att bli mycket sur om något stör min träning...
Med andra ord: bjud inte hem mig en vardag mellan 17.30-19.30 ;)


               


                

Sommarkurser 2009

Nu har katalogen för försvarsutbildarnas sommarkurser kommit! Där var tyvärr inte sååå mkt att välja mellan men jag ska nog hitta något ändå. Vill gå en CBRN-kurs men de har bara den i Falsterbo vilket är synd för det är så nära.. hade varit roligare att komma iväg lite längre bort  och sett lite av Sverige. Fördelen är att man kan åka hem om och träna på kvällarna man inte har kvällstjänstgöring.

Sen tror jag att jag nog ska söka Internationella uppdrag stabstjänst med.. en annan variant på förberedande kurs inför utlandstjänstgöring som jag gick förra sommaren. Den går sorgligt nog med i Falsterbo.. Men man vet att man får gott käk iaf! Min vän Helena P´s kille Marcus sköter köket och sist blev jag ganska rund och go på bara en vecka. Vilken mat!Och ändå slopade jag fikan mellan maträtterna!!

Tobbe på gymmet hade med fått katalogen och vart nog lite intresserad han med. Ska kolla vilka kurser han vill gå. Alltid kul att gå med nån man känner även om man är där för att träffa och lära känna nya vänner! Sist lyckades jag vara den enda skåningen i vår kurs OCH den enda tjejen med. Snacka om att man stack ut.. Där var flera kurser samtidigt men totalt tre andra tjejer, och är man annorlunda så lovar jag att folk tittar. Tyvärr.. Är rätt jobbigt att hela tiden bli bedömd och granskad vad man säger och gör. De vill kolla vad man är för en. Man får skala av sig det bara, och låtsas som ingenting för annars blir man knäpp!

Som i matsalen tex, Ska man tänka på att alla sitter och smytittar på en, vilket de faktiskt gör, så skulle man bara börja fumla och spilla och ha sig så det är en rak rygg och ett självförtroende som gäller. Om inte annat så får man visa det utåt. Det är som en jävla catwalk nu när jag tänker efter. Fast utan lättkladd kropp, tack o lov. Och utan 2 meter långa pinnben..det har jag inte heller :) Men det är sånt man får ta - jag menar, jag väljer ju själv! Och kul har jag oavsett!




Preparation Course for International Missions i Falsterbo v.26, 2008

Stark?

Jag tränade rätt lökigt hela hösten och julen ska vi inte snacka om...det blev mest hemmasittande och julmat då.. Men i januari la jag på en hel del mer vikter än vad jag var van vid och körde hårt. Och innan dess gjorde jag en "mätning" hos en kostrådgivare. Med elektriska impulser mäter de motståndet i kroppen och får fram andel fett, andel muskler och andel vatten. Den här mätningen delar även upp kroppen vilket gör det än mer intressant. Varje arm för sig och varje ben för sig och bålen för sig. Så kan man jämföra om man är snedbelastad osv. Den visar också ett totalvärde förstås.

Idag var det dags för andra mätningen och jag var lite nyfiken för trots att jag tränat som sören två timmar om dagen 6 dagar i veckan så har jag inte gått ner ett gram. Vill tillägga att jag dessutom ätit bra och mycket mat med. Blev lite fundersamt resultat. Ingen skillnad på totala vikten enligt maskinen men däremot har jag tappat 1.6 kg i fettmassa (inte mkt iofs) men samtidigt har jag lagt på mig 0.9 kg i muskelmassa vilket tydligen är rätt speciellt.

Först och främst att jag lyckats bygga samtidigt som jag bränt fett och dels att det tydligen var mycket ökning av muskelmassan. En av gymmarna sa att det var MYCKET svårt att gå upp så mkt i muskler på två månader. Så nu är jag lite förvirrad.. vad jag med säkerhet vet är att jag inte gått ner något i kilo. Och att jag ändå blivit "lite" slankare kring midjan, (syns på jeansen). Sen får jag kanske ta det andra med en nypa salt??

En som inte heller har koll på sin kropp och storlek är min lilla katt Selma. Hon ska alltid trycka sig ner i lådor, även försmå lådor. Idag råkade jag tömma min lilla handväska på grejor så den stod tom ett ögonblick, och vips så hade Selma satt sig i den och försökte kränga sig ner i den. Snacka om att inte uppfatta hur stor man är!!!  Så bra gick det INTE  för henne då du omöjligt kan få in en elefant i en fiat...



Hett värre!

Ojdå...höll på att elda upp min dator..men som ni märker så funkar den inu! Tur är väl det för vad skulle jag göra utan den?? Den är mitt liv ju! Myste hemma i soffan med värmeljus och hela myskittet och datorn såklart. Men när batteriet började bli tomt fick jag hämta strömsladden. Den var inte så lång som jag hoppats och fick skjuta bak datorn på soffbordet en bit för att sladden skulle nå. Glömde  då att flytta ljuset samtidigt..

Så nu är min fina dator ärrad i ena kanten...plasten smälte lite och känns lite tunnare där och e lite skrynklig..ungefär som fingarana när man legat i badakaret för länge. Och det tycker jag är äckligt! Men jag älskar min dator hur den än ser ut och den är fortfarande den vackraste som finns!  ;)


En AWARD!

Jag vill utnämna en Caipirinha award till min goa vän Linda! Av alla Caipirinha´s jag har smakat så gör hon de goaste! Har provat ute gjorda av riktiga bartenders men blivit grymt besviken var gång.. En av drinkarna gick inte ens att dricka utan att klökas... Så Linda! Stort grattis och kom hit och blanda drinkar med dig!!



Snowboarddebut!

Igår var det alltså Vallåsens skidanläggning som gällde! Vädret var strålande med sol och kall klar luft! Vi kom dit ganska tidigt, vid 8, och backarna öppnade inte förrän vid 9 så det var folktomt och gott om tid att hämta ut utrustning!  Sen var det åkadags...och det gick inte så bra till att börja med. Marcus skulle vara min snowboardlärare men det han sa att jag skulle göra funkade inte riktigt och allt gick åt helsike..

Jag ramlade och slog mig, och ramlade och slog mig och ramlade och slog mig, så han gav upp och stack iväg för att själv åka. Jag fortsatte så i två timmar och var utmattad till bristningsgränsen när Robin kom och visade mig hur jag skulle börja. Han och jag var nog mer kompatibla för det han sa gick in och fungerade så att jag faktiskt  kunde börja ÅKA lite! Eller ploga rättaresagt, glida  nedåt och bromsa, och svänga lite mer kontrollerat. Och till sist gick det fortare och fortare men fortfarande med en hel del missöden! Ni kan se Kims Filmklipp som hon var mycket nöjd med!!


Och som kroppen fick stryk! Jag har aldrig varit så mörbultad och blåslagen förr! Det började allra först i barnbacken där jag skulle ta liften upp 20 meter. Det var en enmanslift bestående av ett snöre med en liten sittplatta man tog mellan benen och åkte uppför backen med. Tydligen skulle man inte sitta på den utan stå själv och dras upp. Men ingen sa nåt så jag satte mig och den gick i marken vilket resulterade i att jag låg ner på rygg, upp och ner fast i liften och i snowboarden och blev släpad upp hela vägen och slog emot än det ena och än det andra på vägen.. Puh! Bra start!


Men SÅÅÅ kul det var när jag väl började komma igång! Det roligaste på länge!! Hade min kropp pallat hade jag lätt kunnat åka dit idag med. Har fått blodad tand och måste fortsätta med detta utan tvekan!! Här kommer lite bilder från dagens utflykt. Fler bilder finns på FB!






















SOL!!

Idag har det varit världens mysigaste vinterväder!! Var hemma vid tre och tog på mig varma kläder och satt på balkongen med min dator och mina två små monster en timme. Sååå härligt!! Längtar till våren! Men sen var jag tvungen att sova en timme innan träningen vilket nog är anledningen till att jag sitter vaken såhär 4 timmar innan jag ska upp igen och åka snowboard på Vallåsen.. har haft en givande kväll!

Först träning till åtta sedan åkte jag ut till Junior i Snarringe och tittade på hans fru Rebeccas urcoola tauering. MÅSTE ha en sådan!!! Sedan blev det A9! Fullt med folk och liveband - hur trevligt som helst. Men nu är det i alla fall dags att gå och nanna!! Ny dag imorgon!






Det är en katt!! Även om det inte syns...

Same same..

Just nu går mitt liv på en enda rutin känns det som. Tråkigt på ett sätt men skönt ändå. Jobba, hem och äta, träna, hem och äta, surfa internet en timme sen däcka fullständigt och sova som en stock tills klockan ringer igen och en ny dag börjar! Ska bli skönt med lite vår och sommar så känns allt lite lättare förhoppningsvis.. Då blir det väl träning senare på kvällen så att man kan utnyttja ljuset och sommarvärmen efter jobb. Brukar inte träna förrän vid halv åtta-åtta på sommarhalvåret och mitt under sommaren inte alls faktiskt.. Får se hur det blir detta året. Just nu kan jag inte tänka mig att inte träna alls.. :(

Igår blev det bröst 1 timme och 1 timme cardio. Idag är det ju massor med cardio och lite mage på schemat tror jag. Och igår blev det helt fel med maten pga slarv rån min sida. Förberedelse är A och O annars blir det som det blir.. Käkade kyckling och sallad till lunch, sen var tanken att jag skulle ta en prottedrink innan träningen men hade bara pulvert hemma.. Så jag tänkte att jag tar en på gymmet ist men när jag kom dit glömde jag bort det och satte igång med träningen ist. Var inte hungrig efteråt heller så jag glömde köpa mjölk på vägen hem med så det fick bli en banan och lite nötter till kvällsmat. Hade inget annat hemma. Jo hade jag velat hade jag säkert kunna hittat nåt alternativ men är man inte hungrig så tryter fantasin ordentligt. Ska skärpa mig och hålla kosten idag har jag bestämt!!

Imorgon skulle jag kört cardio och biceps, triceps men det blir vilodag för vi ska åka skidor hela dagen på Vallåsen. Ska bli skitskoj!! Fast jag funderar på att ta snowboard istället.. Så får jag ta biceps, triceps på söndag istället. Lagom söndagsaktivitet.

Min pyjamas var nog sämst på jobb när vi hade pyjamasdag för ungarna.. alla hade så roliga. Men som sagt så är det här med pyjamas inget för mig. Men till mitt Kittylinne fick man ett par svart hotpants! Och de tänker jag använda när vi ska åka till Egypten i alla fall!! Araberna behöver se lite ben tror jag!


Så här ostylad & snygg var jag klockan 06.00 på jobbet haha!

Före, efter och aktuellt!

Nu har jag rotat igenom alla 100-tals mappar med gamla foton och hittat gamla hemska och gamla inte så hemska. Tänkte visa dem i tre etapper, först ut är foton som jag tycker är hemskt pinsamma men jag sa ju att jag skulle bjuda på ett skratt!


Här är TJOCK-fotona från 2003-2005 när jag inte tränade och åt godis och chips, pommes och bea-sås hela veckan..USCH 

         
                                                             



                     Sedan kommer SMAL-fotona från 2006-2007 
 
              
                                              



Sist ut är MELLAN-fotona från 2008 fram till nu - en mellanvariant av mina båda extremstorlekar! Sund men mjuk och go haha! Kanske lite FÖR mjuk och go men tränad iaf!! Lagom är väl bäst antar jag.

         


Rätt kul att se va?

Skööönt i kroppen!!

Nu är jag färdigtränad, färdigsolad, färdigduschad och färdigäten och kan surfa fram tills jag stupar. Vilket kommer ske snart, känner jag. Idag blev det 30 min på cykel, 30 min crosstrainern och 30 min på bandet. Ett bra fettförbränningspass om jag själv får säga det. Avslutades med min favorit: Kycklingsallad såklart!! 

Tyvärr klyddar BLOGG.SE så jag kan inte ladda upp bilderna som jag lovade ikväll. Det tar 10 min per bild och avbryts hela tiden... Lite irriterande då inlägget är färdigskrivet och bilderna är förberedda . Men jag får prova imorgon eftermiddag istället! Då har de nog löst sina problem.. nu går jag och lägger mig istället! Börjar i gryningen imorgon. Fördelen är att vi har pyjamasdag på jobb så jag ska gå omkring i en skön och bekväm pyjamasutstyrsel hela dagen! Hihi!!

Kom på att jag inte hade nån pyjamas värd namnet så jag köpte en idag på HM - en urtöntig Musse Pigg pyjamas.. Men men den var billig iaf. Vill inte lägga för mycket penagar på något jag inte ska använda mer ju.. Men när jag kom hem och provade den fick jag en shock.. SÅÅÅ hemsk, och med PUFFÄRMAR!!! Såg så illa ut att jag körde ner och bytade den direkt. Köpte ett vitt/svart linne med Hello Kitty motiv istället. Det slår nog hårt på dagis!!



En otränad tisdag

Ojdå! Tisdagens inlägg blev aldrig publicerat igår så jag provar igen. Onsdagens kommer ikväll! Här är det:

Idag har jag inte tränat :(
Det känns så skumt...som om jag har glömt nåt.. är lite rastlös och känner mig småstressad fast det inte finns nåt att vara stressig över just nu.. Skumt. Men det är en välbehövlig vila för kroppen så det är bara att gilla läget. Men det var tur jag hade förhinder ikväll (föräldramöte på jobb) annars hade jag nog smugit iväg till gymmet i alla fall och smygtränat lite grann! Men utan att berätta något för mig själv ;)

Ojdå... inser nu att jag är lite beroende tydligen.. Men det är ett nyttigt beroende åtminstone..
Hittade lite gamla bilder och kom ihåg varför jag började träna över huvud taget en gång för länge sedan.. laddar upp dem imorgon så ni kan få er ett gott skratt!!



Måndagshatare...

Jag hatar måndagar. Verkligen.. Enda fördelen med måndagar är att det snart är fredag igen!

Har iaf fått träna idag! Körde några ryggövningar både nere och uppe idag, sedan en timme cardio. Avslutade hemma i soffan med lax, advokado och morötter - supergott!!



Vilodag - pyttsan!

Hmmm.. satt och tänkte igenom min träningsvecka och undrade varför jag är så trött i benen.. Kom på att jag faktiskt missat en vilodag denna vecka.. Innan vilade jag minst både fredagar och lördagar men nu har jag nya träningsrutiner och en hel del fettförbränning på listan så det blev lite tokigt denna vecka tydligen.

På något sätt är det en drog att gå till gymmet. Tränar man över en viss mängd i veckan så är det precis som kroppen vänjer sig vid det och man MÅSTE ha sin dagliga dos träning. Är nog inne i en sådan period nu. Känner mig rastlös och som om jag ska börja klättra på väggarna om jag inte får träna. Men samtidigt behöver jag vilodagarna.. måste erkänna att det känns i kroppen att jag inte fått nån denna vecka. Ska ha föräldramöte på jobb tisdagkväll fram till 19,00. Kanske en bra dag att skippa träningen på?

Har köpt nya fräcka träningsbyxor som jag invigt denna vecka - de är jättesköna! De höll på att bli en dyr historia pga ett missförstånd på gymmet men det löste sig och jag kunde nöjt gå därifrån med mina nya fina City Camobyxor från Better Bodies!




Man ska ha GUNG!

Älskar min stång! Jag blir så sugen på att hänga i den var gång jag går förbi. Men jag har inte skaffat handskar än så mina händer har fullt av valkar nu som gör lite ont. Kvinnligt värre... Men nu vet jag varför jag inte fixade mer en enda (heter det chins eller pull-ups??). Jag hade inget GUNG! Man ska tydligen ha ett visst gung på uppåtvägen igen för att lyckas.

Jag bara hängde mig rakt upp och ner (typ 60 kg död massa) och försökte sedan dra mig upp..funkade inte så bra.. Så tydligen krävs det lite teknik och jag börjar få kläm på det nu, börjar närma mig tre stycken iaf!  Så nu ska jag bara öva lite och bli starkare så jag kan göra 10 stycken utan att dö! Och när det målet är nått så bör jag kunna göra dem på Oasen istället utan att skämmas och sälja stången på blocket eller nåt!



Full rulle blir trött

Idag vaknade jag av att min lilla kise Topsen smugit in tassarna under min kudde och dragit fram en öronpropp som har har där om i fall att Björn skulle låta som en timmerstock en natt och jag inte orkar gå upp. Hon lekte livligt med den på golvet och jag fick tvinga upp ögonen och jaga fatt i den jäkla proppen. När jag väl lagt mig och somnat om börjar hon igen.. tydligen hade hon lyckats stjäla båda två.. Tredje gången gillt hade hon mitt gummiband (jag har allt under huvudkudden) och då fick jag kasta ut henne och stänga dörren. Hann bara lägga mig och börja somna om, måttligt irriterad, när klockan ringde.. Dags att gå upp. Suck...

Skulle träffa min gamla klasskompis Louise på en fika i stan då hon var hemma i Trelleborg över helgen. Vi käkade på Espressohouse på valen och snackade jobb och resor mm i två timmar! Det var jättetrevligt! Jag tog en grov bulle med chevréost och fikonmarmelad. Den var himla god faktiskt! Brukar ta den med kyckling men det har jag ätit hela veckan och ibland får man prova något nytt!



Efter fikan tog jag på mig träningskläderna och stack till oasen en runda. Hade skitont i fötterna sedan mitt fall från trappan på Oasen. Kände ingenting igår och gick en timme på bandet i hög hastighet och sedan när musklerna kallnat så kändes det ordentligt. Aj! Typiskt mig att tro allt är bra och köra på som vanligt. Så idag blev en timme på cykeln istället och sedan 3 övningar Triceps, och däremellan lite skitsnack med Tobbe och Helena! Lagom myspass!

Sedan var det dags att klippa ner alla vattenskotten på äppleträdet i kolonin. Hann bara börja sedan skulle det givetvis börja regna.. Sekatören var dessutom slö och skev så det blev lite missmodigt om man säger så.. Pappa var ute och visade hur trädet skulle klippas. Man ska ju klippa av grenarna på alldeles rätt ställe! Annars blir det ju fel. Som förra året när jag klippte av allt man inte skulle klippa av med, vilket resulterade i att när alla grannarna gjorde äpplepaj på äpplepaj så satt jag där och väntade på att mitt träd åtminstione skulle generera ETT äpple. Men icke.. No apples for me!

Dyngsur åkte vi sedan till Willys och handlade lax som jag sedan stod och mekkade med när jag kom hem. Sen var jag utmattad och fick vila på sängen en stund.. Men inte ens det fick jag göra i lugn och ro. Mitt i allt började Björn vråla och ha sig. Han satt och spelade Resident Evil på datorn och tydligen var det lite läskigt.. HERREGUD.....Så nu är jag trött och grining och ska snart nanna kudden. Och klockan är bara strax över 22 en lördagskväll. Tradet...





 


 


"Studiebesök"?

Jag och min gymsjälsfrände Helena behöver lite variation i träningen så vi funderar på en Walkabout! Jag tänkte flörta till mig en frivecka på Colosseum mest för att byta miljö en vecka. Kan va kul att prova nåt nytt och träffa lite nya och "gamla" människor. En hel del från Oasen gick över dit när de öppnade. Någon som vill hänga på?



Gissa middagen!

Gissa vad det blev för mat efter träningen idag?? Helt rätt!! Kycklingsallad idag igen... Sorgligt..riktigt sorgligt, men imorgon ska jag anstränga mig och försöka laga nåt. Men först ska jag träna!

Idag blev det bara fettförbränning på gymmet. Bäst så för idag har jag slarvat med maten. Jobbade vid datorn så jag missade frukosten och till lunch blev det bara en proteindrink med halv banan och en näve havregryn. Mellanmålet bestod av två pannakakor och sedan en timme på gymmet på det. En kass dag med andra ord men det var riktigt gott med kycklingsallad efteråt trots att det blev 4-5 gången denna vecka. Jag har kommit fram till att jag utan tvekan är en periodare!





Och idag är det fredag!! Det betyder COCA COLA LIGHT!!! Jaaaa!!!

Aj..

I måndags åt jag kycklingsallad efter träningen, i tisdags blev det pastasallad med kyckling, igår blev det kycklingsallad efter träningen igen, och idag blev det också kycklingsallad efter träningen. Hmmm undrar vad det blir för något imorn? Kycklingsallad?? Jag kan konsten att variera mig!!

Idag blev det 5 axelövningar.. som vanligt försvann en hel timme med bara styrketräning fast jag bara skulle köra det i en halvtimme enligt mitt nya program. Måste skärpa mig! Men det var bara att bita ihop och ta en timme till på konditionsmaskinerna även om klockan blev mycket. Är dödstrött i benen av all kondition denna vecka. Hade behövt en dags vila. Kanske kan köra ett pass i morgon bara styrka! Jaaaa!!

Idag lyckades jag dessutom med det otroliga att ramla i trappan nedför Oasen... så jag förtjänade ju verkligen en kycklingsallad idag med, som plåster på såren. Det gör alltid ont som satan överrallt precis när man ramlat, så det var svårt att bedömma skadorna direkt. Blev först rädd att jag skulle brutit nåt i foten för jag landade snett på den, ganska tungt innan jag drösade omkull. Och jag är ingen liten lätt ballerina längre.. Men jag kan gå på den hur bra som helst så det var ingen fara - gör lite ont bara när jag böjer på den. Det är nog värre när man ramlar så och inte känner något alls.. DÅ kan man nog oroa sig!



Julafton!

Jag har en ny leksak här hemma!!! Kostade tydligen bara 200 spänn på intersport! jag som velat ha en sådan så länge. Är skitnöjd! Men nu måste jag skaffa handskar fast jag tycker det är himla töntigt..men det  går inte utan.. man glider och det gör skitont i händerna. Men tydligen är jag jävligt svag för jag orkar typ en enda... Och det sved lite faktiskt..  Eller så är det min häck som är för tung.  :(


Tisdagsträning

Idag tränade jag bröst. Men pga tidsbrist så blev det bara två övningar. Bänkpressen 30 kg och hantelpress 15 x 2 kg. Slutade sent på jobb så det fick bli så idag. Därefter tog den tråkiga fettförbränningen vid. 25 min på cykel och 35 min på bandet. Sååå trist... Tänkte att jag ska inte börja med mitt nya schema förrän nästa vecka men ändå byta ut lite styrka mot mer fettförbränning. Maten idag har funkat sådär bra. Lunchen var kass men annars har det varit bra intag idag!  Ändå kändes det segt med bröstövningarna...Men ibland är det väl bara så helt enkelt - segt. 
Idag har jag ätit följande:

Frukost: fullkornsmacka med leverpastej
Mellanmål: frukt
Lunch: fisk, mos, grönsaker, kall sås.
Mellanmål: halv fullkornsmacka med korv, a-fil med fruktmusli
Middag: Pastasallad med kyckling, salladsdressing, en bit bröd.
TRÄNING
Kvällsmat: 1 proteindrink på mjölk, med banan och havre, handfull nötter.
Till allt detta: Vatten!

Längtar dock efter min läsk nu! Är det inte fredag snart??? En kall riktigt god Cola Light som smakar så sött så sött!! Det vattnar sig i munnen när jag tittar på denna bild! Läskoholic??



Nytt träningsprogram

Nu har jag funderat till hur jag vill ha det i februari. Vill ha lite variation från januari och mer fettförbränning. Ska verkligen "cut down" på styrketräningen denna månaden. Tror att jag ska öka till ett pass till i veckan under denna månad. Vad blandat innebär under fettförbränning är att ena gången kan det vara cykel, andra bandet, tredje crosstrainern och ibland en mix av allt.

För att hinna på styrketräningen så ska jag köra tunga vikter och färre repetitioner även denna månad. Sen i Mars när jag ökar styrketräningen igen ska jag köra lite lägre vikter men fler rep.
Men jag tror att februaris träningspass kommer att se ut ungefär så här:

Måndag:
Styrketräning: 30 min axlar  
Fettförbränning: 60 min

Tisdag:
Styrketräning: 30 min rygg, 20 min ben
Fettförbränning: 60 min blandat

Onsdag
Fettförbränning: 70 min blandat

Torsdag
Styrketräning: 20 min bröst, 10 min mage
Fettförbränning: 60 min blandat

Fredag
Fettförbränning: 70 min blandat

Lördag
Styrketräning: 15 min biceps, 15 min triceps
Fettförbränning: 60 min blandat

Söndag
VILA

Vilket betyder att jag inte kommer att ha tid med nån annan än mig själv denna månaden.. Det blir jobb, sedan till oasen och middag därinnan om jag har tur.. sedan hem och duscha, äta, klar till ca halv nio, nio. Därefter blir det en stund vid datorn eller TV´n innan jag däckar fullständigt redan vid tio. Och jag är egentligen nattugla men jag anar att det blir så här iaf! Det är ju värt det om det blir resultat. Annars blir jag jävligt sur.



Helgslarv och styrketräning

Då var det dags att summera januaris träning och börja fundera ut februaris program. Januari gick hyffsat, kanske lite väl mycket helgslarv och så har jag gått helt upp i styrketräningen som vanligt och lämnat förlite utrymme till fettförbränningen vilket inte var tanken. Så nu till februari ska jag strikt försöka hålla minst 1 timmes fettförbränning per pass och den tid som är över får vara till styrketräning helt enkelt. Känns lite tråkigt för jag älskar att styrketräna!

Men jag har varit duktig med lightläsken och hållt mig till helgen och jag har börjat äta fullkornsbröd vilket jag höjer till skyarna! Superbra för både mage och blodsocker - känns verkligen skillnad! Hade en vecka med influensan där jag försökte hålla bra kostrutiner men inte lyckades så bra och slarvet under sjukvecka kändes av ett tag efter med. Så det är faktiskt jätteviktigt att sköta kosten. Och att ha födelsedag mitt i veckan blev också lite fel.. A9 en tisdag..skitgott men kass.

Jag har inte bestämt mig med februaris träningsprogram än mer än att öka fettförbränningen så det får jag återkomma med ikväll! Men jag tror att jag nog kommer att skippa bollpasset på onsdagar. Är inte så motiverad till det och då är det inte roligt heller och träning ska vara roligt annars skiter man i det till slut. Känns som att jag får mer ut av ett pass ute på gymmet dessutom så valet är ganska lätt egentligen... Men samtidigt är det ju bra med variation... Dilemma dilemma..




Tungt bagage..

Det blev en kanonrolig kväll igår med supergod mat! Nachogratäng tror jag att det heter! Det var en hel del nya ansikten men alla var jättetrevliga och det är roligt när man lär känna nya personer. Några av oss dröjde kvar lite väl länge i lägenheten (pga av hemliga orsaker) innan det var dags att gå och dansa så hälften av gänget tröttnade och gick, däribland Björn.

Så jag fick istället ha sällskap med lillebrorsan till en gammal arbetskamrat till mig. Lillebror Roos. Men han var stupfull och att få honom från sjukhuset ner till Kristall visade sig vara ett omöjligt jobb. Han raglade ut på vägen och var hemskt långsam för han hade tydligen en stukad fot som han visade mig mitt i allt. Så det slutade med att jag fick bära honom på ryggen. Jag ville ju inte dyka upp själv på Kristall ju.

Men han var rätt tung, 80 kg påstod han, så det gick himla sakta...Sen när jag inte orkade mer och han gled ner så gick det ännu saktare så han fick hoppa upp på ryggen igen och så höll vi på. När vi kom till Signum var jag trött på honom  och det visade sig att han inte hade några kontanter till inträdet och ville gå till uttagsautomat. Då gav jag upp och dumpade honom. Sedan gick jag fort mot Kristall för klockan var närmre två och man vill ha valuta för pengarna ju!

Men dagen idag har varit slö så nån träning blev det inte.. Sov till 12 och har sedan slappat bort hela dagen! Nu ikväll så knycklade jag och Björn ner oss i badkaret istället och låg och snackade skit! Myyysigt!




RSS 2.0