Katt prylar Björn

Hahaha! Så går det till i vår familj hihi!! Tidigt igårmorse så låg vi och sov gott i sängen såklart. Alla utom Selma som tydligen hade lite tråkigt och bestämde sig för att väcka Björn. Hon hoppade upp på hans bröst då han sov på rygg. Sen stod hon där och stirrade på honom. Björn var vaken men låtsades sova för att få vara i fred.. man undgår inte att vakna när en 4-5 kilos katt sätter sig på bröstet.. Då tar katten fram tassen och lappar till honom ordentligt på näsan hahaha! Så jäkla roligt!! Fast det är kanske bara vi som tycker det för vi älskar våra katter och tycker allt de gör är supergulligt.. Nördar? Japp!Bitchslapping Selma!

Första turen 2009!

Då var det premiärtur med hojen igår! Det började skitbra med att hojen inte startade så jag kom försent till jobb :( Men då mitt garage ligger vägg i vägg med Kennys bilservice fick jag flörtat till mig lite starthjälp. Men sedan gick jag nervös hela dagen på jobb och oroade mig för att den inte skulle starta när det var dags att åka hem. För vem har 12 v starthjälp liggandes.. Få. Men den brummade  igång på första försöket och jag åkte lycklig iväg!

Mitt aber var en påse pyttipanna som jag fick surra fast vid styret  och lägga över hastighetsmätaren så jag inte såg hur fort jag körde!! Men hastigheten brukar inte vara av så stor betydelse ändå när man kör hoj haha! Det kändes iaf SKITBRA fast det var första turen sedan förra sommaren och man är lite ringrostig. Har känt mig lite spänd sedan jag körde och vurpade förrförra sommaren men igår kändes det bara rätt!
Förra sommaren!


Den har kommit!!

Min nya telefon!! Det blev samma som innan - Sony Ericsson Z320i. Men med ett helt nytt skal i ny färg så blev det en helt ny telefon. Den blev jättefräck och jag måste plocka  fram den hela tiden för att titta på den och visa Björn.  Han blev t.o.m lite avundsjuk och ville med  ha en sådan med det nya skalet på!
Mitt skal köptes på skalshop.se

Störd nattsömn..

Nu ska jag strax nanna kudden. Har gäspat hela dagen för jag sov så uruselt i natt. Drömde först att jag hade fått maginflunsa när jag var på jobb. hade så  oont i magen och mådde illa och var tvungen att rusa till toaletten. Samtidigt var där en annan pojke som också hade fått influnsan och gjort på sig fullständigt och behövde hjälp men jag kunde inte hjälpa honom för jag hade så ONT i magen men inget hände när jag gick på toa. Hörde hur pojken grät och försökte gå ut till honom men fick vända i dörren igen och in på dass. Så maktlöst och stressigt..

Då vaknar jag klockan 3 på natten och inser att jag faktiskt har magsmärtor och så himla ont  så jag får gå upp och rota fram en värktablett efter att ha suttit på toa en kvart utan nån action. Men sedan lugnade det sig och jag slapp knapra piller. Anser att man inte ska käka sådant i onödan och undviker dem helst helt och hållet. Men jag antar att min magsmärta var upphov till min första dröm.

Nästa dröm har jag ingen förklaring till. Men jag fortsatte drömma aktivt iaf. Jag hade fått barn och det väldigt snabbt då jag inte kom ihåg nån graviditet eller förlossning, men hur som helst så hadfejag en liten dotter. En miniminibebis. Var ute och gick och träffade min far och fick berätta att jag fått en dotter. Han blev inte alls glad att jag inte berättat något tidigare - såklart. Men sedan plötsligt var jag ensam och det började komma tsunamivågor (what??) och jag åkte rutchkana på vattnet längs vägarna. En polis fångade upp mig precis innan nästa våg och skulle ta min  dotter och springa ifrån tsunamin - idiot. Slet tillbaka min dotter och sökte skydd framför en vägg/plank så att tsunamin skulle åka "över" mig istället och jag satt torr därunder. Sure.. 

Sen ringde klockan och jag var långt ifrån utvilad..PUH!
Och så inser jag att jag måste vara brutalt störd i mitt huvud, haha!

Tomatdöd!

Ja förra veckan var jag lite småhängig och var så trött så det blev inte så mycket skrivet i bloggen. Vet inte om det är nån vårtrötthet med lite allergi i bilden. Brukar ha en vecka varje år när ögon, näsa och hals ska anpassa sig till vårluften. Hoppas det var det förra veckan. Då slapp jag kli i ögonen och var mest täppt och svullen i halsen. Eller så var det en virusinfektion som vanligt. I mitt jobb är man sällan helt frisk tyvärr,. Börjar tröttna på det nu. Jag tycker ändå jag tränar hyffsat hårt och har man då en infektion i kroppen så känns det av direkt och man orkar inget. TRAAADIGT...

Under helgen var det superhärligt väder och vi var som vanligt i kolonin och gjorde riktigt fint. Knutarna kom på förrådet, gräset klipptes och jag fick mitt fönster i stugan och har nu ett eget litet drivhus! Där bor nu mina tomatplantor som höll på att gå en förtidig död till mötes. Fick en massa plantor som stod på farmors inglasade balkong och sköttes av henne tills hon åkte till Tyskland. Men jag blev vilse med datumet och kom fram till att hon åkt nästan en vecka tidigare. Hmmm..vem har då vattnat tomaterna under tiden?? Nä just det. De stackars plantorna såg helt förstörda ut men jag tror jag kan rädda dem! Det återstår att se!!
Money maker är min tomatfavorit. Jättegoda tomater!!

Soneby Citysport

Då kan det behövas lite gott skratt mellan alla tråkigheter tycker jag.. Det behöver jag för det är synd om mig. Ingen mobil har jag. Folk ringer och skäller och påstår att jag luras med TVapparater och dessutom är jag lite förkyld. Stopp i näsan, lite svullen i halsen och supertrött.

Det enda roliga nu är att vara i kolonin och se allt som växer och plantera lite här och lite där och flytta lite hit och lite dit. Supermysigt och gött med frisk luft! Har ett massivt tvättberg att bita i ikväll men sen ska jag gå ut till kolonin och mysa tills det blir mörkt. Så får ni roa er med Soneby Citysport så länge!


UTKASTAD

 

Poliser med pondus - JA!

Superarg blocketkille

Jag är lite upprörd faktiskt. Vi sålde vår TV för 5 veckor sedan till en man som skulle ha den som extraTV till ungarna att spela nintendo på. Igår ringde mannen  och påstod att ljudet försvinner på Barnkanalen och på Eurosport och ville ha en viss summa pengar tillbaka för TV´n eller häva köpet helt. Han sa att han märkt det med en gång som de kom hem och att de ville vänta och se så det inte var deras mottagning som var lite knasig. Han var himla otrevlig mot Björn i telefon och påstod att vi lurats och att vi visste om felet på TV´n och att han skulle vända sig till konsumentombudsmannen med detta om vi inte gav pengar tillbaka.

Naturligtvis var det inget fel på TV´n när vi sålde den och den stod 5 dagar avställd innan han kom och köpte den. Vi satte den till uttaget och lät honom testa TV´n innan han bestämde sig. Varför skulle vi skitta ner oss för 900 spänn? Det frågade jag honom när han sedan ringde och jagade mig. Dessutom så var det inget fel på TV´n vad vi vet när han köpte den. Först kände jag mig jättehemsk och funderade på om han skulle ha pengarna tillbaka om den nu var trasig. Men hur kan jag veta att det inte är han som lurar mig? Vilket jag också sa till honom. Gud vet vad hans ungar och han har gjort med TV´n under de här 5 veckorna som gått!

Hade han ringt första veckan efter köpet, dvs direkt i samband med köpet så hade det varit en annan sak. Han kunde bara sagt typ att det verkar vara nåt skumt med ljudet men att de vill vänta ett tag och se om det kan vara mottagningen. Men att vänta 5 veckor med att ringa är fel och det kan ha hänt mycket under den tiden vilket gjorde att jag bestämde mig för att INTE ge några pengar alls tillbaka eller häva köpet. Särskilt när jag vet att TV´n fungerade 5 dagar innan han köpte den.

Samma man berättade vid försäljningstillfället att han hade köpt en TV på Maxi för nåt år sedan och tappat den på uppfarten och sedan åkt till Maxi för att försöka få en ny på garantin. Jag menar vad är det för nåt? Det talar dessutom om hur väl hand om grejor han har. Mannen hade igårkväll när jag talade med honom redan kontaktat KO som sagt att det är ord mot ord och vill han gå vidare med detta fick han stämma oss. Men det tänkte han inte göra. Men han ville poängtera för oss att vi gjort fel som sålde honom en trasig TV och att han alltid skulle förknippa våra namn med bedrägeri, och in i det sista var han övertygad om att vi visste att TV´n var trasig när han köpte den.

Vad ska man göra i ett sådant här fall? För tänk om han inte luras utan TV´n verkligen är kass med ljudet på två kanaler sedan han köpte den. Då har vi en hel familj som faktiskt sitter och ser oss som bedragare och lureendrejare. Det är inte kul alls. Men varför skulle vi luras - jag menar Björn är snart polis och jag är lärare.. det är inte så att vi är kriminella  knarkare eller nåt, som desperat behöver smutsiga pengar. Och när vi anväde den sista gången var där inget fel på den. Iofs tittar jag inte på barnkanalen så jag kan inte uttala mig om det. Men när man köper begagnat får man väl räkna med att det kan gå sönder eller? Usch så svårt... Dilemma, dilemma.. Men han får inga pengar tillbaka iaf. Är det fel??Jaha.. måndag igen...Snart helg med andra ord

Idag har jag mest jobbat.. Cyklade till jobb imorse och fick starta vid 7.15 för att hinna i tid. Utanför jobb stod en förälder som givetvis skulle snacka lite och det är det sista man vill innan man börjat sitt pass och står där svettig andfådd och helt röd i huvudet efter 8 km´s cykling i raskt tempo. Under frukosten fick jag iaf för mig att vi skulle baka med barnen (man blir tydligen rätt hungrig av morgonmotion!) så det blev chokladmuffins för pojkarna och solgula muffins med päronsmak för flickorna. Tänk vilka experiment man kan hitta på med karamellfärg och päronssens! Men vilket genusbrott jag gjorde med min könsindelning va?

De illgula päronmuffinsarna blev iaf jättegoda - syndade brutalt och tog 2 stycken haha.. Alla vet vid det här laget att jag ÄÄÄLSKAR päronkaka ju! Sedan hade vi personalkonference på kvällen så jag är nyss hemkommen efter en härlig cykletur i skymningen! Gabbe erbjöd sig att kasta in cykeln i skuffen och köra mig hem men jag valde cykelturen vilket jag är glad för. Hur gött cykelväder som helst! Hade dessutom sällskap fram till Willys av Helene som behövde lite motion och en kvällstidning. Men tidningarna var tydligen slut så hon fick nöja sig med motionen!
Johodå!! 2 stycken!!!

Lurade..

Handlade färg på Optimera igår - det dyraste av de dyraste ställena. Fick höra att 5 liter fasadfärg skulle räcka till hela förrådet med två påstrykningar. Verkade lite, men hyffsat billigt för att vara Optimera så varför inte! Klappat och klart och vi satte igång att måla. Naturligtvis räckte inte färgen alls så vi måste köpa mer. Färgen räckte till framsidan, gavlarna och halva baksidan - första påstrykningen.
 
Och såklart har Optimera stängt på söndagar och nu måste vi ju ha just den färgen eftersom vi börjat måla och allt. Vi som skulle måla andra gången idag så den sedan var färdig. Istället fick vi sätta upp taket och pilla med lite annat. Fick utrotat några nya maskrosor och planterat min syrénbuske i alla fall.

Men fyy vad det var tungt att måla igår! Det tog nästan 4 timmar och armen och axeln kändes som en bortdomnad skumgummibjörn efteråt. Så på ett sätt är det skönt att vi inte kunde måla idag för då hade nog armen gått av. Men de säger att andra påstrykningen är mycket lättare för träet suger inte så mycket då. Det återstår att se. Jag vill iaf bli klar så fort som möjligt och avsluta arbetet så vi kan göra lite annat sen. Men fint blir det - en riktig Falu kopparröd färg!

 

Falukorvsröd, som någon sa en gång - Hahaha!

Inga sms...

Saknar min telefon... måste nog ringa runt till folk och meddela att jag inte har nån mobil längre. Kan tänka mig att jag annars har en del sms och missade samtal att ta itu med när jag väl köpt en ny. Men det kan ta ett litet tag för jag är kräsen. GANSKA så kräsen nästan till det omöjliga. Det måste vara en med lucka och det MÅSTE vara en sonyericsson. Sen ska den vara billig och med enkla funktioner på. Inget miniufo eller minilaptop i telefonformat. Det ska vara en telefon att ringa till/från och få sms på kort och gott. OCH den ska vara stilren. Inget spacigt och överdesignat. Givetvis vill jag ändå kunna ha lite kuliga ringsignaler och kanske ta en halvkass bild eller två med den. 

Och nu ska jag bara hitta en sådan. Var litet inne på en Z550i men den kostar 2000:- ny och det är inte aktuellt. Det ska vara en jag inte behöver vara alltför rädd om och som går att tappa i marken lite..och som är så billig att det inte är nån katastrof om jag råkar tappa den i ett glas med vatten eller så. Men det händer ju aldrig iofs! ;)  Hittade en Z550i på blocket för 550.- i Lund men är lite skeptisk till begagnade telefoner. Ska först lämna in min och se vad de säger hihi!Klumpig som bara få..

Och när allt verkar gå bra så går det givetvis åt helvetet igen. Var så nöjd och lättad igårkväll över att vara färdigbokförd och färdigdeklarerad och tänkte sätta mig framför TV´n en liten stund och koppla av. Trots att klockan var över tolv. Höll min lilla mobil i ena handen med några av fingrarna och greppade samtidigt ett glas med vatten ovanifrån (jättekorkat, jag vet..) med samma hand - övriga fingrar. Vad jag hade i den andra kommer jag inte ihåg.. men det var säkert inget viktigt. Allt gick bra tills jag skulle ställa ner glaset, då den lilla stöten gjorde så att min  söta lilla röda mobil gled rakt ner i glaset. Jaha.. Så var det med den..

Det var en skitkass telefon och en av Sony Ericssons sämre och billigare modeller och jag har tappat den i marken hur många gånger som helst. Men den var så liten och så fin och tydligen riktigt tålig.. Så vad gjorde det att den hängde sig ibland och visade helt fel klocktid, och att den la om alla nummerna i telefonboken och att den plötsligt ringde upp sig själv och satte igång vibratorn på non stop. Jag gillade den ändå och funderar skarpt på att köpa en likadan. För tydligen bör jag inte ha några dyra telefoner.. Och om jag hinner ersätta den innan Björn kommer hem från Stockholm ikväll så behöver han inget veta!!  :)

Men ibland blir allt rätt!

Så jäkla nöjd!! Då var bokföringen för 2008 klar och allt stämde perfekt på öret och det gick snabbt och smidigt! När jag ändå höll på så kunde jag lika gärna skriva deklerationenn med. det är en massa andra blanketter - NE och momsbilagor pga av företaget. Trots att min omsättning gått ner drastiskt pga att jag inte giter hålla på med företaget för 5 öre så är det ändå en massa som ska fyllas i. Men nu är jag klar!!! Och i god tid tills 4 maj för en gångs skull. Jag är ju aldrig i tid - jag är mer en sådan där mitt i prick tjej ju (lite, lite sen om jag verkligen ska vara ärlig..). Så jag är NÖJD!

Imorgonkväll kommer dessutom Björn hem från Stockholm och vi ska bara ta det lungt och mysa för sen ska vi vara i kolonin hela helgen och fortsätta med förrådet. Hoppas det blir klart så jag kan flytta dit alla förrådssaker och städa ur stugan. Så fort stugan är tömd ska vi sätta plexiglas i söderväggen på den och skapa ett alternativt växthus till mig där - jippi! Kan knappt vänta! Där ska jag ha alla mina tomater och gurkor och det kommer att bli sååå mysigt där! Ska först skura plasttaket så att ljuset kommer in. Just nu är det alger och smuts från hela vinteersäsongen på, så det är rätt mörkt. Tror inte några plantor trivs då.. Hoppas på en solig och blåsfri helg!!
Som vanligt blir allt fel..

Hmmm..visst vart det sol idag men hur kan man njuta när det blåser kuling ute?? Såg till att fixa håret istället med lite nya slingor. Svindyrt blev det, men snyggt :). Tog en runda till kolonin och kollade bygget men det stod stabilt kvar. Funderade också på var jag ska plantera min fina syrénbuske som jag fick av farmor före påsk. Hade äntligen bestämt ett ställe när jag tittade lite närmre på lappen och såg till min fasa att jag fått tag på en JÄTTE-Syrén som kan bli mellan 5-7 meter hög. Hur bred den då kan bli vågar jag inte ens tänka på!! Jag som tänkte mig en söt syrénbuske på 1.5m x 1.5 typ..

Men jag får hoppas den tar tid på sig att växa, typ 10-20 år och att jag är long gone från kolonin när den börjar visa jättetendenser. För jag ska HA just denna syrén. Den var dessutom dyr och en förädlad sort (dvs jättevacker!) och jag tror knappast att jag kan byta den. Men frågan är var jag ska placera den? Vill ju ha den som insynsskydd och det har jag verkligen lyckats med om den kan bli så stor. Så pass att vi inte kan se resten av kolonin om det vill sig illa och den får växa fritt haha!

Tror jag får rådfråga Björn när han kommer hem. Men jag ska nog inte berätta hur stor den kan bli för då kastar han väl ut den med buller och bång. Han förstår inte det här med syréner, så jag tror att jag får försköna det lite. Och dessutom så kan en syrén knappast bli enorm om man klipper till den ordentligt varje år, så det är nog inte så farligt... Väl?Min lilla Humleplanta som jag planterade i tisdags - väntar med spänning på resultatet!

Tröttis

Blä...orkar inte skriva nåt särskilt idag. Inget skoj har hänt. och nu e jag trött för jag har tränat hårt idag. Ska snart snarka för jag börjar i ottan imorn. Men det gör inget för då e jag ledig på eftermiddagen och det ska ju bli SOOOOOL! Ska ut i kolonin då och gräva ner min fina syrénbuske vi fick av Farmor i påskpresent! Ska njuta av varenda sekund i kolonin på eftermiddagen! Sen är det bokföring som gäller för hela slanten..suck... Det  var lättare när man bara skrev under deklerationen och skickade in den.


Skegrie T&R

Då vart man cykelflitig idag med! Tur & retur till Skegrie i underbart försommarväder! Men som vanligt var det motvind på väg hem så jag fick ta i som en gnu. Och för att göra det hela en aning svårare så ringde det i mobilen och jag var tvungen att svara. Och cykla med en enda hand i motvind är inte det lättaste. Micke som var i luren fick dessutom stå ut med en jäkla massa flås då jag var ute på sträckan med mest vind. Men jaja.. det var asjobbigt så då får man lov att flämta och flåsa! Han förstår säkert. Eller så tyckte han det lät trevligt för han pratade en bra stund med mig!

Hatar motvind men samtidigt är det bra bonusträning. Och bättre det än att det är motvind till jobb så kan man ta i så svetten lackar på väg hem och sedan fortsätta på gymmet! Körde både rygg och bröst idag lite mer intensivt. Kul att förhoppningsvis känna skillnaden sen! La på lite mer tyngd också så jag lär ha en ordentlig träningsvärk imorgon och på torsdag framförallt. Alltid värst två dagar efter ju! Men det är häääärligt när det känns!
MorgonTRÖTT!

Är det vid något tillfälle som jag är tröttast så är det på morgonen. Det borde vara tvärtom - man borde vara utvilad på morgonen. Men jag har ALDRIG vaknat pigg! Jag är så trött så trött och kan fortsätta sova hela dagen om jag inte ställer klockan och tvingar mig upp. Stackars Björn som är morgonpigg gör många tappra försök, men oftast utan resultat.

Kisarna tycker dock det är jättemysigt och kryper upp intill en sedan Björn släppt in dem i ett försök att få dem att väcka mig. I morse hade jag ingen brådska upp då vi inte skulle jobba på förrådet. Tydligen så passade Björn på att ta lite bilder på en sovandes Denise och våra underbara kisar. Tur jag har täcket över mig haha!Det är gott om plats i sängen med katter överallt!! NOT!Vi kan mysa vi!

Helgnöje dag 3!

Min tidsplan sprack ordentligt.. förrådet blev inte klart igår. Inte ens idag. Fast idag har vi haft så mycket annat att göra så det blev bara en kort runda på eftermiddagen. Vad som är kvar att göra är att måla vindskivorna med täckfärg innan vi fäster plasttaket. Så innan vi åkte från förrådet så fick vi täcka det med en presenning, för imorgon åker Björn till Stockholm och är borta hela veckan. Det var mest jobb till Björn på förrådet idag.. lite småpill, så jag passade på att rensa lite ogräs istället. Hittade runt 40 st väl kamoflerade maskrosor i  mitt gräs!! De får inte vara där, punkt slut!Farsan inspekterar det pampiga bygget (innan vindskivorna monterades)En söt blomma från Peter & Helene som kom förbi med fika igår!

Helgnöje dag 2!

I morse fortsatte vi byggandet. Redan klockan 08.00 stod jag och Björn med hammaren i handen. Det visade sig att jag är en jäkel på att spika! Och kul var det!! Men mitt i allt fick vi avbryta för att åka till Kocks och Jem & fix vid 10-tiden för att komplettera med lite bräder och köpa plasttaket. Det tog hela 2 (!) timmar.. sedan var det dags att spika igen - wheeeey!!

Panelen åkte upp i ett huj och sedan kom Ference och hjälpte till att fästa dörrkarmen. Därefter började jag och Björn på taket men vi städade upp runt åtta för det blåste jättekallt och jag kände inte mina ballar längre. Det är läge att sluta då tror jag.. Nu sitter vi i soffan med lite hämtemat (inte otippat en kycklingsallad från Casa Blanca för Denise), och röda om nosen båda två! Vilken effektiv lördag!


Klockan 08.00

Klockan 15.30

Helgnöje dag 1!

Nu är bygget i full gång. Började bygga först vid halvtvå-tiden men vi hann långt. Björns far hjälpte till att resa reglarna sedan fortsatte jag och Björn tills det började mörkna. Så idag blev stommen klar och jag och Björn har sågat all panel tills imorgon så det är bara att börja spika som attans klockan 08.00! Imorgon blir en heldag i kolonin och förrådet räknas stå klart innan solen försvinner ner. Omålat då alltså!                                          Klockan 13.30


Klockan 16.30

Nu e det påskledigt!!

Vilken skön dag jag har haft! Cyklade till jobb i ottan - runt 05.40. Det var liiite motvind och jag var trött i benen sedan kvällen innan då jag var osmart och cyklade ett grymmepass på oasen. Men banden var upptagna.. så ibland får man inte välja. Men det kändes idag att det hade behövts en vilodag. Tog halv semesterdag och slutade redan lite efter 10 och med solen skinande cyklade jag lättsamt in till stan igen. Tog en vända inom Oasen och tog en tur på bandet med.

På eftermiddagen handlade jag lite påskpresenter till mamma och Nova och Anton. Ska dit (till mamma) på påskbrunch imorgon. När jag kom hem efter min shoppingtur så stod solen i perfekt läge för lite balkongsolning. Topsen gjorde mig sällskap och åmade sig i knäet i värmen. Det var sååå mysigt! Ledig OCH sol!

När Björn slutat jobba åkte vi till Kocks och handlade alla bräder till förrådsbygget som tar vid imorgon! Vi tog släpet igen och lyfte kvickt in allt trä i kolonin och höll ögonen öppna efter den blinde mannen. Men tydligen föredrar han morgonpromenader - som tur är! Vi hann till och med olja in de bräder som ska vara längst ner mot grunden så det är färdigt tills imorgon. Allt förarbete är alltså klart så nu ska det bara byggas! Kan väl inte vara så svårt?Arga lappen!

Nåt som är ännu roligare än Ballar av stål är "Arga lappen" som finns samlat på en hemsida. Det är arga lappar som folk har satt upp över hela landet vid olika händelser. Jag skrattade så jag nästan kissade på mig när jag läste igenom dem. Finns hur många som helst, den ena värre än den andra!! Här är några stycken av dem. Återkommer med fler vid annat tillfälle - när jag känner att det är dags att skratta lite till!

För tillfället har jag alltså mycket roligt!!! Hoppas jag kan sprida lite skrattglädje till andra med!


Ute och cyklar

Jag cyklade till jobb igår. Det var härligt väder och gick fort som F*N. Så jag var riktigt kaxig när jag kom till jobb och sa att det var ju ingenting de där 7-8 kilometrarna.. Och att det gått på endast 20 min.. Peace of cake. Men det fick jag äta upp på hemvägen senare på kvällen. Naturligtvis hade det tagit i att blåsa under dagen och på landet utan vindskydd är det sju resor värre. Jag trodde aldrig att jag skulle komma hem. Sååå segt det gick. Emellanåt slet jag så hårt och ändå stod cykeln nästan stilla så jag hade lika gärna kunnat hoppa av och gå. Men nä! Cykla skulle jag!! Jag fick riktigt bra träning iaf! Var nog en hel del bättre än ett pass på oasen gissar jag på!!

I min enfald så trodde jag att det skulle vara lugnt bara jag kom in till stan. Men icke.. det blåste djävul längs hela hedvägen med. Kom helt utmattad till kolonin och fick åka med Björn och hämta 700 kg plattor i Skanör. Precis vad jag orkade!! Men jag ska inte klaga.. Björn hade dessförinnan grävt ut 2x3 meter, hämtat grus, dragit av och själv hämtat de första 700 kg plattorna till förrådsbottnen. Så när man har det jävligt ska man alltid tänka på att det finns de som har det värre.


Ballar av stål!!

Jag har hittat ett program som passar min humor som handen i handsken! Riktig humor för mig är när man vrider sig av skratt och tårarna sprutar och dagen efter så har man träningsvärk i magen. När man skrattar så katterna springer och gömmer sig så vet man att det är ett roligt program för Denise Zahn. Men det kan också vara jag som har störd humor.

Men iaf så vill jag rekommendera "Ballar av stål" - så sanslöst roligt haha, särskilt Bitterfittan och Martin Soneby!! Här kommer ett klipp, det är ganska långt (4.5 min) men se hela! 

 

Naturligtvis...

Och JA, den blinda mannen kom vid samma tid idag igen.. Björn hörde hur han slog sig fram mellan bilen och häcken. Antar att han tog i ordentligt med käppen.. Björn gömde sig i kolonin bakom en buske istället, haha. Stackars man..och stackars vår bil! Jag hoppas att han nu lärt sig att det finns hinder i gång 1! Tur det inte är så ofta som man behöver släp i gången. Men är han smart så väljer han en ny promenadslinga under påsken.

Jobb, jobb, jobb..

Nu har jag och Björn bestämt oss för att bygga förråd i kolonin. Det bli ett träförråd på 2x3 meter som ska stå på plattor. Björn fixade billiga plattor och har redan gett sig av till kolonin med släp för att gräva ut jorden. Det blir en hel del jord som ska lastas på släpet. Alltså måste han ha släpet i gången igen. Jag undrade hur det blir om den blinda mannen kommer förbi igen?? Han lär ju bli pist off. Och hur varnar man en blind man för hinder i gången? Man kan ju knappast sätta upp en varningstriangel ju!
Joel Kinnnaman

Måste ju bara tillägga att han som spelar snuten i filmen här nedan är RIKTIGT FiiiiiiiiN!!! Han heter Joel Kinnaman och spelar bad Guy i Arn-filmerna. Inte så fin där inte, men här var han riktigt het! Och vältränad - JADÅ! Värt att se filmen bara för det!! (Tycker jag, men jag har iofs hört att jag har skum smak..) 

I skuggan av värmen

Igår vart det bio på pogrammet. En söndagseftermiddagsmatinée i malmö. Det var en filmatisering av Lotta Thells självbiografi "I skuggan av värmen"  och handlade om en tjej som är fast i ett heroinmissbruk utan att något märks av omgivningen eller arbetsgivaren. Och hur detta sen uppdagas när hon träffar en kille som är polis och hon måste öka sitt intag för att vara på alerten hela tiden. Sevärd och ger en tankeställare om hur svårt det är att ta sig ur ett missbruk och hur samhället som ska hjälpa inte alltid räcker till. En känsla av hopplöshet för den/de som är drabbade. Om man gjort det yttersta - vad mer kan man göra?Blindas rätt i samhället?

Igår lyckades jag och Björn göra en blind man arg och det var inte meningen.. vi är faktiskt inga hemska arroganta människor men allt blev så fel. Kände mig riktigt hemsk efteråt men undrar ändå om det verkligen bara var vårt fel? Men samtidigt känns det riktigt kass att skylla på en blind.. typ, "han får skylla sig själv!". Det känns ännu mer ruttet men ändå så undrar jag om allt ligger på oss bara för att vi ser??

Alltså, igår morse var vi i Anderlöv och hämtade en kubikmeter jord till kolonin. Väl på sommarfrid så körde vi in släpet i gången och började lasta av. Mitt i allt märker vi en man som försöker gå förbi mellan bilen och häcken. Vi ser då att ha är synskadad och har käpp och en ledhund med sig. Björn ursäktar och försöker vägleda honom genom att säga till honom att hålla sig till höger längs häcken så ska det gå bra. Sarkastiskt svarar gubben: Nä, det är lugnt, det är ingen fara - jag slog bara sönder knäet.

Vad ska man säga?? Jag och Björn kom helt av oss och blev helt tysta..  Ingen sa något och sedan hade han passerat. Vi kom inte ens för oss att be om ursäkt. Vi förblev tysta tills han lämnat gången. Han hade tydligen slagit i knäet mot bilen påstod han. Vet inte om det bara var som han sa eller om han faktiskt gick in i bilen vilket skulle vara hemskt i så fall. MEN jag kan inte låta bli att undra om inte han har hört oss arbeta i gången - skyffla jord från släpet?? Och att borde inte ledhunden signalerat hinder i vägen?? Och bör han inte använda sin käpp? Vi har ju rätt att  köra in i gången om det är tunga lass annars ska man ju använda gångarna att gå och cykla i så det är ju inte så ofta det finns bilar där men dock så förekommer det då och då. Men det kändes så himla dumt..


Hur stort ansvar har man egentligen?


Polisbrutalitet

Om ni undrar varför jag får en massa nya blåmärken hela tiden så är det självförvållat på ett mycket bisarrt men underhållande sätt! Björn studerar till polis och lär sig självskydd och en massa grepptekniker och brottningsgrepp. Skitkul tycker jag och vill med prova såklart. Björn är inte sen att öva på lilla mig heller så varje vecka går det vilt till när vi tränar grepp och leker tjuv o polis!

Eftersom jag kan vara lite kaxig ibland och försöker ge maximalt motstånd så tar inte Björn på sina silkeshandskar direkt. Och när det är min tur att öva på honom så ger hans storlek gentemot min, mig ett stor utmaning vilket oftast leder till en massa blåmärken. Men de märker jag oftast inte förrän dagen efter!

Sedan har vi kommit på en ny sak som man kan kalla överaskningstest. När vi väl övat färdigt så kan ett nytt "angrepp" komma när som varsom så man får vara beredd och försöka ta sig ur situationen. Vi skrattar ihjäl oss ibland som vi håller på!! Sist satt vi i soffan och tittade på TV när Björn överraskade med ett nackgrepp och det slutade med att vi rullade ut över soffbordet som flyttade på sig en bra bit och sedan ner på golvet i en duns där vi fick sluta för vi asgarvade så mycket!! Stackars våra katter...och våra grannar sen då!!

Och JA, vi är knäppa båda två haha!!
Är det inte dags snart??

Jag börjar känna mig lite påjagad när det gäller det här med att skaffa barn. Morsan har tjatat i 5 år redan så det är inget nytt. Men nu har Björn med börjat.. Han har till och med måttat i hallen med tumstock för att kolla så han kan flytta ut två byråar från sovrummet för att göra plats till en barnsäng i sovrummet. Suck.. försöker muta honom med att han ju vill på utlandstjänstgöring en gång till och det måste han göra INNAN vi skaffar barn. Det ger mig i alla fall en tidsfrist på 1 1/2 -2 år!

Men inte bara det.. min kropp vill nog med ha barn tror jag, trots att inte huvudet hänger med i de banorna. För det senaste året har min kropp vridit sig ut och in varje ägglossning som för att poängtera att : DET ÄR ÄGGLOSSNING DITT DUMHUVUD! SÄTT FART NU FÖR FAN! HUR MYCKET TYDLIGARE SKA DET BEHÖVA BLI!!!

Men jag vill nog vänta liiiite till! Jag har inte tid med barn just nu! Så är det bara! Jag har ju lite jag vill göra innan ju! saker som är för MIG! Så jag får helt enkelt stå ut med en jobbig omgivning och en skitjobbig kropp och ignorera det bäst jag kan! Fördelen med ägglossningens tydliga ankommande är att jag kan hålla Björn på ett säkert avstånde under den kritiska fasen, haha!Naaaw... Jag kan ta en liten kisebebis till, istället så länge!

Nu ska vi prova annat!

Nu e jag less på mitt sätt och träna och behöver lite nytt upplägg tror jag. Dessutom har jag inte tid att stå hur länge som helst på gymmet nu när vädret börjar bli bättre! Jag ska köra med högintensiv styrketräning med högst 60 sekunders vila mellan seten!! Det vill säga ett riktigt stresspass haha! Så jag tänker vara lite osocial under min träning ett tag frammöver, tills jag kommer på nåt nytt!

Så ni som vill snacka med mig under träningen får vänta tills efter hela passet eller snacka innan! Och klarar ni inte det får ni snacka medans jag kör men jag garanterar inte att jag lyssnar och svarar gör jag knappast! Sedan ska jag köra bara cardio veckan därpå! Det ser ut som ett annorlunda men kul upplägg. Knäppt kanske men vad gör man inte för att variera sig lite :) 

Men jag tror jag väntar två veckor till innan jag kör igång på detta schema så jag är ordentligt förberedd. Har varit lite mjukt med träningen de sista veckorna sedan mitt 2-veckorsuppehåll och jag vill komma igång lite bättre först. Få in "lunken" igen. Dessutom kommer Helena hem från USA till helgen och vi har lite snack att ta igen  hihi!Gott i gott gott!

Vi har en ny favvorätt jag och Björn! Och det är en supergod tacogratäng som jag har provat göra. Gillar man Taco ska man utan tvekan prova denna rätt! Och det är så lätt och går så snabbt med. Här är receptet!

TACOGRATÄNG, 5 Pers

1 kg blandfärs som stekes med tacokryddor (2 påsar)
2 pkt creme fraiche orginal
2 askar philadelphia orginal
200 g tortillachips med ostsmak
Riven ost.


Blanda creme fraiche och philadelphiaosten och bred ut i en form.
Fördela den stekta tacofärsen ovanpå.
Fördela chipsen över köttfärsen (bryt till dem lite lätt)
Strö över osten
In i ugnen ca 200 grader ca 10-15 min eller tills osten smält!

Till detta kan man servera lite goda tilltugg:
Man kan ha fler tortillachips, lite jordnötter, kall creme fraiche, guacamole, tacosås, och en god sallad till såklart!
Den gick även bra att värma om dagen efter i ugn. Fortfarande lika gott!!Följetång av farsans IKEA-säng

Ojdå... där kom den. Jag visste att det skulle komma nåt i bakhuvudet om farsans säng som syrran och jag hade ett sådant helvete att få ihopa förra månaden. Ni kan läsa hela den hemska historien om den stackars sängen här!

Så i söndags var vi uppe hos farsan och fikade. Han visade farmor runt då hon inte varit där innan, och jag följer med runt och tittar. Men när vi kommer till sängkammaren så säger farsan till mig att han undrat över en sak. Han öppnar garderoben och plockar fram en ikeapåse full med skruvar och frågar hur det kunde bli så många skruvar över från sängen??  SATAN!!! Vi glömde undanröja ett av bevisen!!  Farsan fortsatte och undrade om det verkligen blivit rätt? Och vad svarar man på det? Till sist sa ja bryskt att "det var minsann inget som var rätt med den där sängen över huvudtaget!"  Punkt slut. Han såg lite frågande ut men nöjde sig med det. Puh! Han skulle bara veta...RSS 2.0